Dela detta inlägg

Giro Cinder MIPS Omdöme - Fin Hjälm Till ett Lågt Pris

23 Mars 2017

Giro Cinder MIPS är lillebror till Giro Synthe. Det kan man genast se på designen eftersom båda hjälmarna har ett väldigt lika utseende. Cinder MIPS kostar dock betydligt mindre. Vår kollega Agnes har testat den åt dig.

Hjälmen ger ett slående första intryck när man plockar den upp ur kartongen. Den fluorescerende gula versionen går inte att missa. Ideal för regniga förhållanden eller mörka kvällar under vinterhalvåret.

Inget extra medföljer Giro Cinder MIPS

Många dyrare hjälmar levereras exempelvis med extra kudduppsättningar eller hjälmöverdrag, men inget sådant följer med Giro Cinder. Vad du ser är vad du får; en hjälm. Låt oss testa den!

När jag cyklar har jag alltid håret i hästsvans. Det är därför viktigt att jag kan få plats med den men även att inte håret fastnar i spännet. Man får trixa lite med Giro Cinder MIPS för att lyckas med detta.

Giro Cinder MIPS

Eftersom jag har ett ganska litet huvud får jag spänna fästet rätt hårt. Detta gör att jag inte har jättemycket plats för håret, men efter ett par gånger blev jag bättre på det.

Giro Cinder MIPS

Hjälmen känns med en gång komfortabel och sluter sig kring mitt huvud på ett bra sätt när jag spänner den. Allt som behövs är att justera remmarna. Ta av hjälmen, justera remmarna (var lätt), och det är klart inom fem minuter!

I praktiken

Första gången jag provade hjälmen var på en väldigt kall dag. Så jag behövde ha en hjälmmössa under. Inga problem, och till och med när jag hade ett hjälmöverdrag på hjälmen var det bekvämt. Jag hade inga problem med storleken (jag använder storlek S) eftersom spännet ger ett brett spel för justermöjligheter.

Giro Cinder MIPS

Hjälmen ser bra ut på mitt huvud, och jag skymtar bara en glimt av hjälmspetsen när jag tittar upp. Perfekt, eftersom vissa hjälmar tydligt syns när du sitter på cykeln. Något jag tycker är jätteirriterande.

Giro Cinder MIPS

En kall dag på mountainbiken framför mig, men jag besvärades aldrig av att det var kallt om huvudet. Jag glömde helt bort att jag inte hade min egna hjälm under turen, vilket är ett bra tecken. Den sitter som en smäck!

Giro Cinder MIPS är väldigt bekväm

Jag har använt hjälmen ett par gånger till efter det och den är riktigt komfortabel. Det kanske inte är den lättaste hjälmen, men jag är OK med det. Något som är slående är att den känns varm och skön även i temperaturer under 10 grader.

Giro Cinder MIPS

Jag är således nyfiken på hur den känns under varma sommardagar. Jag hoppas jag får chansen att prova det snart - jag orkar snart inte vänta på sommaren längre!

Great Helmet, Great Value

Det är en bra hjälm för ett bra pris. I synnerhet med tanke på att hjälmen har ett MIPS-system som gör den ännu säkrare.

Giro Cinder MIPS

Hjälmen är lätt att justera och sitter bra, det är i alla fall min personliga upplevelse. Den enda nackdelen för mig: svårt att tråckla ut hästsvansen ur hjälmen och att inga extra hjälmkuddar är inkluderade. Återstår att se hur den klarar en varm sommardag, men hittills jag gillar den skarpt!

Giro Cinder MIPS

1 212 kr

Vad tycker du om den här bloggartikeln?

Dela detta inlägg

Agnes Ronner

Agnes Ronner

Bancyklar, landsvägscyklar eller mountainbike, allt är välkommet hos mig. Landsvägscykling under varma sommardagar. Sedan bancykling och mountainbike under regninga sommardagar och när vintern är påväg. Äger i detta moment en Giant TCR Advanced 1 LTD och en Sensa Merano SFB Pro, jag cyklar dessa med glädje. Funderar på att skaffa tävlingslicens för att delta i tävlingar igen.

Relaterade inlägg

Schwalbe Pro One Recension

12 Juni 2019

Slanglösa däck blir allt populärare med landsvägscyklar och Schwalbe har satt en ny standard med Pro One ...

Bryton Rider 10 E - Cykeldator med GPS för nybörjare [Recension]

29 December 2017

En billig GPS-cykeldator med bred funktionalitet som kan koppla många sändare? Bryton Rider 10 E är en riktig stjärna i ...

Garmin Edge 1030 - 20 timmar batteriliv och stor uppgradering i mjukvara [Recension]

29 Augusti 2017

Cykeldatorn Garmin Edge 1030 är uppföljaren till Garmin Edge 1000. Under huven är mycket förbättrat sedan Edge 1000 ...