Dela

Alternativ till Continental Grand Prix 4000S II

Däck har alltid varit ett väldigt personligt ämne. Varje däck ska svara mot krav inom några områden. Problemet är att excellens inom ena området ofta påverkar ett annat område. Ett exempel: Däck med ett lågt rullmotstånd har nästan alltid ett dåligt punkteringsskydd. Continental Grand Prix 4000S II har varit en favorit bland de flesta cyklister under många år, eftersom det verkar vara ett magiskt däck som kan allt.

Liksom varje annat däck, har även Continental Grand Prix 4000S II sina nackdelar. Vilka är de, och vilka alternativ finns till det som verkar vara kungen av däcken?

Big Five: fem nyckelfaktorer för däck

Nej, vi menar inte djur, utan de 5 egenskaperna som de flesta däcken dömas efter: grepp, rullmotstånd, uthållighet, punkteringsskydd och vikt.

Att förena alla dessa fem egenskaper är en dröm. Men det finns däck som får höga poäng på flera av dessa egenskaper. Det påverkar dock alltid de andra egenskaperna.

 

Grand Prix 4000S IIEtt superlätt däck med mycket grepp och lite rullmotstånd är oftast mindre bra när det gäller uthållighet. En tunn, flexibel design betyder alltså ett lägre skydd mot vassa föremål. Den mjuka compound kommer också slita snabbare, vilket resulterar i ‘fyrkantiga’ däck… Sammanfattat: ett svårt val.

Jakten efter en kompromiss

Gentemot det finns ett däck som har en väldigt bra uthållighet med ett otippat punkteringsskydd. Det hårda, tjocka gummit har dock svårare att forma sig efter ytan, vilket resulterar i mindre grepp och en högre vikt.

Du kanske ser vad vi vill förklara för dig: det finns inte något som ett perfekt däck, du behöver alltid göra kompromisser. Vissa däck tillhör kategorin ‘all-round däck’. De presterar lagom inom alla egenskaper, men excellerar ingenstans.

 

Michelin Power Competition bandenMånga av dessa däck är ganska populära på grund av dess mångsidiga användning. Jämförelser mellan olika däck är oftast byggda på känslor och upplevelser, och kan vara offer för ‘jag har haft de i många år’-argumentet. Men var befinner Continental Grand Prix 4000S II sig precis?

GP har inte svårt med att forma sig efter marken på grund av den mjuka gummiblandningen. Däcket är dock lite känsligare för punkteringar. De är snabba – men har ett minskat motstånd mot vassa objekter.

 

Det har varit ett av de mest populära däck under de senaste åren, allt började redan med Continental Grand Prix 4000S. Nuvarande Grand Prix 4000S II är ganska all-round och får oftast de flesta poäng i jämförande tester.

Det betyder dock inte att det automatiskt är bästa däcket; det beror helt på vad du är ute efter. Mycket grepp, eller kanske en enorm bra uthållighet, eller punkteringsskydd? Beroende på dina specifika krav, kan ett annat däck vara mer passande för dig.

Alternativ till Grand Prix 4000S II

Det finns ett antal däck som slår Conti på ett, eller även flera egenskaper. Vi kan inte lista alla, men vi har gjort ett urval av de bästa alternativ till kungen av däcket.

Grepp

När det gäller grepp, får Grand Prix 4000S II många poäng, men det finns däck som är även bättre. Med splitternya Michelin Power Competition kommer du klibbas vid asfalten till exempel!

Vredestein Fortezza Superiore och Vittoria Corsa G+ får inte heller glömmas bort, eftersom båda däck erbjuder race-värdiga prestationer och hjälper dig blåsa genom varje kurva ännu snabbare!

Rullmotstånd

Grand Prix 4000S II erbjuder lite rullmotstånd och är älskad av både tävlingscyklister och fritidscyklister. Det är dock inte det enda smidigt rullande däcket på marknaden: Veloflex Record är ett extremt snabbt däck, men tyvärr också ett som lätt skadas och snabbt sliter.

Andra däck som presterar bra när det gäller rullmotstånd: Michelin Power Competition, Vittoria Rubino Pro Speed, och låt oss inte glömma GP:s lillebror, Grand Prix TT. Även om dessa däck är extremt snabba, sliter de snabba och erbjuder de nästan inget punkteringsskydd.

Uthållighet

Grand Prix 4000S II har en lång livslängd, trots att det inte är ett specifikt hållbart däck. Vanliga Continental Grand Prix däck presterar lite bättre, men riktigt hållbara däck är till exempel Schwalbe Durano och Vittoria Rubino Pro Endurance.

En nykomling är Michelin Power Endurance, som ser mycket lovande ut när det gäller uthållighet.

Vikt

Grand Prix 4000S II är absolut ingen tungviktare som 23 mm däck med bara 205 gram på vågen. Riktiga weight-weenies kommer kanske vilja hyvla av lite vikt..

Nägot lättare än Grand Prix 4000S II är Michelin Power Competition, liksom Vredestein Fortezza Superlite. Sistnämnda väger bara 195 gram, så att du kan minska roterande massa på din cykel ytterligare.

Punkteringsskydd

Även om Grand Prix 4000S II inte är enormt känslig för punkteringar på grund av den hårda slitbanan, finns det däck som har gett mer uppmärksamhet till att förhindra punkteringar.

Schwalbe Durano Double Defence har till exempel två skyddande lager, så att du sällan kommer stå med en punktering längs sidan av vägen. Vredestein Fortezza Xtreme Weather och Michelin Pro Endurance presterar också bra här.

Bredden

Idag ersätts 23 mm däck allt oftare av 25 mm varianter. Bredare däck är inte bara bekvämare, de erbjuder också ett mindre rullmotstånd vid samma däcktryck som sina smalare motsvarigheter.

Det finns även pionjärer som redan använder 28 mm däck på sina cyklar för att ytterligare förbättra komforten. Hjultillverkare har lagt märke till denna trend och erbjuder nu även bredare fälgar som passar bra till de bredare däcken.

Den nuvarande kungen på vägen!

Även om vi har nämnt några däck som kan göra det hett om öronen för Continental Grand Prix 4000S II på en eller flera egenskaper, har vi inte hittat ett däck som kan stöta Conti från tronen när det gäller all-round performance.

Jo, det finns däck som är snabbare om du kör tempolopp, det finns däck som är mer hållbara som du kan använda under vinterträningar. Men om du letar efter en riktig allrounder, kommer du alltid ut på Grand Prix 4000S II. Det är inte för inte att det är ett av de bäst sålda däcken under de senaste åren!

Vad kör du med? Grand Prix, eller något annat? Och vad föredrar du: 23, 25, eller kanske även 28 eller 30 mm?

Dela
Bart van Es

Bart van Es

Mitt liv har varit dedikerat till båten, men tankarna har gått till cykeln. Jag spendarar mycket tid på eller runt vatten, antingen som en roddare eller som en tränare. Jag är dock alltid redo för en cykelrunda efter jobbet med mina kollegor. Stolt ägare av en Giant TCR Composite, men är grymt sugen på att uppgradera den.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related posts


Most viewed