MTB vignet – Mountainbikevergunning Natuurmonumenten 2019

Deel dit bericht

We hebben de mountainbikevergunning 2019 voor Natuurmonumenten weer binnen. Voor 12 euro mag je onbeperkt gebruik maken van een aantal gebieden van Natuurmonumenten. Zij zorgen voor dat geld voor onderhoud en uitbreiding van de routes. Dus ben je een fanatieke mountainbiker? Draag dan jouw steentje bij door het MTB vignet te bestellen. Voor 2019 is er voor een opvallende groene sticker gekozen.

Mountainbikevergunning 2019

Als je nu het MTB vignet koopt kun je er de laatste dagen van 2018 al gebruik van maken.

Door het kopen van een vignet help je mee om de bestaande MTB-routes goed te houden en maak je ook de aanleg van nieuwe routes mogelijk. Zo kwamen er afgelopen jaren twee nieuwe routes bij, het Voorsterbos en de Beetsterzwaag.

MTB vignet 2018 - mountainbikevergunning 2018
Bestel de mountainbikevergunning 2018 en draag bij aan de MTB-trails in Nederland!

En afgelopen jaar is de mountainbikeroute rond de Veluwezoom aangepakt. Daar werkt Natuurmonumenten samen met lokale mountainbikers om een zo leuk mogelijke route te maken zonder dat de natuur daar onder te leiden heeft..

MTB routes en toegankelijke gebieden met het Natuurmonumenten MTB-vignet

 • MTB-route Zuidoost Veluwe – 50 km
 • MTB-route in de Loonse en Drunense Duinen – 16 km
 • MTB-route in het stuifzand in De Loonse en Drunense Duinen – 26 km
 • MTB-route Voorsterbos – 21 km
 • MTB-route Montferland – 26 km
 • MTB route Sallandse Heuvelrug – 30 km
 • MTB-route Rucphense Bossen – 14 km
 • MTB-route Visdonk – 11,5 km
 • MTB-route Haaksbergen – 60 km
 • MTB-route Beetsterzwaag – 35 km
 • MTB-route rondom Oldenzaal – 36 km
 • MTB-route Parkstad Brunssum door Dal van de Roode Beek – 11 km
 • MTB-route Brunssummerheide en omgeving – 19 km
 • MTB-route bij Valkenburg – 27 km
 • MTB-route Parkstad Landgraaf door Strijthagerbeekdal – 19 km
 • MTB-Route Sint-Pietersberg – 16 km
 • MTB-route Parkstad Heerlen door Imstenraderbos – 21 km

Extra veilig fietsen met Save-Me profiel

Sinds een paar jaar kun je jouw MTB-vignet koppelen met Save-Me. Je kunt met de code van je sticker gratis een profiel aanmaken op Save-Me. Als jij dan, om wat voor reden dan ook hulp nodig hebt, kunnen de hulpdiensten jouw sticker scannen en weten ze wie je bent en bijvoorbeeld ook welke medicijnen je gebruikt.

Natuurmonumenten MTB Vignet 2019

Uiteraard kun je er ook een noodnummer aan koppelen en eventuele allergieën vast laten leggen. Wel een veilig idee dat als je hulp nodig hebt ze meteen alle handige gegevens bij de hand kunnen hebben!

Uitbreiding dankzij het MTB vignet

Afgelopen jaren hebben sommige routes, zoals de die van de Loonse en Drunense duinen een flinke uitbreiding gekregen. Daarnaast is er in bijvoorbeeld het Bergherbos groot onderhoud gepleegd zodat de track er weer piekfijn uitziet.

Deel dit bericht

Wat vind je van dit blog artikel?

Olle Vastbinder

Olle Vastbinder

Je komt mij bijna elke dag wel ergens op de fiets tegen. Ik fiets elke werkdag, door weer en wind, van Nijmegen naar het Mantel hoofdkantoor in Arnhem en terug. Vaak op de racefiets, maar in de winter ook op een fijne oude racefiets. In het weekend ben ik ook niet van de fiets af te krijgen. Ik pak dan de racefiets of mountainbike om daar de nodige kilometers mee te maken. Het leuke is dat ik dan als content creator regelmatig met de nieuwste gadgets in de weer ben voor een review. Ideaal toch? En kun je me buiten trouwens niet vinden? Dikke kans dat ik dan binnen aan het zweten ben op Zwift. En dan mag ik het allemaal nog werk noemen ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 fietsers over “MTB vignet – Mountainbikevergunning Natuurmonumenten 2019”

 1. Daarnaast aparte vignetten verplicht voor: Nationaal Park Veluwezoom, Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen, Bergherbos-Montferland, Voorsterbos en Beetsterzwaag. Zou u daar nog melding van kunnen maken op deze pagina?

Gerelateerde berichten


Meest gelezen

6 November 2013 36694

De doorbraak van de ‘single ring’ binnen het mountainbiken lijkt definitief. Wat is een single ring setup? De traditionele mountainbike …

31 Maart 2014 33863

Gisteren verschenen opeens details van Shimano’s nieuwste groepset online, Shimano 105 5800. De nieuwe 105 groepset zat er al een …