Deel dit bericht

SchinderHannes MTB Marathon 2016

SchinderHannes Marathon 2016

Een mountainbike marathon in het zuiden van Duitsland. Het volgende focus event op de Mantel Equipe agenda. Een marathon welke een grote historie herbergt…

Plaats: Emmelshausen
Land: Duitsland

Afstand: 104 km
Hoogtemeters: +2500m
Materiaal: Bulls Black Adder

mantel equipe ben schinder hannes mtb

mantel equipe ben schinder hannes mtb

Geschiedenis

Emmelshausen ligt in de punt van de Rijn en de Moezel. Dit belangrijke knooppunt van waterwegen maakt dat hier al heel lang mensen wonen.
Het thema van de Marathon komt voort uit de geschiedenis van de bandiet Hannes die rond 1790 de gebieden rond de Rijn onveilig maakte. In zijn korte leven – op 24-jarige leeftijd werd hij ter dood gesteld – werd hij verantwoordelijk gehouden voor 130 misdaden. Vele vertellingen en legendes volgden. Dit gaf zelfs inspiratie voor een opera en een film.

mantel equipe ben schinder hannes mtb

Parcours

Naast een rijke historie wordt het gebied van de “Hunsruck” gekenmerkt door een prachtige landschap met pieken tot 800 meter. Diep uitgesleten riviertjes zorgen voor de nodige steile wanden, waar prachtige tracks naar beneden duiken om vervolgens de slingerende beekjes te volgen naar het volgende dorpje.
Het mooie van dit parcours is de afwisseling. Zo rol je het donkere woud uit en beland je in een knal gele akker vol met (waarschijnlijk) bloeiend koolzaad.
De organisatie heeft een gezonde mix gevonden tussen technische passages, brede paden en dorpjes.

mantel equipe ben schinder hannes mtb

Weer

De Eifel is niet voor niks zo groen. Als het hier regent dan regent het goed!
De “weergod” Peter Timofeeff was ons goed gezind, maar waarschuwde wel; doe er niet te lang over anders wordt je toch nog nat! De aangekondigde nattigheid kwam rond 15.30 en bezorgde de achterblijvers een extra lastige finale.

mantel equipe ben schinder hannes mtb

Strategie

Voor mij was het vooral zaak mijn rug te ontzien en zolang mogelijk spanningsvrij te kunnen biken. Met de uitslag van de Hel van Groesbeek (DNF) vers in het geheugen begon ik dus rustig. Zo heb ik de benen laten draaien als een dieselmotor. Pas in de laatste 20 kilometer heb ik het gas opengetrokken en de benen echt getest.

mantel equipe ben schinder hannes mtb

Resultaat

Het was voor mij de tweede keer dat ik de Marathon in Emmelshausen reed en wilde graag mijn resultaat verbeteren. Met een gemiddelde snelheid van 17 km/u is dat natuurlijk niet gelukt maar ik kan niet anders dan tevreden zijn met mijn vorm en het wegblijven van mijn rugblessure.

Uitslag

Eindklassement: 131e
Senioren1: 47e

Deel dit bericht

Wat vind je van dit blog artikel?

Ben Lucas

Ben Lucas

Boomlange mountainbiker met de kenmerken van een houthakker. Je ziet me in de bossen met onder mijn baard vol stof en modder een grijns die je er niet af kan rijden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten


Meest gelezen