Deel dit bericht

Nieuw binnen: XTR M9000

Sommige dingen moet je gewoon even in je handen houden als het binnen komt. Dat geldt zeker voor de nieuwe Shimano XTR M9000 groep. Terwijl iedereen zich vergaapt aan de Di2 variant van de XTR-groep, lijken we met zijn allen vergeten dat er ook een mechanische variant op de markt is. Deze mechanische XTR-groep heeft genoeg nieuwe features om de schakelmarkt weer op scherp te zetten. De reacties op de nieuwe XTR M9000 groep zijn verdeeld. Tja.. zoals met zoveel dingen you love it, or hate it.

XTR M9000/M9020 crankset

XTR M9000 crank

De nieuwe XTR M9000 crank is er maar liefst in 14 varianten. Single, dubbel en triple en dan ook nog eens in allemaal verschillende cranklengtes. Zo heb je de dedicated XTR M9000 single crank. Deze crank heeft een q-factor van 158mm, een steek van 96mm en geen mogelijk tot het monteren van een binnenblad. Je moet het doen met een enkel 30,32,34 of 36 voorblad. Ook is er een XTR M9000 dubbel crank. Deze crank heeft eveneens een q-factor van 158mm en een steek van 96/64mm. Je hebt de keuze uit drie combinaties voorbladen:  38-28,  36-26 en 34-24. Shimano raadt een verschil van meer dan 10 tanden af. Of een groter verschil echt niet mogelijk is moet de praktijk uitwijzen. Naast deze twee M9000 cranks is er ook een M9020 XTR crank. Deze crank heeft een q-factor van 168mm en past daardoor in alle frames. De M9020 XTR crank kun je zowel single, dubbel als triple rijden.

XTR M9000 crank 2

De nieuwe XTR kettingbladen zijn een waar kunstwerk. Shimano maakt de basis van de grote voorbladen van CFRP. Een mengsel dat qua structuur op carbon lijkt, maar is eigenlijk een versterkt plastic mengsel is. De tanden zijn van titanium gemaakt. De binnenbladen van de XTR M9000 groep maakt Shimano van aluminium. De schakelhulpjes op de grote voorbladen past Shimano aan op de grote van het voorblad. Een mooi voorbeeld hiervan is de schuine rand die het afschakelen vergemakkelijkt.

XTR M9000 achterderailleur

XTR M9000 achterderailleur

De XTR M9000 achterderailleur is gebaseerd op de ‘Shadow Plus’ techniek. Duidelijk te zien aan de lange ‘shadow’ kooi die wegdraait onder de cassette en zo de kans op stukken verkleind. Het ‘plus’ principe maakt het mogelijk om de koppeling in de derailleur strakker te zetten. Zo voorkom je dat de kooi klappert en de ketting van het voorblad springt. Ideaal dus voor bikers die met een single ring setup rijden. Ander voordeel: ghost shifting behoort tot het verleden.

XTR M9000 achterderailleur 2

Het gouden hendeltje om het plus systeem te activeren zagen we ook al op vorige XTR derailleurs. Nieuw is echter het kleine dopje onderop de behuizing. Hierin kun je een kleine imbus steken en daarmee de spanning hoger of juist lager zetten. Hoe strakker je de veer zet, des te harder je op de shifter moet drukken. Dit kun je nu dus naar eigen inzicht afstellen.

XTR M9000 achterderailleur 3

De nieuwe XTR M9000 achterderailleur is verder wat carbon rijker. De behuizing achter het plus systeem is nu namelijk ook van carbon gemaakt wat het gewicht van de derailleur verder drukt.  Ook paste Shimano de kabelloop aan om het bereik van de derailleur te vergroten naar 11 tanden.

M9000 I-spec II shifters

XTR M9000 shifters

De XTR M9000 shifters zijn zowel voor 2 als 3 voorbladen geschikt. Een klein knopje op de linker shifter maakt dat je kan switchen tussen 2 of 3 bladen. Je verkleind of vergroot de reach als het ware. De nieuwe shifters schakelen volgens Shimano 20% lichter dan hun voorgangers. De shifters zijn verkgijbaar in twee uitvoeringen. Namelijk de normale variant met klemband, te gebruiken met alle typen remmen, en  de M9000 I-spec II variant. Deze zie je hierboven. De nieuwe ‘I-spec’ bevestiging maakt de shifters wat lichter en zowel horizontaal als verticaal verstelbaar.

XTR M9000 shifters

De shiftlever is, net als de voorbladen, gemaakt van het mysterieuze CFRP materiaal. De XTR M9000 lever’s  beschikken over ‘profiel’ zodat je meer grip hebt als je schakelt. Lichter schakelen doe je, als dat nodig is, met 4 versnellingen ineens. Zwaarder schakelen kan zowel volgens het instant release als het 2-way release systeem (2 versnellingen ineens). Bij zulke shifters horen natuurlijk goede kabels. Daarom komt Shimano meteen met een nieuwe SL-Cable kabel met een SIL-TEC coating.

XTR M9000 voorderailleur

XTR M9000 voorderailleur

De M9000 voorderailleur is opzich al een revolutie.  Het is Shimano gelukt het lang bestaande principe van de voorderailleur te verbeteren. Wat ze precies gedaan hebben is te zien in het onderstaande filmpje:

Kortgezegd komt het erop neer dat de side-swing derailleur in de richting van de ketting meedraait, en niet helemaal horizontaal aan de achterbrug. Zo kun je sneller schakelen en nauwkeuriger. Daarbij is er meer ruimte voor de ketting en loopt deze minder snel aan.

XTR M9000 voorderailleur

De side-pull derailleur maakt gebruik van een nieuwe kabelloop, front pull genoemd. Voor alle frames die niet voorbereid zijn op deze nieuwe kabelloop is er ook een ‘gewone’ down pull/top pull voorderailleur beschikbaar.

Cassette XTR 11-40

De XTR M9000 11 speed cassette is met 330 gram lichter dan een 11-36  XT  cassette. Dat was te verwachten. Wel is de nieuwe XTR cassette altijd nog 60 gram zwaarder dan een SRAM XX1 cassette.

XTR M9000 cassette

Goed nieuws voor iedereen met een 10-speed Shimano/SRAM body: deze XTR M9000 11 speed cassette heeft geen speciale 11 speed body nodig, zoals bij een SRAM XX1 cassette. Shimano creëerde extra ruimte door een kleine terugloop in de carbon spider te maken. De cassette zit dus wat dichter op de spaken.

XTR M9000 cassette 2

De XTR M9000 cassette heeft titanium, aluminium en stalen ‘kransjes’. Zo is de grootste krans (40t) gemaakt van aluminium om het gewicht zo laag mogelijk te houden. De 35-31-27-24-21 en 19 kransen zijn van titanium gemaakt. De laatste 4 kransjes (17-15-13-11) zijn van staal . Zoals je op bovenstaande foto’s kunt zien, bestaat de cassette uit vier losse spiders met elk 2 tanden. De twee grootste spiders zijn van carbon gemaakt en hebben een aluminium spline. De twee kleinere spiders zijn van aluminium gemaakt.

XTR M9000 cassette 3

XTR M9000 schijfremmen

XTR M9000 schijfremmen

De nieuwe XTR M9000 remmen verschillen qua uiterlijk weinig van de XTR M985 serie. Als je beter kijkt zie je toch een aantal veranderingen. Zo is de remhendel van de nieuwe XTR remgrepen gemaakt van carbon om het gewicht verder om laag te brengen.

XTR M9000 schijfremmen 2

De meest in het oog springende verandering zie je terug in het nieuwe klemsysteem, het zogenaamde I-Spec II systeem. Het plastic kommetje van de shifter leg je onder in de klem van je remhandel, en zo draai je het systeem vast.

XTR M9000 schijfremmen 3

 

Bekijk de XTR M9000 groep in onze winkel aan De Overmaat of op Mantel.com:

Deel dit bericht

Wat vind je van dit blog artikel?

Simon Kikken

Simon Kikken

Natuur, bos & singeltrack, iets mooiers is er niet. Met een amateur licentie ben ik al een aantal jaren actief in XC en Marathon wedstrijden. Op de singletracks ben ik te spotten op een BMC Fourstroke FS01 of Trek Superfly Elite. Voor de fun rij ik op de singlespeed veldfiets of de racefiets. Ik ben de bedrijfsleider van Mantel.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten


Meest gelezen