Deel dit bericht

Goede voornemens – 9 tips om meer te gaan fietsen in 2022

Lieve fietsvrienden, 2022 is begonnen en dus is het weer tijd voor nieuwe goede voornemens! Wil je in het nieuwe jaar meer gaan fietsen? Maar weet je niet hoe je dat aan moet pakken? In deze blog geven we je 9 tips om in 2022 je goede voornemen te behalen! Hoeveel kilometer zit jij volgend jaar op je fiets?

1. Stel jezelf een fietsdoel

Om jezelf wat meer te motiveren om vaker te gaan fietsen kun je jezelf een doel stellen. Dit kan natuurlijk van alles zijn. Je kunt bijvoorbeeld je oude records verbreken en kiezen om in januari een X aantal kilometer te maken om je kerstdiner en alle oliebollen er weer af te trappen. Of ga voor een nieuw record door je langste fietstocht tot nu toe te maken. Doe dit bijvoorbeeld samen met je fietsmaatje. Dan heb je zeker een stok achter de deur.

goede voornemens fietsers
Hopelijk kunnen we dit jaar weer wat mooie bucketlist beklimmingen van ons lijstje afstrepen!
Ook kun je er voor kiezen om in 2022 een berg te gaan beklimmen! Als we veilig naar het buitenland mogen reizen natuurlijk. Om je een beetje inspiratie te geven hebben we alvast wat bucketlist beklimmingen voor je op een rij gezet. En ten slotte: doe mee aan een toertocht! Afgelopen 2 jaar zijn er natuurlijk veel toertochten geannuleerd. Dus grijp je kans in 2022 en schrijf je in voor een leuke toertocht als het weer mag!

2. Onderhoud je fiets

Waarschijnlijk heb je er niet altijd zin in: het onderhouden en schoonmaken van je mountainbike of racefiets. Toch is het erg belangrijk om dit goed bij te houden. Je verlengt er de levensduur van je fiets mee, maar ook je fietsplezier wordt erdoor vergroot. Zeker in de wintermaanden is het extra belangrijk om goed onderhoud te plegen en om je fiets goed schoon te maken.

goede voornemens - fiets schoonmaken
Door je fiets goed schoon te maken en te onderhouden wordt je fietsplezier zeker vergroot.
En niet alleen je racefiets en mountainbike hebben onderhoud nodig. Ook het onderhouden van je e-bike en stadsfiets is belangrijk. Zo kun je nog meer van je rit genieten.

3. Fiets naar je werk (Als het weer mag!)

Natuurlijk zijn er nu nog veel mensen die thuis aan het werk zijn. Maar zodra we weer op werk mogen verschijnen, denk er dan eens aan om erheen te fietsen! Fietsen in de buitenlucht is natuurlijk hartstikke gezond voor je en het is ook nog eens beter voor het milieu. En natuurlijk kun je zelf weten of je op de racefiets, mountainbike, stadsfiets of e-bike gaat.

goede voornemens fietsers
Na een lange werkdag kun je heerlijk even je hoofd leeg maken op de fiets.
Vind je de rit naar je werk toch wat te lang? Misschien is een speed pedelec wel iets voor jou! En ook een regenbui is geen goede reden om toch met de auto te gaan! Met goede fiets regenkleding kom je altijd droog op je werk aan!

4. Probeer eens een andere discipline

Misschien rijd je al jaren gewoon het liefst op de weg met je racefiets of ben je alleen maar in het bos te vinden op je mountainbike. Maar er zijn nog zoveel meer leuke disciplines! Wat dacht je ervan om een keer mee te doen aan een strandrace? Of probeer het super populaire gravelen eens! Met een gravel bike kun je letterlijk alle kanten op, van asfaltwegen tot MTB trails! Misschien ontdek je wel een nieuwe hobby!

goede voornemens fietsers
Mountainbiken over het strand: deze discipline wordt steeds populairder!
En voor de (nog) niet sportieve fietsers onder ons: huur eens een racefiets of mountainbike! Dan zul je zien hoe leuk het is!

5. Zorg voor goede fietsverlichting

Vooral tijdens de donkere wintermaanden is het heel belangrijk dat je goede fietsverlichting op je fiets hebt zitten. Veiligheid staat natuurlijk voorop. En met goede fietsverlichting kun je elk uur van de dag goed zichtbaar de weg op of het bos door. Ook na een lange werkdag kun je dus gewoon nog een rondje in het donker maken! Wil je weten welke fietsverlichting het beste bij jouw wensen past? Dat lees je in onze fietsverlichting koopgids.

goede voornemens fietsers
Met goede fietsverlichting kun je ook na zonsondergang nog veilig en goed zichtbaar de weg op.

6. Schaf goede winter fietskleding aan

Nu het buiten kouder en kouder wordt, wordt de stap om je racefiets of MTB uit de schuur te halen steeds groter. Maar een daling van de temperatuur hoeft zeker niet te betekenen dat je niet meer kunt fietsen. Met de juiste winter fietskleding fiets je zelfs nog lekker buiten wanneer de temperatuur onder het vriespunt komt. Van overschoenen tot thermokleding, je vindt alles in ons winter fietskleding assortiment. Ook in de winter hoef je dus geen smoesjes meer te gebruiken om niet op de fiets te hoeven stappen vanwege de kou! In onze winter fietskleding blog hebben we voor iedere temperatuur de juiste wielerkleding op een rijtje gezet.

goede voornemens fietsers
Met de juiste winter fietskleding kun je zelfs op de koudste dagen van het jaar op de fiets springen.

7. Eet goede sportvoeding

Verdiep je eens in goede sportvoeding. Het belang ervan wordt namelijk nog wel eens onderschat. Wat wist je dat je door het eten van goede sportvoeding je niet alleen langer en sneller kunt fietsen, maar dat je herstel ook een stuk voorspoediger gaat?

goede voornemen: meer fietsen
Met goede sportvoeding vul je je energie aan tijdens het fietsen en haal je het beste uit jezelf!
Maar wat voor sportvoeding kun jij nou het best gebruiken? Dat is voor iedere fietser verschillend. Een wedstrijdrijder heeft bijvoorbeeld een hele andere energiebehoefte dan iemand die in het weekend een fietstocht gaat maken. In onze blog vertellen we je meer over het belang van goede sportvoeding en wat je allemaal nodig hebt!

8. Haal de fietstrainer van zolder

Ben je nou een echte koukleum en gaat fietsen in slecht weer je echt te ver? Dan is er altijd nog een optie om door te fietsen met een fietstrainer! Met een fietstrainer kan je het hele jaar door warm en droog fietsen. En dat hoeft zeker niet saai te zijn. Met bijvoorbeeld Zwift maak je van elke rit op je fietstrainer een leuke ervaring en kun je ook nog eens samen fietsen met je vrienden! In onze uitgebreide Zwift blog vertellen we je er alles over. Daarnaast kun je op een fietstrainer gemakkelijk trainen om je FTP te verhogen. Genoeg redenen dus om lekker binnen te gaan fietsen! Wil je meer informatie over fietstrainers? Lees dan onze fietstrainer koopgids!

Met een fietstrainer kun je het hele jaar door warm en droog blijven fietsen.
Met een fietstrainer kun je het hele jaar door warm en droog blijven fietsen.

9. Motiveer jezelf door je fiets te upgraden

Heb je alle bovenstaande tips al opgevolgd? En kun jij jezelf nog steeds moeilijk motiveren om vaker op de fiets te stappen? Kies er dan eens voor om je fiets te upgraden. Met een paar investeringen, zoals een powermeter, nieuwe fietscomputer of een nieuwe wielset, kun je jouw fiets echt verbeteren! Met een geüpgradede fiets wordt het natuurlijk veel leuker om er lekker opuit te gaan!

fietscomputer
Door een fietscomputer aan te schaffen, kun je het komende jaar weer veel nieuwe fietsavonturen beleven!

Heb jij nog meer goede tips om dit jaar meer te gaan fietsen? Laat ze dan achter in de reacties!

Deel dit bericht

Wat vind je van dit blog artikel?

Eva van den Berg

Eva van den Berg

Sinds ik bij Mantel werk, schrijf en lees ik dagelijks veel over fietsen. Daarnaast mag ik ook nieuwe producten uittesten. Dit zorgt ervoor dat het steeds meer begint te kriebelen om mijn eigen collectie fietsen uit te breiden. Ik ben dan ook benieuwd hoe de inhoud van mijn schuur er over een paar jaar uitziet. Gelukkig heb ik thuis een grote schuur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten


Meest gelezen