Deel dit bericht

Montferland MTB Marathon

28 Juni 2016

Wielerfestival Montferland

Deelnemers: Maurice / Bas / Wout Afstand: 70 km Hoogtemeters: 990 Locatie: ‘s Heerenberg

Sunday, raceday!

Wout Eggink

Zondag 5 juni mochten we de benen weer eens testen in een mountainbike marathon. Namens de Mantel Equipe verschenen we aan de start met Bas, Maurice en ikzelf. Het was voor mij, na mijn thuiswedstrijd (Hel van Groesbeek), de 2e marathon van dit seizoen. Net als bij de Hel van Groesbeek had ik ook nu gekozen voor de middellange afstand, 70 km verdeeld over 2 rondes van 35 km. Het decor van de marathon was dit keer het prachtige Montferlandse bos.

montferland marathon mantel equipe

Warme editie

In de stralende zon om 11 uur vertrokken meer dan 1100 deelnemers voor 35, 70 of 105 km. Wij als deelnemers namens de Mantel Equipe zaten helaas niet allemaal in hetzelfde startvak, maar gelukkig kwam ik Bas al snel tegen en hebben we toen samen een stuk goed door kunnen fietsen. Na ongeveer 15 kilometer had Bas in de gaten dat het bij mij makkelijker ging dan bij hem en zei hij dat ik wel door kon fietsen. Vermoeidheid gepaard met hitte speelde hem parten. Dat was tevens aan het begin van het zwaarste gedeelte van het parcours waar het alleen maar omhoog en omlaag ging.

montferland marathon mantel equipe

Vol gas de tweede ronde in

Bij de doorkomst van de 1e ronde keek ik op mijn horloge en zag tot mijn verbazing dat ik nog geen 1,5 uur over de ronde had gedaan. Dat gaf een hoop moraal en ik besloot vol door te gaan. Op een paar keer kramp in de benen op de klimmetjes na, ging het écht lekker totdat in de laatste 5 km mijn ketting van het kettingblad af liep. Helaas duurde het even voordat ik weer op weg was omdat ik de ketting er niet goed op kreeg. Uiteindelijk de laatste 5 kilometer nog zo snel mogelijk afgelegd, dit resulteerde zelfs in een snellere rondetijd dan in mijn eerste ronde!

montferland marathon mantel equipe

Tevredenheid voert de boventoon

Na afloop gaf mijn Polar m400 aan dat ik er 2 uur en 54 minuten over had gedaan. Samen met een gemiddelde hartslag van 179 slagen p/m en een gemiddelde snelheid van 23,80 km/u. De combinatie van hitte en inspanning zorgde voor een zware maar voldane dag in het zadel. 's Avonds met een heerlijk koud biertje op het terras, terugkijkend op de marathon, kwam ik tot de conclusie dat het een prachtige marathon was en dat het bij mij ook boven verwachting goed was gegaan.

Uitslag

Wout Eggink: 36e overall
Maurice Reurich: 347e overall
Bas Overbeek: dnf

Wat vind je van dit blog artikel?

Deel dit bericht

Arthur Weisink

Arthur Weisink

Gerelateerde berichten

De mooiste winterroutes op de (elektrische) fiets

2 Februari 2024

Ontdek de winter op de fiets ...

Comfortabel en stijlvol op pad met de nieuwe GripGrab fietskleding en accessoires

26 Januari 2024

Stap uit je comfortzone en omarm alle weersomstandigheden met de nieuwste fietskleding en accessoires van GripGrab ...

10 tips om de Rapha Festive 500 te volbrengen

15 December 2023

De Rapha Festive 500 ...