Welke maat wielershirt moet je hebben? – [Maatadvies Wielershirts]

Deel dit bericht

Online een wielershirt kopen kan lastig zijn. Het ene merk valt net wat anders dan het andere. Waar je bij bij Castelli bijvoorbeeld moeite moet doen om je in een maat L te persen valt dat mooie DotOut shirt in maat M juist perfect. En om dat dan ook nog eens van achter je beeldscherm in te schatten, dat is helemaal lastig. Daarom zijn wij ons magazijn ingedoken om alles op te meten. Na vele uren passen en meten is daar het Mantel wielershirts maatadvies uitgerold.

Met het Mantel wielershirts maatadvies weet je zeker dat jij jouw fietsshirt in de goede maat bestelt. En het mooie is, mocht hem uiteindelijk toch niet passen, zit hij niet lekker of vind je hem niet zo mooi als op je beeldscherm? Dan kun je bij ons altijd helemaal gratis retourneren!

Maatadvies wielershirts
Meten is weten!

Om jouw goede maat te bepalen leggen we hieronder eerst even uit hoe mij alles hebben gemeten. Daarna vertellen we je hoe je jouw maten voor het ideale fietsshirt kunt meten. Dan kun je dus altijd de juiste maat wielershirt kopen.

We hebben alle fietsshirts voor je opgemeten

We hebben echt zelf alles gemeten. Dus niet alleen de specificaties van de fabrikanten erbij gepakt, maar echt een ouderwets meetlint aan de slag. Per merk hebben we een flink aantal verschillende fietsshirts opgemeten om zelfs variatie binnen een merk uit te sluiten.

Maatadvies wielershirts

Wij hebben na het meten alle meetgegevens bij elkaar gelegd en met elkaar vergeleken. Hieruit is dus ons Mantel fietsshirt maatadvies gerold. We hopen we dat je nooit meer iets terug hoeft te sturen omdat het de verkeerde maat is.

Hoe moet je jouw maat wielershirt opmeten?

Allereerst is het belangrijk dat je als je jezelf op gaat meten geen dikke kleding of verschillende lagen kleding draagt. Meten met hooguit een t-shirt aan is het beste. Verder is het belangrijk dat je een meetlint hebt.

Maatadvies wielershirts
Borstomvang meet je onder de oksels.

Meet altijd helemaal rondom. Plaats het meetlint ter hoogte van je je oksel en meet vanaf het midden van je borst helemaal rondom langs het breedste gedeelte van je borst.

Trek niet hard aan het meetlint, dan komen er namelijk waardes uit die niet kloppen. Je zult altijd ruimte moeten hebben voor een luchtlaagje tussen je lichaam en het shirt of jack. Ook laat je dan wat ruimte voor een eventuele baselayer.

Geen buikje? Dan kun je de borstomvang aanhouden als maat!
Geen buikje? Dan kun je de borstomvang aanhouden als maat!

Met de door jou gemeten borstomtrek kun je nu precies zijn welke maat je van welk merk het beste kunt kiezen.

Heb je een buikje? Meet die dan ook meteen even op. Want als je buikomvang groter is dan je borstomvang, dan moet je die maat aanhouden om teleurstellingen te voorkomen.

Maatadvies wielershirts
Dit wielershirt zit als gegoten.

Is je buik kleiner dan je borstomvang? Heel goed, dan kun je gewoon uitgaan van de maten van je borst.

Wat heb je nodig om jouw maat wielershirt te bepalen?

Het enige dat je nodig hebt om jouw maat te bepalen is een meetlint of rolmaat. Heb je die niet? Gebruik dan een touwtje om de omtrek op te nemen en pak daarna de goede oude geodriehoek of print een meetlint uit!

Deel dit bericht

Wat vind je van dit blog artikel?

Agnes Ronner

Agnes Ronner

Baanfiets, racefiets of mountainbike. Alle soorten fietsen zijn bij mij welkom. Eerst het wielrennen als zomertraining voor het schaatsen. Daarna baanwielrennen op het hoogste niveau en het mountainbiken om de regenachtige zomerdagen en winter door te komen. Momenteel rij ik op een Giant TCR Advanced 1 LTD en een Sensa Merano SFB Pro. Wellicht volgend jaar weer in het bezit van een wedstrijdlicentie om de competitie weer aan te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 fietsers over “Welke maat wielershirt moet je hebben? – [Maatadvies Wielershirts]”

 1. Borst omvang check! Maar hoe zit het met de lengte van het shirt. Ik ben bang dat ik snel een navel truitje heb met mijn smal gebouwde lange lijf. Dus nog graag bv shirt lengte vanaf oksel tot onder zijde shirt toevoegen.

   1. Beste Kasper en Mark,
    Ik zie dat jullie beiden ook behoefte hebben aan specificaties voor de lengte van wielershirts.
    Mijn vermoedde is de omvang meer van belang is, want wanneer je een M als omvang hebt, maar het shirt dan te kort is, dan zou een L misschien wel lang genoeg zijn, maar wel weer te los zitten.
    Groet, Evan

    1. Beste Evan,
     Met jouw antwoord is het probleem van ons – lange en smalle mannen – nog niet opgelost.
     Wordt dus gokken, dubbel bestellen en retourneren.
     Groet, Loek

     1. Hoi Loek,

      Voor lange smalle mannen is het inderdaad soms even lastig. maar gelukkig kun je bij ons altijd gratis retourneren. En dan storten we je geld ook nog eens binnen drie werkdagen na ontvangst terug. Kun je dus met een gerust hart verschillende merken uitproberen.

      groetjes, Olle

Gerelateerde berichten


Meest gelezen