Deel dit bericht

Giant Propel Advanced 2

John Degenkolb was met zijn overwinningen in Milaan – San Remo en Parijs-Roubaix één van de meest succesvolle renners van 2015. Parijs – Roubaix won hij met de comfortabele Giant Defy, maar Milan San Remo won hij met de Giant Propel. De afgelopen jaren hebben ook renners als Mollema en Kittel diverse wedstrijden gewonnen met de Giant Propel.
Nu hebben we een Giant Propel Advanced 2 voor een hele aantrekkelijke aanbiedingsprijs in het assortiment. Tijd dus om deze fiets eens goed onder de loep te nemen.

giant propel advanced 2

Giant Propel Advanced 2

Het frame van de Giant Propel Advanced 2 is volledig van carbon. De vormgeving is hetzelfde als de Propel Advanced SL waar de profs mee rijden. Het frame is ontworpen voor maximale aerodynamica. Dit is op het vlakke een groot voordeel, luchtweerstand is hierbij immers belangrijker dan gewicht. De framebuizen zijn helemaal afgevlakt en de remmen zijn achter de voor- en achtervork verwerkt voor zo min mogelijk luchtweerstand. Alle bekabeling gaat door het frame wat de fiets nog sneller doet ogen.
Zoals van een aerofiets verwacht mag worden is de zithouding sportief en het stuurgedrag direct. Het hoogwaardige Advanced carbon materiaal zorgt ervoor dat de fiets toch heel stijf is. Alle trapkracht wordt dus rechtstreeks omgezet in snelheid. Met een gewicht van slechts 8,2 kg (maat M) is de fiets ook nog eens licht te noemen.

giant propel advanced 2

Afmontage

Deze Giant Propel Advanced 2 is afgemonteerd met de hoogwaardige Shimano 105 5800 schakel groep. Deze groep maakt grotendeels gebruik van dezelfde technieken als de Shimano Ultegra. Dat betekent dat het schakelen op een zeer hoog niveau ligt. De fiets heeft 22 versnellingen en door het compacte crankstel een breed bereik. De eigen onderdelen van Giant passen goed bij de fiets en maken de fiets helemaal af.

giant propel advanced 2

Gemaakt voor snelheid

De Giant Propel Advanced 2 is dus een ideale fiets voor in Nederland en kan ook prima de bergen over. Door het sportieve karakter van de fiets zal hij vooral de fanatieke toerfietser, wedstrijdrenner en triatleten aanspreken. Wil je net wat sneller fietsen of wil je een fiets met de looks van een proffiets, dan is de Giant Propel Advanced 2 een ideale fiets. Zeker voor zo’n scherpe aanbiedingsprijs is de fiets binnen het budget van velen. Een dusdanig hoogwaardige carbon fiets in de prijsklasse van aluminium fietsen zul je niet snel tegenkomen.

giant propel advanced 2

Deel dit bericht

Wat vind je van dit blog artikel?

Bas Vlaskamp

Bas Vlaskamp

Na 10 jaar wedstrijdrenner te zijn geweest nu alleen nog recreatief op pad. Fietst mooie (lange) ritten op de racefiets en zoekt uitdagende routes uit op de mountainbike. Bij Mantel actief geweest als verkoper, productspecialist en data analist. Ik run nu mijn eigen fietsblog. Fietsen: Giant Propel Advanced 2 disc, Koga Colmaro Allroad, Trek Procaliber 9.7 en Cube Cross Hybrid One

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten


Meest gelezen

2 Augustus 2013 42679

Toen Shimano in 2012 met de 11-speed Dura Ace 9000 groep op de markt kwam, leek het slechts een kwestie van …