Dela

Schwalbe Addix är den nya gummiblandningen för alla Schwalbes MTB-däck

Att Schwalbe har en gummiblandning ute har säkert inte undgått de hängivnaste mountainbikefantasterna. En gummiblandning låter kanske tekniskt invecklat men det är inte mer än att en ny sorts gummi används i däcken. Detta betyder att gamla gummiblandningar som Triple Star Compound och Pace Star Compound byts ut mot det nya Addix compound. De nya high end-däcken har förnyats och försetts detta gummi. För tillfället är det bara high end-däcken men tidsnog ska även de billigare däcken förses med denna gummiblandning. Men är Addix en riktig förbättring? Kees har provat Schwalbe Addix Compound för den här nya Schwalbe Addix-recensionen.

Den nya Addix-kollektionen består av fyra olika sorter av Addix gummiblandning; Schwalbe Addix Speed, Schwalbe Addix Speedgrip, Schwalbe Addix Soft och Schwalbe Addix Ultra Soft.

Den röda Addix-loggan står för Addix Speed-blandning.
Den röda Addix-loggan står för Addix Speed-blandning.

Genom en kombination av olika sorters Addix i olika sorters däck har Schwalbe har Schwalbe ett sortiment av ideala MTB-däck för alla olika omständigheter. Grepp och slitage står här högt i kurs.

Schwalbe mountainbikedäck för alla underlag

Addix Soft och Ultra Soft är tillverkat för Downhill och Enduro. Addix Speedgrip är ideal för Enduro och XC och Addix Speed är främst för långlopp.

MTB-däcken på Kees cykel.
MTB-däcken på Kees cykel.

Allra först testade jag Schwalbe Racing Ralph Addix Speed TL-Easy. Jag ska vara ärlig: jag var något skeptisk. Det låter som ett säljargument att ändra något på hjulen. Grafiken i foldern pratar om 15 % mer grepp och 10 % lägre rullmotstånd. Det är stora ord!

Även den röda linjen på däcken skvallrar om vilket den viktigaste Addix-blandningen är.
Även den röda linjen på däcken skvallrar om vilket den viktigaste Addix-blandningen är.

Däcken låter sig lätt monteras på. Med Schwalbe Doc Blue som punkteringsvätska var de lufttäta på nolltid och jag kunde ge mig ut på cykeln. Lufttrycket var 1.9 bar, det brukar jag ha med Schwalbe Rocket Ron TLE, Maxxis Ardent Race och Maxxis Ikon.

Schwalbe Addix i praktiken

De första meterna slås man av den speciella stilen. Jag hör knappt nabben över asfalten. Efter 500 meter på stigarna här i Arnhem så blev jag lite arg på mig själv. Mina förutfattade meningar var totalt onödiga, detta är ett härligt däck!!

Man blir smutsig av att testa...
Man blir smutsig av att testa…

Jag är inte den lättaste cyklisten i skogen med mina 85 kilon och med mjuka däck så böjer de sig alltid något i kurvorna. Men eftersom dessa däck har en lite styvare cord (67 TPI) tog jag mig stabilt igenom kurvorna och nabben gav mig (nästan) oändligt med grepp. Detta jag framför allt på Strava-segmenten som har mycket kurvor och inbromsningar. Med ett par nya personbästan över segmenten lämnade jag glatt skogen.

Den signfikativa randen löper längs hela däcket.
Den signfikativa randen löper längs hela däcket.

Efter totalt 12 mil kan jag säga att greppet har förbättrats ordentligt. Och det medans rullmotståndet är fortsatt lågt. Den förbättrade dämpningen kan jag inte säga att jag märkt av och det har gått för lite tid för att säga något om livslängden på däcket.

Plattare nabb ovantill och något högre på sidorna.
Plattare nabb ovantill och något högre på sidorna.

Personligen kan jag inte vänta på att prova Schwalbe Thunder Burt och Schwalbe Rocket Ron men mina kollegor kan inte vänta längre på att jag ska bli klar med detta test: jag har redan en lång lista över MTB-spår som ska avverkas med dessa däck.

Dela
Kees Neijenhuis

Kees Neijenhuis

En entusiastisk landsvägscyklist och mountainbiker. Jag älskar utomhussporter! Jag är även svag för bra produkter och hantverk. Cyklar på en Trek Top Fuel 9.7 SL 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related posts


Most viewed

28 Januari 2017 3771

Jag brukar inte ta med mig jobbet hem, men när man får frågan om att ta med sig Garmin Edge …