Deel dit bericht

Gert-Jan Theunisse-Stevens Bikes Multi Classic

Onze toertocht door de Gelderse Poort staat 12 april pas op het programma. Wil je daarvoor al aan de bak? Dan kan je drie weken eerder terecht in De Rips voor de Gert-Jan Theunisse-Stevens Bikes Multi Classic. Zaterdag 28 maart voor een wegtoertocht, zondag 29 maart voor een tocht door Noord-Brabantse bossen.

De Blonde Engel

Als het even meezit komt de ‘Blonde Engel’, zoals de bijnaam van Theunisse luidt, over uit Mallorca waar hij al enige tijd verblijft. Theunisse maakte in de jaren ‘80 en ‘90 furore als klimmer in de Tour de France. Samen met Steven Rooks controleerde hij in 1989 de etappe op de Alpe d’Huez. Rooks, drager van de bolletjestrui pakte de etappe, Theunisse werd tweede.

Gert-Jan Theunisse-Stevens Bikes Multi Classic 4

Een jaar later sloeg Theunisse zijn slag en zette de koninginnenrit naar zijn hand. Een vroege aanval zorgde voor een prachtige etappe over de Galibier, de Croix de Fer en een solo aankomst op de Alpe d’Huez. In de bolletjestrui, die hij 4 dagen later mee naar huis nam.

Gert-Jan Theunisse-Stevens Bikes Multi Classic 1

Race Classic

Zaterdag 28 maart is het tijd voor de wegtoertocht. De kortste afstand van 65km is bedoeld voor fietsen met smalle banden, maar ook goed te doen op een gewone fiets of e-bike. Het vlakke parcours leidt door mooie Noord-Brabantse natuurgebieden en over karakteristieke weggetjes. Halverwege is er een bevoorradingsplek om bij te tanken. Starten kan tussen 10.30-11.00.

Gert-Jan Theunisse-Stevens Bikes Multi Classic 5

Kilometervreters kiezen voor een rit van 105, 120, 140 of zelfs 160 kilometer en krijgen de nodige hoogtemeters voor de kiezen als zij door het Rijk van Nijmegen en het Duitse Reichswald rijden. Starten kan tussen 8.30-10.30. En hoewel het een toertocht is, wordt er getimed (m.u.v. de 65km). Ga je voor 105 of 120km dan zijn er 3 bevoorradingsposten. Rijd je de 140 of 160km dan zijn er 4 punten om bij te tanken.

MTB Classic

Zondag 29 maart is het aan de mountainbikers om de benen te laten spreken. Ook als je liever in het bos rijdt kan je kiezen uit verschillende afstanden: 35, 50, 60, 65, 80, 105 en 120 km. Er valt dus wat te kiezen bij de Gert-Jan Theunisse-Stevens Bikes Multi Classic. De 35 en 45 km ritten zijn goed te doen voor beginnende mountainbikers. Of voor degenen die op tijd terug willen zijn. Onderweg is er één bevoorradingspost waar je kan bijtanken. Wil je wat meer uitdaging, ga dan voor één van de langere ritten. De vier bevoorradingsposten die je onderweg tegenkomt ga je hard nodig hebben om genoeg energie binnen te krijgen. Starten kan tussen 8.00-10.00, en ja ook bij de mountainbike variant wordt getimed (m.u.v. 35km).

Inschrijven

Op de website van de Gert-Jan Theunisse-Stevens Bikes Multi Classic vind je meer informatie over deze toertocht en inschrijven. Schrijf je je van te voren in, dan ontvang je €1 korting en een buff. Per inschrijving gaat €1 naar het Fonds Gehandicapten Sport, waar Gert-Jan Theunisse ambassadeur van is. Een deel van de opbrengst gaat naar verenigingen uit De Rips die vrijwilligers leveren. Zo snijdt het mes aan twee kanten.

Mantel-toertocht

Met deze mooie tocht in de benen ben je helemaal klaar voor onze eigen toertocht op zondag 12 april. Naast dat onze winkel (5000m²) open is, vinden er op het buitenterrein allerlei activiteiten plaats. Meer info volgt!

Gert-Jan Theunisse-Stevens Bikes Multi Classic 7

Deel dit bericht

Wat vind je van dit blog artikel?

Bram van Boekholt

Bram van Boekholt

Trail-addict. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe singletracks (liefst zo technisch mogelijk) en flink aangestoken door de 'enduro-koorts'. Ik heb twee mountainbikes in de schuur staan. Een Trek Remedy & Cube Reaction. Daarnaast staat natuurlijk ook een racefiets, in mijn geval een Cube Agree.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten


Meest gelezen