Goede ventilatie en een ideale schoen voor voorjaar en zomer – FLR F-11 [Review]

Deel dit bericht

In het voorjaar van 2019 heeft Joost de stoute (race)schoenen aangetrokken om de FLR F-11 racefiets schoenen eens grondig onder de loep te nemen. De FLR F-11 is een achtervolger van de topmodellen uit de FLR 2019 collectie. De FLR F-11 racefiets schoen blinkt uit in comfort, pasvorm en ventilerende eigenschappen. Een ideale keuze voor de fanatieke tourfietser of beginnend wedstrijdrijder.

De fietsschoen is één van de belangrijkste onderdelen van je fietsuitrusting. Toch wordt hier in de dagelijkse praktijk vaak (te) weinig aandacht aan besteed. De fietsschoen zorgt voor een directe verbinding tussen voet en pedaal. De schoen maakt de renner één met zijn of haar fiets.

De FLR F-11 racefiets schoenen hebben een lekker stijve composiet zool.
De FLR F-11 racefiets schoenen hebben een lekker stijve composiet zool.

Een juiste fietsschoen leidt dan ook tot een betere krachtoverbrenging op het pedaal, een hogere trap-efficiëntie en dus meer snelheid. Of je nu een podiumplek najaagt of een recreatieve tourfietser bent… Een plezierige rit begint bij de juiste schoenkeuze. Maar wat bepaalt een juiste schoenkeuze?

De juiste schoenkeuze

De juiste schoenkeuze hangt van uiteenlopende factoren af. Eén van de meest genoemde factoren is de stijfheid van de zool. De stijfheid van de zool bepaalt in grote mate de krachtoverbrenging op het pedaal, maar dit is niet de enige bepalende factor.

Dankzij de stijve zool is de krachtoverbrenging erg goed.
Dankzij de stijve zool is de krachtoverbrenging erg goed.

Andere belangrijke aspecten van de schoen zijn de pasvorm en aansluiting rondom de voet, het comfort, de sluiting, een gemakkelijke verstelbaarheid onderweg, ventilatiemogelijkheden en duurzaamheid. Allemaal belangrijke punten die ik meeneem in mijn FLR F-11 racefiets schoenen review.

Nette afwerking en geen lijmsporen

Op het eerste gezicht ziet de FLR-11 racefiets schoen er strak uit. De afwerking van de FLR F-11 is wat je mag verwachten van een middenklasse fietsschoen. De stiksels zijn netjes afgewerkt. Verder zijn er geen lijmsporen te vinden op de plaats waar de buitenzool met de schoen verlijmd is.

De FLR F-11 racefiets schoenen zijn netjes afgewerkt en zien er erg strak uit.
De FLR F-11 racefiets schoenen zijn netjes afgewerkt en zien er erg strak uit.

De witte FLR raceschoenen zijn ook écht hagelwit. Vaak zie je dat er verschillende kleuraccenten in de schoen verwerkt zijn. Op een paar kleine accenten op de hak, zool en draaisluiting na is de FLR F-11 volledig wit. De FLR F-11 schoenen zijn zelfs zo wit dat ze afsteken tegen mijn witte, verwassen fietssokken.

Aan ventilatiemogelijkheden geen gebrek

Wat daarnaast meteen opvalt is de aandacht voor ventilatie. De zijkanten en tong van de FLR F-11 zijn (bijna) volledig voorzien van perforaties. Op de neus boven de tenen zijn ventilerende elementen met mesh-materiaal aangebracht.

Dankzij de goede ventilatie zullen je voeten niet snel oververhitten.
Dankzij de goede ventilatie zullen je voeten niet snel oververhitten.

Ook op de buitenzool onder de tenen is een ventilatiegat aangebracht voor een optimale ventilatie. Aan ventilatiemogelijkheden dus geen gebrek!

De binnenzool van de FLR F-11 is flinterdun. Het oppervlak is voorzien van perforaties voor extra ademend vermogen. Om de hygiëne te verhogen is de binnenzool uitneembaar. Zo kun je de binnenzool apart laten drogen na een training of wedstrijd. Ook is het mogelijk om de binnenzool na verloop van tijd een keer te vervangen.

Handig verstelbaar sluitsysteem

Het sluitsysteem tenslotte bestaat uit een draaisluiting met een klittenband-strap. Ik ben geen voorstander van klittenband-straps vanwege het uiterlijk en de beperkte duurzaamheid, maar de draaisluiting met 3 spanningspunten over de wreef geeft de schoen een strak uiterlijk. Over het algemeen valt op de afwerking weinig aan te merken.

Met de draaisluiting kun je ook tijdens het fietsen je fietsschoenen iets losser of vaster zetten.
Met de draaisluiting kun je ook tijdens het fietsen je fietsschoenen iets losser of vaster zetten.

Met de draaisluiting is de schoen gemakkelijk naar wens af te stellen. De draaisluiting lost een overdaad aan speelruimte op, zonder irriterende drukpunten te creëren. Onder de draaisluiting zit een klittenband-strap. Deze klittenband-strap voegt naar mijn mening weinig toe. Je kunt de klittenband-strap strakker aantrekken, maar dit verandert weinig aan de pasvorm.

Ook als je een gemiddelde voetbreedte hebt, moet je met de FLR F-11 raceschoenen gemakkelijk uit de voeten kunnen. De pasvorm is minder geschikt voor renners met brede voeten.

Een stugge hak

Wat bij het lopen al direct opvalt is de stijfheid van de hak. Een stijve hak is belangrijk voor een goede krachtoverbrenging op de pedalen. De binnenvoering van de schoen is redelijk stug. Hierdoor voelt wandelen niet heel comfortabel aan.

De hak was in het begin wel vrij stug.
De hak was in het begin wel vrij stug.

Mocht je gevoelig zijn voor blaarvorming, dan raad ik je aan om op het begin niet veel meters te voet af te leggen. Na verloop van tijd wordt het materiaal iets soepeler.

Eenmaal op de fiets is het een stuk comfortabeler. Wat direct opvalt is dat de zool een goede balans biedt tussen stijfheid en comfort. De zool is gemaakt van glasvezel geïnjecteerd kunststof. Ondanks het geen full carbon zolen zijn, reageert de schoen goed op de pedalen.

Ze zijn zelfs stapelbaar ;)
Ze zijn zelfs stapelbaar ;)

Voor een raceschoen in deze prijsklasse valt hier niets op aan te merken. Ben je een serieuze wedstrijdrijder en ga je voor niets minder dan maximale krachtoverbrenging op de pedalen, dan is de buitenzool misschien iets te soepel voor je.

Stug op de eerste kilometers

Na afloop van de eerste ritten had ik een paar lichte drukpunten op de wreef van mijn voet staan. De raceschoen is op de eerste kilometers nog vrij stug. Dit blijkt na een paar ritten minder te worden.

De eerste ritten waren de FLR F-11 fietsschoenen een beetje stug, maar dat werd al snel beter.
De eerste ritten waren de FLR F-11 fietsschoenen een beetje stug, maar dat werd al snel beter.

Na verloop van tijd vormt de schoen zich iets meer naar de omtrekken van de voet, waardoor drukplekken en irritatieplekjes langzaam afnemen. Na een paar honderd kilometer kan ik concluderen dat de schoenen steeds comfortabeler worden. Stiekem ben ik het comfort van de FLR F-11 raceschoenen met de kilometer meer gaan waarderen.

Een Atop veterdraaisluiting op de wreef

Op de wreef van de schoen zit een Atop veterdraaisluiting. Deze draaisluiting met drie spanningspunten zorgt voor een gelijkmatige drukverdeling over de voet.

De draaisluiting zit aan de buitenkant, op je wreef zodat je er tijdens het fietsen makkelijk bij kunt.
De draaisluiting zit aan de buitenkant, op je wreef zodat je er tijdens het fietsen makkelijk bij kunt.

De draaisluiting werkt zeer soepel en maakt een precieze afstelling onderweg mogelijk. Door met de klok mee te draaien zet je de schoen gemakkelijk wat strakker. Door in tegengestelde richting te draaien haal je de spanning van de veter en kun je de raceschoenen opnieuw stellen. Het systeem werkt zeer snel en prettig, waardoor je gemakkelijk je schoenen onderweg kunt verstellen.

Met het klittenband kun je de FLR F-11 nog beter naar je eigen voeten afstellen.
Met het klittenband kun je de FLR F-11 nog beter naar je eigen voeten afstellen.

Zoals eerder vermeld voegt de klittenband-strap weinig toe aan de pasvorm en het comfort. Je kunt de klittenband-strap strakker aantrekken, maar dit merk je amper aan de pasvorm. Naar mijn mening had FLR de klittenband-strap beter weg kunnen laten, maar dit is een kwestie van persoonlijke voorkeur.

Een verrassend goede ventilatie

Wat mij het meest verrast heeft is de goede ventilatie. Op de warme voorjaarsdagen van 2019 heb ik de schoenen bij temperaturen tot 28 °C getest. De ventilatiegaten op de zijkanten, tong en neus zorgen voor een aangename temperatuurregulatie.

Aan ventilatie zeker geen gebrek!
Aan ventilatie zeker geen gebrek!

Via de ventilatiegaten rondom de tenen voel je de koele lucht de schoen binnenstromen. In combinatie met de geperforeerde flanken en tong zorgt dit voor een zeer hoog ademend vermogen. Mijn voeten bleven dan ook heerlijk koel bij de warmere temperaturen. Mocht je graag op fietsvakantie naar Zuid-Europa gaan, dan kan ik je deze schoenen zeker aanbevelen.

De dunne zool en de goede ventilatie zorgen er wel voor dat deze fietsschoen op koudere dagen al snel té koud is.
De dunne zool en de goede ventilatie zorgen er wel voor dat deze fietsschoen op koudere dagen al snel té koud is.

Tijdens de voorzichtige voorjaarsbriesjes heb ik de fietsschoenen ook in de frisse ochtend, bij temperaturen rond 12 °C, getest. Ondanks de FLR F-11 ook een voorjaarsschoen is, voelen de raceschoenen bij lage voorjaarstemperaturen toch een beetje fris.

Door het ademende vermogen weet ook de koude voorjaarswind gemakkelijk binnen te dringen. Heb je snel last van koude voeten? Dan is de FLR F-11 raceschoenen minder geschikt op koudere voorjaarsdagen. Ga je op warme zomerdagen fietsen? Dan kun je blindelings vertrouwen op de optimale temperatuurregulatie van de FLR F-11.

Een degelijke, duurzame racefiets schoen

Tot op heden heb ik circa 750 kilometer op de FLR F-11 raceschoenen gereden. Over de duurzaamheid van de schoen kan ik op dit moment weinig uitspraken doen. De schoenen vertonen nog geen signalen van slijtage.

Zelfs na twee maanden flink doortrappen zien de FLR F-11 fietsschoenen er nog netjes uit.
Zelfs na twee maanden flink doortrappen zien de FLR F-11 fietsschoenen er nog netjes uit.

Wel begint de tong kleine kreukjes te vertonen door de Atop veterdraaisluiting. Deze slijtage-symptomen zijn onoverkomelijk. Ook verliezen de schoenen bij natte omstandigheden snel hun witte kleur.

Met een vochtige doek zijn de schoenen wel makkelijk weer schoon te maken. Wat betreft de duurzaamheid doet de FLR F-11 raceschoen niet onder voor andere schoenenmerken.

Prettige schoen voor het voorjaar en de zomer

Al met al is de FLR F-11 een prettige voorjaars- en zomerschoen. De FLR F-11 zal geen onderscheiding verdienen als high-end-wedstrijdschoen, maar dit mag je ook niet van een model in deze prijsklasse verwachten. Wel biedt de FLR F-11 een uitstekende balans tussen comfort, pasvorm en ventilerende eigenschappen.

De FLR F-11 is zeker geen fietsschoen voor de profs, maar de gemiddelde amateur zal er erg content mee zijn.
De FLR F-11 is zeker geen fietsschoen voor de profs, maar de gemiddelde amateur zal er erg content mee zijn.

Als je een beginnende wedstrijdrenner of fanatieke tourfietser bent dan heb je met de FLR F-11 een juiste schoenkeuze onder de voeten. Ben je een serieuze wedstrijdrenner dan past een high-end model je waarschijnlijk beter.

Deel dit bericht

Wat vind je van dit blog artikel?

Joost Bloemers

Joost Bloemers

Als productspecialist van banden, voeding en accessoires weet ik alles van de nieuwste trends en ontwikkelingen. Met een studieachtergrond in sportinnovatie ben ik gepassioneerd over vernieuwingen en verbeteringen. Albert Einstein zei ooit: “The only source of knowledge is experience”. Om een nieuw product te kunnen beoordelen, wil ik het product dan ook eerst in mijn handen hebben gehad. In mijn dagelijkse werkzaamheden doe ik dan ook niets liever dan nieuwe producten aan een grondige test onderwerpen. Als recreatieve wielrenner fiets ik gemiddeld 150 kilometer per week. Op dit moment ben ik de trotse eigenaar van een Giant Defy. Deze fiets voorzie ik dan ook regelmatig van nieuwe upgrades. Je kunt mij tegenkomen in de omgeving van Arnhem, Nijmegen en Zutphen, of op de website van Mantel.

Gerelateerde berichten


Meest gelezen

8 Juli 2014 50634

Garmin geldt al jaren als de onbetwiste marktleider op het gebied van gps-fietscomputers. Tijdens menig toertocht of wedstrijd hoor je …

2 Augustus 2013 38259

Toen Shimano in 2012 met de 11-speed Dura Ace 9000 groep op de markt kwam, leek het slechts een kwestie van …