Deel dit bericht

Trek Emonda – Scratch & Dent

De Trek Emonda heeft wereldwijd veel publiciteit gekregen doordat het de eerste productiefiets onder de 4.7 kg was. Daarnaast kent het frame een grote stijfheid en is er bij de productie ingezet op comfort. Gelukkig heeft Trek ook Emonda fietsen met dezelfde goede eigenschappen in goedkopere varianten op de markt gebracht. Nu zijn deze fietsen nog voordeliger vanwege onze ‘Scratch&Dent’ actie. In deze blog nemen we de modellen nogmaals goed onder de loep.

Scratch & Dent

De Scratch en Dent modellen hebben een minimale beschadiging op de crank of het frame, die zijn veroorzaakt door een inpakfout bij de fabrikant. Deze lichte beschadigingen hebben geen invloed op de kwaliteit van de fiets en de garantievoorwaarden van Trek, maar wel op de prijs! Op de productpagina zijn de ergste beschadigingen op de foto gezet. Het is goed zoeken en kan dus zelfs zo zijn dat je fiets geen of nauwelijks beschadigingen heeft.

trek emonda scratch & dent
Trek Emonda S 6
trek emonda scratch & dent
Trek Emonda ALR 6
trek emonda scratch & dent
Trek Emonda ALR 5

Trek Emonda ALR

De Trek Emonda ALR serie is de aluminium versie van de Emonda. Het frame is gebouwd met dezelfde gedachte als de Emonda waar o.a. Bauke Mollema regelmatig mee rijdt; stijf, licht en toch comfortabel. Het stijve E2 balhoofd zorgt voor haarscherp stuurgedrag terwijl de lengte van de balhoofdsbuis ervoor zorgt dat de fietshouding heel allround is. Het tijdschrift ‘Fiets’ roemde deze fiets om zijn lage gewicht, stijfheid, mooie afwerkte lasnaden en zijn comfort. Met deze eigenschappen scoorde de ALR evengoed als veel carbon racefietsen, aldus het tijdschrift.
De ALR is er in de de 5 en de 6 uitvoering, waarbij de ALR 6 een Shimano Ultegra groepset heeft en de ALR 5 een Shimano 105 groepset.

trek emonda scratch & dent

Trek Emonda S 6

Net als de Emonda ALR heeft de S 6 een hele allround zithouding met de mogelijkheid tot een sportievere of comfortabele fietspositie te krijgen. Anders dan de ALR heeft de Emonda S 6 een full carbon frame. Dit frame is heel stijf en heeft alle voordelen van een carbon frame; licht, stijf, comfortabel. Ook deze fiets is helemaal afgemonteerd met de Shimano Ultegra groep, hierdoor ben je verzekerd van zeer direct schakelen.

trek emonda scratch & dent

Conclusie

Met de Trek Emonda Scratch&Dent modellen kun je voor een lage prijs een hele goede fiets kopen. Deze fietsen blinken uit in afwerking, stijfheid en gewicht.

Deel dit bericht

Wat vind je van dit blog artikel?

Bas Vlaskamp

Bas Vlaskamp

Na 10 jaar wedstrijdrenner te zijn geweest nu alleen nog recreatief op pad. Fietst mooie (lange) ritten op de racefiets en zoekt uitdagende routes uit op de mountainbike. Bij Mantel actief geweest als verkoper, productspecialist en data analist. Ik run nu mijn eigen fietsblog. Fietsen: Giant Propel Advanced 2 disc, Koga Colmaro Allroad, Trek Procaliber 9.7 en Cube Cross Hybrid One

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten


Meest gelezen