Deel dit bericht

Santini Fabrieksbezoek, Tom Aanmoedigen in de Giro en Lunchen in Bergamo

Even naar Italië op uitnodiging van wielerkledingmerk Santini om voor 3 dagen van het land, de Giro, fietsen en een Santini fabrieksbezoek te genieten? Wie zegt daar nou nee tegen? Niemand, en dus ook onze Stefanie en Agnes niet. Tijdens de afgelopen Giro trokken ze eropuit om onder andere onze Tom aan te moedigen die toen net begon aan zijn laatste zware week van de Giro.

De eerste dag begon erg vroeg. Om 04.00 uur ging de wekker al. Na een paar uurtjes slapen was het nu toch echt tijd om te vertrekken. Rond 05.00 uur werden wij naar Schiphol gebracht en om 8.30 uur vlogen wij weg. Italy here we come!

Genieten

Alles verliep volgens schema. We hadden geen vertragingen en eenmaal geland stond onze taxi-chauffeur Franco al op ons te wachten. Hij bracht ons naar het hotel dat een klein uurtje van het vliegveld (en bijna naast het hoofdkantoor en fabriek van Santini) ligt.

Eenmaal in het hotel was het snel spullen uitpakken, korte broek aan – het is tenslotte 29 graden – en op naar de supermarkt om waterflessen in te slaan en onze lunch te scoren. De rest van de middag was er nog geen programma en konden wij heerlijk in een parkje van de zon genieten.

Internationaal gezelschap

19.00 uur werden wij beneden bij de receptie van het hotel verwacht. Daar zagen wij voor het eerst de andere genodigden. Wij hadden geen idee hoeveel mensen er zouden zijn en waar ze allemaal vandaan zouden komen. Waren wij enige uit Nederland?

Het treintje waarmee we omhoog gingen naar Bergamo
Het treintje waarmee we omhoog gingen naar Bergamo

De eerste man die wij tegenkwamen – netjes gestyled in Santini kleding – kwam uit Australië. Dat hadden wij even niet verwacht. Eenmaal beneden kwamen wij erachter dat wij echt de enige uit Nederland waren.

Verder zaten collega’s uit Engeland, Griekenland, Dubai, Japan, België, en Colombia in onze groep. Een internationaal gezelschap dus. We waren verbaasd en zeer vereerd dat wij deze kans hadden gekregen.

Bergamo

Maar voor nu was het tijd om te gaan eten in Bergamo, een klein maar beroemd dorpje bovenop de berg. In de bus kregen wij nog een klein stukje geschiedenis over het dorpje te horen. Met een klein treintje werden wij de berg op gebracht. Daar zaten wij met een prachtig uitzicht en een mooie zonsondergang aan een lange tafel te eten met de hele groep.

Geen slecht uitzicht
Geen slecht uitzicht

Het werd al laat en vele van ons waren moe van de reis of hadden last van een jetlag dus werd het tijd om terug te lopen naar beneden. We kregen nog een korte rondleiding langs oudheden van het dorpje en eenmaal beneden aangekomen vertrokken wij richting het hotel.

Onze Tom aanmoedigen!

Wij zijn er klaar voor, deze dag word de aller leukste van de 3 dagen. Deze ochtend vertrekken wij naar de Giro. Wij staan aan de start van de 16e etappe en gaan als het goed is onze held Tom Dumoulin zien in de roze trui. Let’s go en tot straks.

Rond 08.15 uur waren wij op de bestemming aangekomen. Een klein dorpje was omgebouwd tot een Giro-village. Muziek, dans, vermaak, het was er allemaal om ons op deze vroege ochtend wakker te houden. En wij waren natuurlijk niet de enige.


Uiteindelijk vonden wij samen met onze Belgische collega een mooi plekje langs de kant waar alle renners in rustig tempo langs kwamen fietsen. Deze route moesten de renners nemen naar het podium om daar hun handtekening te zetten voor ze aan de etappe kunnen deelnemen. Geen handtekening betekent dat je niet mee mag doen aan de etappe.

Tom!

En hoe mooi is het dan als onze Tom in het roze voorbij komt fietsen, even kijken naar de camera en check! Dat was echt een lucky shot. Bedankt Tom :)

Starten

Iedereen was er klaar voor, de start van de 16e etappe kon beginnen. Tom maakte nog even een selfie en toen ging toch echt het startschot. Doei Tom, zet hem op!

Tom neemt ook nog een selfie.

Rond het middaguur gingen wij lunchen bij Barcicletta. Een speciaal fietscafé aan de kant van de weg bij dat helemaal gericht is op wielrennen. De tafels, lampen, bar, zelfs in de wc vond je materialen terug die normaal gesproken op je fiets zitten.

Zelfs de tafels in het wielercafe waren bijzonder
Zelfs de tafels in het wielercafe waren bijzonder

Mooi concept. We hadden even de tijd dus konden lekker in de zon / schaduw ons mentaal voorbereiden op de fietstocht die ons deze middag te wachten stond, want we mochten zelf ook nog gaan fietsen!

Professionele begeleiding

Op de eerste dag hadden we van Santini al een setje wielerkleding gekregen voor de fietstocht. Dus eenmaal terug in het hotel was het dan ook omkleden en klaar staan voor vertrek naar het hoofdkantoor van Santini waar de fietsen op ons stonden te wachten.

Samen met ex- profrenner Alessandro Vanotti mochten wij de Italiaanse wegen onveilig maken. Het was een mooi stukje de berg op, met hier en daar natuurlijk ook een afdaling. En een ijsje bij de oudste ijssalon van Bergamo. Lekker even verkoelend, het was tenslotte 30 graden.

Dineren ‘met’ Obama

Na een rit van 2 uur kwamen wij weer terug bij Santini HQ. Daar was het fietsen inleveren, snel naar het hotel toe, douchen en weer klaar staan voor een diner bij het cooking lab van Agnelli. Iedereen die deze middag niet mee ging fietsen had daar al een kookworkshop gekregen.

Zij leerden eigen pasta maken. Dezelfde als die wij daarna allemaal op ons bord hadden liggen. Wij kunnen je vertellen, die was lekker. En nog een leuk en bijzonder weetje; De kok had de week ervoor nog voor Obama mogen koken. Dus dan snap je wel dat deze man echt kan koken. Moe van de lange dag werden wij teruggebracht naar het hotel.

Santini fabrieksbezoek

Op de laatste dag was het tijd voor een bezoek aan het kantoor van Santini. Daar staat ook de fabriek waar alle fietskleding gemaakt wordt. Daar kregen we een preview van de nieuwe collectie fietskleding van Santini voor de zomer van 2018(!).

Het was indrukwekkend om te zien hoe alles gemaakt wordt. Iedereen is gespecialiseerd in zijn eigen ding en staat dus ook altijd op dezelfde plek te werken. Het gaat tenslotte om precisiewerk daar mag niks in fout gaan, anders kun je het hele shirt of broek weggooien.

Nog een keer genieten

Na het zien van het kantoor, de fabriek en de collectiepresentatie was het tijd voor de lunch. Onze laatste lunch met onze nieuwe vrienden. Daarna vertrokken wij richting het park om nog even van de zon te genieten voor onze taxi ons weer kwam ophalen.

Een paar andere waaronder mensen uit Australië en Dubai bleven nog een paar dagen genieten van het mooie Italië. Maar voor ons zat het er toch echt op.

Taxichauffeur Franco bracht ons weer terug naar het vliegveld waar wij uiteindelijk om 18.30u terug vlogen naar Nederland. Grazie Santini per questo viaggio. Addio! Santini bedankt voor deze mooie trip. Een mooi bedrijf en natuurlijk een mooi land. Wie weet tot volgend jaar.

Deel dit bericht

Wat vind je van dit blog artikel?

Stefanie Lemmens

Stefanie Lemmens

Ik ben een fanatieke sporter en niet alleen op de fiets. Ik vind het heerlijk om kilometers te maken en dan niet op mijn gemakje. Met mijn oude racefiets kom ik de zomerdagen wel door. Maar eigenlijk ben ik meer een "hippe" fietser. Als het er maar mooi en leuk uitziet. In de winter gewoon weer op de fiets te vinden tijdens de spinninglessen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten


Meest gelezen