Deel dit bericht

Gazelle e bike - Welke Gazelle elektrische fiets past bij mij? [Koopgids]

23 Mei 2021

De elektrische fietsen van Gazelle staan bekend om hun goede kwaliteit. Dat kwaliteit centraal staat blijkt wel als je naar de details kijkt van de verschillende Gazelle e-bikes. De frames zijn strak afgewerkt en veel onderdelen zijn naadloos geïntegreerd. En dankzij de jarenlange ervaring met het maken van fietsen rijden de elektrische fietsen van Gazelle altijd erg soepel. Maar welke Gazelle e-bike moet je hebben? We zetten onze populairste modellen voor je op een rijtje in deze Gazelle e bike koopgids.

Allereerst is het goed om te weten dat, ongeacht welke Gazelle elektrische fiets je ook koopt, je altijd 10 jaar garantie krijgt op je frame. En de verende voorvork heeft 5 jaar garantie. Op de overige onderdelen van de fiets krijg je 2 jaar garantie.

Gazelle Ultimate C8+ HMB
Met een Gazelle elektrische fiets kom je veel uitgeruster aan op je bestemming.

En is er eens een keer iets mis? Dan is Gazelle erg snel met het vervangen van onderdelen. De elektrische fietsen van Gazelle winnen niet voor niets vaak fietstests. Zo wonnen de Gazelle Ultimate C8+ HMB Belt, de Gazelle Esprit HFB en de Gazelle Grenoble C8 HMB al diverse fietsprijzen.

De verschillende motoren in Gazelle e-bikes

Een belangrijk verschil tussen alle verschillende elektrische fietsen van Gazelle is de motor. Je hebt de keuze in verschillende plekken voor de motor en ook kun je kiezen uit verschillende merken. Natuurlijk kun je niet per model een combinatie van model en motor kiezen, die staat vast. Achteraf wisselen kan dus niet.

Shimano Steps middenmotor
Een Bosch middenmotor is in de nieuwste elektrische fietsen een hele compacte motor.

Bij onze Gazelles kun je kiezen voor verschillende middenmotoren van Bosch, Shimano middenmotoren of een voorwielmotor van Bafang. Wil je meer weten over de verschillende e-bike middenmotoren? Lees dan onze koopgids! En in deze blog vind je onze e-bike collectie van 2021.

Weet jij al welke motor jouw voorkeur heeft? Dan kun je hieronder meteen zien wat voor soort model de Gazelle e-bikes hebben.

Welke motor wil jij in je e-bike?

  • Gazelle e-bikes met Bosch Active Line of Bosch Active Line Plus middenmotor
  • Elektrische Gazelle fiets met Shimano E5000 of E6100 middenmotor
  • Gazelle e-bikes met Bafang voorwielmotor

Gazelle elektrische fietsen met Bosch middenmotor

De Bosch middenmotor is al jaren de meest populaire trapondersteuning voor elektrische fietsen. Het fietsen voelt fijn en heel natuurlijk en op het gebied van betrouwbaarheid hebben de Bosch middenmotoren zich de afgelopen jaren echt bewezen. Accu’s zijn vaak in verschillende maten te krijgen.

Bosch middenmotor
De Bosch middenmotor is al jaren de meest populaire trapondersteuning.

De Bosch Active Line middenmotor en de Active Line Plus middenmotor zie je veel terug op de e-bikes van Gazelle. Het verschil is dat de Active Line Plus net iets krachtiger is dan de Active Line. Ideaal als je wat meer fietst en wat meer van je elektrische fiets vraagt. De elektrische fietsen van Gazelle met een Bosch middenmotor zijn gemakkelijk te herkennen aan de HMB (Hybrid Mid Bosch) benaming.

Gazelle Ultimate C8+ HMB Elektrische Fiets


De Gazelle Ultimate C8+ is een e-bike die erg geschikt is voor woon-werkverkeer. De Ultimate C8 is namelijk sportief én comfortabel. De Bosch Active Line Plus middenmotor heeft een koppel van wel 50 Nm, dit betekent dat je er ook prima mee de heuvels in kunt.

Gazelle e bike Ultimate C8+
De Gazelle Ultimate C8 is zowel met kettingaandrijving als riemaandrijving verkrijgbaar.

Naast goede rijeigenschappen heeft deze e-bike een mooie uitstraling. Dit komt onder andere omdat de motor en accu mooi geïntegreerd zijn in het frame. De Gazelle Ultimate C8 HMB is ook verkrijgbaar met riemaandrijving.

Gazelle Miss Grace C7 HMB

De Gazelle Miss Grace C7 HMB is de hippe elektrische transportfiets die prima is voor al je dagelijkse ritten. Zonder vering voelt hij lekker direct aan en is hij super degelijk. En je kunt natuurlijk extra bagage meenemen.

Gazelle Miss Grace C7 HMB
Met de hip Gazelle Miss Grace C7 ga je zeker opvallen!

De zwarte kleur en de mooie afwerking geven een enorm chique uitstraling aan deze elektrische fiets. Het comfortabele zadel, de relaxte zithouding en de brede banden geven veel comfort.

Gazelle Grenoble C8 HMB Elektrische Fiets

De Gazelle Grenoble C8 HMB is een high end e-bike, die zowel krachtig als comfortabel is. Deze elektrische fiets beschikt over de Bosch Active Line Plus middenmotor, met een koppel van 50 Nm. Met deze stille motor kun je dus met plezier aan je fietsritten beginnen.

Gazelle Grenoble C8
Gazelle Grenoble C8

Ook is het frame van de Grenoble C8 zo ontworpen dat je er erg comfortabele ritten op kunt maken. Dit komt onder andere door de brede banden, verende voorvork, verstelbare stuurpen en de verende zadelpen.

Gazelle Orange C8 HMB Active Line Plus Elektrische Fiets

De Gazelle Orange C8 HMB Active Line Plus is een echte comfortabele allround e-bike. Dit zie je onder andere terug in de geometrie van het frame, je zit namelijk in een rechtop zithouding. Ook de verstelbare stuurpen, het gelzadel en de luxe lederen handvatten dragen bij aan comfortabele ritjes.

Gazelle Orange C8
Met de Gazelle Orange C8 haal je een erg comfortabele e-bike in huis.

Bij deze Gazelle elektrische fiets is veel aandacht besteed aan de afwerking. De koplamp is bijvoorbeeld netjes verwerkt in het spatbord. Ook lopen de remleidingen grotendeels door het frame heen. De Bosch Active Line Plus middenmotor is naadloos geplaatst in het frame.

Gazelle Paris C7 HMB Elektrische Fiets

De Gazelle Paris C7 is een e-bike met hele goede prijs-kwaliteitsverhouding. Deze elektrische stadsfiets beschikt over de Active Line middenmotor. De plaatsing van de middenmotor zorgt voor een laag, centraal zwaartepunt, waardoor de Gazelle Paris C7 fijne rijeigenschappen heeft.

Gazelle e bike Paris C7 HMB
Met de Gazelle Paris C7 haal je een elektrische fiets in huis met een hele goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Je kunt kiezen uit een 300 Wh, 400 Wh of 500 Wh accu. De standaard accu die bij deze e-bike wordt geleverd is de accu met een capaciteit van 300 Wh. Deze accu kan tot wel 120 kilometer trapondersteuning bieden. Natuurlijk kun je de accu ook upgraden.

Gazelle elektrische fietsen met Shimano middenmotor

De Shimano Steps middenmotor is een van de populairste middenmotoren en gaat de concurrentie aan met de middenmotoren van Bosch. De E5000 is de nieuwste middenmotor van Shimano en weegt maar 2,5 kg. Daarom vind je deze motor vooral terug op de Gazelle stadsfietsen. De E6100 is een upgrade van de E6000 middenmotor. Deze motor is stiller en een stuk sterker dan de andere Shimano Steps motoren. Je kunt met deze motor dus ook buiten de stad je ritjes maken. De elektrische fietsen van Gazelle met een Shimano Steps middenmotor zijn gemakkelijk te herkennen aan de toevoeging ‘HMS’.

Gazelle Bloom C7 HMS Elektrische Fiets

De Gazelle Bloom C7 HMS is een elektrische moederfiets waarmee je stabiel en veilig de weg op kunt gaan. De Bloom C7 HMS heeft een lage, ruime instap, waardoor je ook met kinderzitje gemakkelijk op en af kunt stappen. Met de hydraulische schijfremmen kom je altijd en overal snel tot stilstand.

Gazelle e bike Bloom C7 HMS
Met de Gazelle Bloom C7 kun je veilig en snel met je kinderen door de stad fietsen.

Door de Shimano Steps E5000 middenmotor kun je je, ook met een of meerdere kinderen, snel door de stad verplaatsen. De krachtkoppel van deze Gazelle e-bike bouwt geleidelijk op. Daardoor heb je dus geen plotselinge, snelle acceleratie.

Gazelle Bloom C7 HMS

Vanaf € 2.599,-

Gazelle elektrische fietsen met Bafang voorwielmotor

Gazelle maakt ook elektrische fietsen met voorwielmotor. Met een voorwielmotor heb je vaak een betere prijs-kwaliteit verhouding en prima rijgedrag. Bafang voorwielmotoren zijn klein, licht en erg stil.

De elektrische fietsen van Gazelle met een Bafang voorwielmotor zijn gemakkelijk te herkennen aan de HFB toevoeging.

Gazelle Esprit HFB Elektrische Fiets

De Gazelle Esprit HFB is een robuuste e-bike die erg geschikt is voor de dagelijkse ritten in de stad. De Bafang voorwielmotor zorgt ervoor dat je soepel vooruit wordt getrokken en met 7 versnellingen heb je altijd het juiste verzet.

Gazelle e bikeEsprit HFB Elektrische Fiets
De Gazelle Esprit is erg geschikt als elektrische schoolfiets.

De robuuste e-bike is ook erg geschikt als elektrische schoolfiets. Het frame is robuust en de verlichting is geïntegreerd in het frame. Deze Gazelle e-bike kan dus wel tegen een stootje! Ook heeft de Gazelle Esprit een stevige bagagedrager voor bijvoorbeeld je rugtas.

Gazelle Esprit HFB

Vanaf € 1.679,-

Wat vind je van dit blog artikel?

Deel dit bericht

Eva van den Berg

Eva van den Berg

Sinds ik bij Mantel werk, schrijf en lees ik dagelijks veel over fietsen. Daarnaast mag ik ook nieuwe producten uittesten. Dit zorgt ervoor dat het steeds meer begint te kriebelen om mijn eigen collectie fietsen uit te breiden. Ik ben dan ook benieuwd hoe de inhoud van mijn schuur er over een paar jaar uitziet. Gelukkig heb ik thuis een grote schuur!

Gerelateerde berichten

Met het juiste Fizik zadel zit je altijd goed op je fiets [koopgids]

12 Januari 2024

Stap in de wereld van ongeëvenaard comfort en prestaties met Fizik, een toonaangevend fietsmerk dat mede bekend is om ...

De beste mountainbikes van 2023 [koopgids]

4 Augustus 2023

Als gepassioneerde mountainbiker wil je natuurlijk de perfecte fiets voor jouw avonturen vinden ...

Winter fietsschoenen voor frisse, koude en ijskoude dagen op de MTB en racefiets [Koopgids]

13 December 2022

In de winter stel je meer eisen aan je fietsschoenen. Bijna niets is vervelender dan fietsen met koude en natte voeten ...