Onze keuze voor deze tijd van het jaar

Het wordt ons vaak gevraagd, welk product raad jij aan? Dat is vaak per persoon heel verschillend. Maar met de eerste vorst en vele regenbuien achter de rug, kunnen wij wel wat suggesties doen die goed passen bij deze tijd van het jaar. De één fietst namelijk als een bikkel door in de vrieskou of regen. Terwijl de ander lekker binnen op zijn of haar fietstrainer ‘overwintert’. Daarom hebben wij een lijstje verschillende producten gemaakt die goed passen bij deze tijd van het jaar. Bovendien zijn deze producten nu extra afgeprijsd.

Onze keuze voor fietstrainers

De Tacx Blue Motion Pro, een ideale basic fietstrainer
De Tacx Blue Motion Pro, een ideale basic fietstrainer

Houd je niet zo van die kou op de fiets, maar wil je wel fit blijven? Dan is een fietstrainer een goede uitkomst. In onze fietstrainers koopgids kun je lezen wat de verschillen zijn tussen bijvoorbeeld een direct drive, smart of basic fietstrainer.

Onze keuze voor een basic fietstrainer valt op de Tacx Blue Motion Pro. Deze trainer is namelijk voorzien van een trainings dvd, trainermat en voorwielsteun. Dit is de basis om goed en gemotiveerd je fietsritjes te blijven maken. Wil je toch iets extra’s?  Dan is een smart trainer toch een grote vooruitgang. Hiermee kun je namelijk virtueel fietsen in Zwift.

Het voordeel van de Tacx Bushido Smart is dat je deze niet hoeft aan te sluiten op netstroom, want hij wekt zijn eigen energie op als jij er op fietst.

De Tacx Genius Smart is voorzien van een motorrem, waardoor je met deze ook afdalingen tot -5% gesimuleerd krijgt. Deze trainer dien je dan wel op netstroom te hebben aangesloten. De Genius Smart trainer en de Bushido trainer zijn beide geschikt om te koppelen met Zwift en andere trainingssoftware.

 

Mountainbikes voor de herfst en winter

Heerlijk, die mountainbike ritten met een prachtige winterzon!
Heerlijk, die mountainbike ritten met een prachtige winterzon!

Heb je toch liever de frisse buitenlucht en wil je genieten van de prachtige kleuren die de natuur je geeft in de herfst en winter? Dan is een mountainbike zeer geschikt om de winter door te komen. Door de brede banden en een goed bandenprofiel heb je op gladde ondergronden veel meer grip dan bijvoorbeeld een racefiets. Natuurlijk kun je ook in de zomer prachtige ritjes op de mountainbike maken. Toch zien we veel wielrenners in de winter een overstap maken naar een mountainbike.

Ben je op zoek naar een mountainbike die multi-inzetbaar is? Dan is de Giant Toughroad SLR 2 een perfecte match. Deze fiets is namelijk voor verschillende terreinen geschikt. Je kunt hem heel goed gebruiken voor woon-werkverkeer dankzij de ongeveerde voorvork. Ook over onverharde stukken rijden is geen probleem met deze fiets.

Wil je wat meer avontuur? De Trek X-Caliber 9 is een fiets waar je als beginner, maar ook als wat meer gevorderde mountainbiker mee op pad kan gaan. Door een kortere achterbrug is de fiets enorm wendbaar.

De Giant XTC Advanced 3 is nu zeer scherp afgeprijsd, waardoor je voor een goede prijs een carbon mountainbike kun bemachtigen. Het carbon maakt de fiets bovendien zeer licht en stijf.

 

MTB banden geschikt voor de herfst en winter

Het Addix compound van de Schwalbe banden is te herkennen aan de gekleurde lijn in de band
Het Addix compound van de Schwalbe banden is te herkennen aan de gekleurde lijn in de band

Je kunt het rijplezier op je mountainbike flink verhogen met goede banden. Afhankelijk van het terrein waar je over fietst, kun je hier verschillende banden voor gebruiken. In deze tijd van het jaar zal je vaak op een natte bosgrond rijden, waardoor een band met wat meer profiel geen overbodige luxe is.

De Schwalbe Rocket Ron Addix Speed is een echte modderband. Door de toevoeging van het Addix Speed compound heeft de band een relatief lage rolweerstand, ondanks het grove profiel.

De Continental X-king band heeft een wat meer allround profiel, waar je nog steeds in de modder met voldoende grip rond kunt rijden. Toch is de grip minder dan die van de Schwalbe band.

Ben je meer op zoek naar een instapmodel, welke geschikt is voor meerdere ondergronden? Dan is de Racing Ralph Addix Performance iets voor jou!

Nog meer suggesties nodig voor verschillende ondergronden? Bekijk dan onze MTB banden koopgids.

 

Duurzame banden voor je racefiets

De Grand Prix 4 season band ziet er ook nog eens super strak uit
De Grand Prix 4 season band ziet er ook nog eens super strak uit

Kun je je racefiets maar niet loslaten in de herfst en winter? Dan is het verstandig om te kiezen voor een band met wat meer profiel en een goede lekbestendigheid. Er ligt namelijk vaak veel troep op de weg en in koud winterweer wil je liever niet te vaak je binnenband vervangen.

De meest populaire band in deze periode van het jaar is de Continental Grand Prix 4-season buitenband. Dat komt omdat deze band lekbestendig is, een lage rolweerstand heeft en toch ook veel grip op gladde wegen heeft.

Ook de Schwalbe Durano is een band die ontzettend veel kilometers mee gaat met een goede lekbestendigheid. Al is de rolweerstand wel iets hoger dan de Continental band.

De Vittoria Rubino Pro is voorzien van de G+ Isotech technologie, wat zorgt voor een ultieme samenwerking tussen de grip, duurzaamheid en slijtvastheid.