Dela detta inlägg

Mantel Hjälmersättning - Extra kraschgaranti när din hjälm går sönder

29 Juni 2021

Tyvärr händer det nästan alla någon gång; en vurpa på cykeln. Oftast (och förhoppningsvis) stannar det vid ett par skrapsår. Men dina cykelkläder och din cykelhjälm går det ofta lite sämre och det kan bli en dyr historia att ersätta alltihopa. Somliga tillverkare har, som plåster på såren, en viss hjälmersättnings-garanti. Med dessa kan du få lite rabatt på en ny cykelhjälm. Men det tycker vi inte är tillräckligt, och därför har vi nu Mantel Hjälmersättning.

Hjälmersättning efter en krasch är inget supernytt. Men alla märken erbjuder inte denna service. Och villkoren för hjälmersättningarna skiljer sig väldigt mycket mellan märkena.

fietshelm goed afstellen
Se alltid till att cykelhjälmen är rätt inställd. En cykelhjälm kan bara förhindra skador om den sitter rätt på huvudet.

För att skapa ordning i kaoset och för att räta ut reglerna har vi infört Mantels hjälmersättning. Därmed får du som Mantel-kund alltid 40% av det du betalade för den kraschade hjälmen i rabatt på din nya hjälm, oavsett märke!

Hur fungerar Mantels hjälmersättning?

Har du köpt din hjälm online hos oss och ramlat på cykeln inom två år efter köpet? Då har du upp till 40% rabatt av priset på din kraschade hjälm.

Du kan lätt själv räkna ut din rabatt. Se först vad du betalade för den gamla hjälmen. Multiplicera med 0,4 och du har din rabatt! Rabatten dras av priset på din nya hjälm. Är din nya hjälm billigare än rabatten? Då får du bara nya hjälmen gratis, inte pengar tillbaka.

Mantel Helmet Replacement
Du kan enkelt göra din garantianmälan på vår webbplats.

Litet räkneexempel

Vi säger att du köpt Giro Synthe MIPS II för 2.122 kronor och du vill ha samma hjälm igen efter kraschen. Är den hjälmen nu på rea för 2.000 kronor? Då drar du rabatten från reapriset. Du kan alltså även dra nytta av reapriset.

Trasig...
Förhoppningsvis är din trasiga cykelhjälm det enda minnet av ditt fall.

Du har alltså rabatt på 40% av inköpspriset. Det är alltså 40% av 2.122 kronor = 849 kr. Eftersom Giro Synthe nu är på rea för 2.000 kronor drar du alltså 849 + 122 = 971 kronor från det priset. Med din Mantel Hjälmersättning-rabatt kostar hjälmen nu bara 1.151 spänn!

Finns det undantag?

Ja det finns två undantag, men båda är till din fördel! Bontrager har nämligen en unik service under första året efter köpet. De ger dig en helt ny hjälm gratis, om du har vurpat med den.

Bontrager fietshelm
Har du en Bontrager cykelhjälm och är din hjälm trasig inom ett år efter köpet? Då får du till och med en ny hjälm!

I fall du köpt en Bontrager-hjälm har du alltså en gratis hjälm om du kraschar inom första året. Kraschar du under andra året? Då gäller vår vanliga Mantel Hjälmersättning. Och med Bells och Giros cykelhjälmar gäller Mantels hjälmersättning i hela tre år!

Ytterligare tre villkor för att kunna använda dig av Mantel Hjälmersättning:

  • Cykelhjälmen måste ha köpts hos Mantel.
  • Hjälmersättningen gäller upp till 2 år från köpedatumet

Den tvååriga krasch-hjälmgarantin gäller från orderdatumet på hjälmen. Köper du en ny hjälm med garantin? Då läggs inte två år till på det datumet. Men kraschar du inom två år av ursprungliga hjälmköpet kan du bruka garantin igen.

Men vi hoppas såklart att du står på benen och inte behöver nyttja Mantel Hjälmersättning!

Mantel Helmet Replacement
Om du har valt en ny hjälm önskar vi dig många säkra cykelmil!

Vad tycker du om den här bloggartikeln?

Dela detta inlägg

Eva van den Berg

Eva van den Berg

Relaterade inlägg

Cykelkläder för vintern - Vilka cykelkläder behöver jag vid vilken temperatur? [Köpguide]

18 Oktober 2023

Trädenas löv blir långsamt gula och vinterjackan har redan tagits fram ur garderoben: hösten har börjat och ...

Vad är det för skillnad på olika cykeltröjor?

20 April 2022

En cykeltröja är en viktig del av dina cykelkläder ...

Komma igång med landsvägscykling - 23 tips som du bör vara uppmärksam på som nybörjare

4 Mars 2022

Om du inte bor helt norrut i Sverige skiner solen året runt, och därmed kan du alltid hitta ett bra tillfälle för att ...