Deel dit bericht

Fietskleding 2018 - Van rustig retro fietsshirts tot fel fluor fietsbroeken

17 Maart 2018

De nieuwe collectie fietskleding 2018 ligt in onze superstores en onze online fietsenwinkel. Van prachtig subtiele wielershirts met een rustige print tot en met de meest opvallende knalkleuren, ook voor heren. En we hebben natuurlijk ook de grote merken fietskleding ruimschoots ingeslagen, van Castelli tot Sportful, Craft en Bontrager. We laten je graag een selectie zien van onze fietskleding 2018.

Bijna alle merken fietskleding hebben dit jaar een gevarieerde collectie. Retro is nog steeds erg populair. Dat zie je vooral bij het kleurgebruik. Rustige grijstinten en bijvoorbeeld de kleur Forest Grey van Castelli ogen allemaal erg strak en stijlvol.

Of je nu in je eentje of een groep uit gaat fietsen, met de juiste fietskleding wordt elke rit een genot.
Of je nu in je eentje of een groep uit gaat fietsen, met de juiste fietskleding wordt elke rit een genot.

Maar voor wie graag wat meer opvallende fietskleding draagt is er ook genoeg te kiezen. Felle details en ook shirts die barsten van de kleuren komen ook bij alle merken wel langs.

Dus of je nu graag opvallend stijlvol of knallend in fluor de weg op wilt, dit jaar is er echt voor iedere wielrenner en mountainbiker iets te vinden.

Fietskleding 2018 van Castelli, Sportful, Craft, Bontrager en Rogelli

Castelli fietskleding 2018

Zoals je mag verwachten van een van de meest geliefde merken wielerkleding is de Castelli fietskleding van 2018 weer erg strak. Opvallende is dat veel van de Castelli wielershirts in - voor Castelli - vrij drukke en opvallende designs te krijgen zijn.

Maar naast al die knallende kleuren vind je bij de Castelli wielerkleding 2018 ook een paar mooie subtiele kleuren terug. Onze van onze favorieten is toch wel Forest Grey. Geen grijs, geen groen, maar er precies tussenin.

Superstrak gesoigneerd, dat ben je met Castelli eigenlijk altijd wel.
Superstrak gesoigneerd, dat ben je met Castelli eigenlijk altijd wel.

En natuurlijk staat ook de techniek weer centraal. Van heerlijk lichte en luchtige zomers wielershirts voor het zwaardere klimwerk, tot en met de vertrouwde Castelli Gabba en Castelli Perfetto voor het echte Nederlandse weer.

Je kunt het zo gek niet bedenken of Castelli weet toch ergens weer haar wielerkleding net dat beetje mooier, fijner of beter te maken. Niet voor niets is Castelli al jaren het populairste merk fietskleding voor heel veel wielrenners.

Castelli wielershirts 2018

De altijd populaire Castelli Gabba en Castelli Perfetto zie je in 2018 ook weer terug in de vertrouwde vorm. Sommige wielershirts, zoals de RS Superleggera, zijn vernieuwd. En zoals je gewend bent bij Castelli krijg je dan meer dan een hip nieuw kleurtje.

Bij elke nieuwe collectie wielershirts van Castelli weten ze zichzelf in ieder geval weer te verbeteren. Nog betere waterdichtheid, een strakke pasvorm of super lichtgewicht en ademend voor die bloedhete dagen

Zelfs in het mooiste landschap is de Castelli fietskleding een mooie aanvulling.
Zelfs in het mooiste landschap is de Castelli fietskleding een mooie aanvulling.

Het Castelli Flusso fietsshirt is bijvoorbeeld perfect voor lange trainingsdagen. Hij zit erg comfortabel en voert al je zweet snel af. Of neem het Castelli Climber's 2.0 wielershirt, ideaal voor bloedhete dagen en lichtgewicht voor in de bergen. En dan is het ook nog een van de meest aerodynamische wielershirts van Castelli ook!

De absolute winnaar op het gebied van aerodynamica is de Castelli Aero Race 4.1 Solid. Dit wielershirt is gemaakt voor tijdrijders die echt elke seconde nodig hebben.

De nieuwe Forest Grey kleur van Castelli is misschien wel de mooiste kleur van dit jaar.
De nieuwe Forest Grey kleur van Castelli is misschien wel de mooiste kleur van dit jaar.

Maar onze favoriet is toch wel de Castelli Forza Pro fietsshirt. In de prachtige kleur Forest Grey kun je bijna niet beter gesigneerd op de racefiets zitten. En dan is dit ook nog eens een superlicht wielershirt met een van de beste ademende eigenschappen.

Natuurlijk heeft Castelli nog veel meer wielershirts in de nieuwe zomercollectie fietskleding. Van lichtgewicht tot super aerodynamisch of waterafstotend, zelfs voor elk weertype heeft Castelli wel wat in huis.

Castelli bibshorts 2018

Naast een grote collectie wielershirts heeft Castelli natuurlijk ook goed naar de bibshorts gekeken. En ook hier hebben ze meer gedaan dan wat nieuwe kleuren alleen. Denk bijvoorbeeld aan een nog fijnere zeem voor lange afstanden, of een nog aerodynamischere passing.

Dat comfort voorop staat merk je bijvoorbeeld aan de Castelli Velocissimo IV Bibshort. De geliefde Kiss Air Zeem houdt je ook bij urenlange ritten comfortabel. En dankzij een vernieuwde vormgeving zijn de naden tot een minimum beperkt en vind je ze alleen terug op plekken waar je er geen last van hebt.

Castelli heeft ook voor vrouwen een ruime keuze in fietsshirts en bibshorts.
Castelli heeft ook voor vrouwen een ruime keuze in fietsshirts en bibshorts.

De Castelli Free Aero Race Bibshort is de allerbeste fietsbroek van Castelli. Deze bibshort is ontwikkeld samen met de profs en is gemaakt om zo aerodynamisch en comfortabel mogelijk te zijn. Het is de snelste fietsbroek die Castelli in haar assortiment heeft.

Ook de Castelli Inferno Bibshort is gemaakt in samenwerking met de profs. Maar bij deze wielerbroek staat maximale verkoeling en goede vochtafvoer voorop. Voor de allerheetste en zwaarste dagen kun je met deze bibshort uren in het zadel doorbrengen, zonder dat je in een bad van je eigen zweet fietst.

Sportful fietskleding 2018

De fietskleding van Sportful voor komend seizoen is zoals je gewend bent van de Italianen; strak en zakelijk. De algehele uitstraling zou je zelfs chique kunnen noemen.

Met goede armwarmers kan een zomers shirtje al best vroeg in het voorjaar gedragen worden.
Met goede armwarmers kan een zomers shirtje al best vroeg in het voorjaar gedragen worden.

Uiteraard heeft ook Sportful weer voor iedere portemonnee wel passende fietskleding. Van perfect zittende bibshorts voor een kleine prijs tot en met de superlichte R&D fietskleding die gemaakt is voor de profs.

Sportful wielershirts 2018

Bij de Sportful wielershirts zijn wij nogal gecharmeerd van de Sportful Giara. Dit Sportful fietsshirt heeft een erg casual look, maar zit als gegoten. Het wielershirt heeft een retro uitstraling, zonder dat het ouderwets aandoet. Stijlvol op de racefiets rondrijden was nog nooit zo makkelijk.

Het Sportful Giara fietsshirt is een van onze favorieten.
Het Sportful Giara fietsshirt is een van onze favorieten.

Een andere favoriet is het Sportful Passo wielershirt. Deze heeft echt een tijdloos design waar je over 5 zomers ook nog prima in rond kunt fietsen. En dankzij de fijne brede banden bij de armen, nek en aan de onderkant zit hij ook nog eens supercomfortabel.

De Sportful Volt is een opvallend fietsshirt dat toch erg stijlvol eruit ziet.
De Sportful Volt is een opvallend fietsshirt dat toch erg stijlvol eruit ziet.

Voor wie wel van opvallen houdt is het Sportful Volt fietsshirt een goede keuze. Maar dit wielershirt ziet er niet alleen uniek uit, dankzij de aeo-fit en erg goede ventilatie kun je je PR's aanscherpen zonder te baden in je eigen zweet...

Sportful bibshorts 2018

Een goede bibshort zit natuurlijk comfortabel. En onze favoriete Sportful bibshort zit dat zeker. De Sportful Total Comfort fietsbroek maakt zijn naam meer dan waar. Een fijne dikke zeem zorgt voor je achterste en de stof ademt erg goed zodat je zelfs op de warmste zomerdagen comfortabel blijft.

Met een goede Sportful bibshort kun je ook gerust even die onverharde weg meepakken.
Met een goede Sportful bibshort kun je ook gerust even die onverharde weg meepakken.

Een andere high-tech bibshort is de Sportful Bodyfit Pro LTD. Deze is erg geliefd onder de profs dankzij het Aeroflow Compress in de benen. Die geeft extra ondersteuning aan je spieren waardoor die langer fris blijven en je minder kans loopt op kramp.

Geen zorgen, de snor is optioneel...
Geen zorgen, de snor is optioneel...

Voor de vrouwen heeft Sportful natuurlijk ook speciale bibshorts. Speciaal ontworpen voor het vrouwenlichaam en met een BodyFit Pro Zeem. Dan weet je zeker dat de Sportful Classic Race bibshort je zelfs op de meest uitdagende ritten comfortabel houdt.

Craft fietskleding 2018

De Craft fietskleding is zoals altijd weer erg strak vormgegeven. Je kunt kiezen uit hele rustige subtiele en klassieke prints, maar Craft heeft ook een paar echte opvallende knallers uitgezocht voor dit jaar.

Zoals altijd kun je bij Craft niet alleen terecht voor de beste fietskleding. Ze hebben ook genoeg keuze in het goedkopere segment. Dan kun je in stijl rondfietsen, maar houd je nog geld over voor een terrasje...

Craft wielershirts 2018

Een van onze favorieten fietsshirts is het Craft Empress wielershirt voor vrouwen. Dit wielershirt heeft een erg subtiele print, maar is toch een opvallend fietsshirt.

Het Craft Glow fietsshirt voor vrouwen ziet er ook erg stijlvol uit.
Het Craft Glow fietsshirt voor vrouwen ziet er ook erg stijlvol uit.

Het Craft Route Fietsshirt heeft een veel minder opvallende print, maar is voor de heren onze topfavoriet. De print is in bijna dezelfde kleuren als het shirt zelf. Op een paar subtiele oranje details na zorgt dit voor een hele rustige uitstraling, maar is het wel een heel stuk mooier dan een wielershirt zonder opdruk.

Het Craft Reel fietsshirt heeft een veel relaxtere passing. Niet superstrak, maar wel redelijk nauwsluitend. Ideaal voor trainingsritjes waar je toch in stijl op de fiets wilt zitten, maar waar comfort toch het belangrijkste is.

Craft bibshorts 2018

Het Craft Rise Bibshort is een hele goede basis bibshort die elke wielrenner eigenlijk in zijn kast moet hebben.

De Craft Belle Glow Bibshort is net als de andere bibshorts voor vrouwen speciaal ontworpen voor het vrouwelijke lichaam.
De Craft Belle Glow Bibshort is net als de andere bibshorts voor vrouwen speciaal ontworpen voor het vrouwelijke lichaam.

Houd je niet van een bibshort met bretels? Dan is de Craft Velo Short de ideale basis voor een mooie wieleroutfit.

De vrouwen kunnen onder andere kiezen voor de Craft Belle Glow Bibshorts. Niet zo basis als de twee bibs voor heren, maar omdat hij specifiek voor vrouwen is ontworpen past hij echt perfect op het vrouwenlichaam.

Craft Rise

€ 79,95

Bontrager fietskleding 2018

De fietskleding van Bontrager is al jaren populair. Niet alleen vanwege de goede kwaliteit, maar ook omdat ze elk jaar weten te verrassen met frisse nieuwe looks, die toch erg subtiel zijn.

Bontrager wielershirts 2018

Het Bontrager Circuit Fietsshirt heeft een hele klassieke uitstraling. De grijze look doet bijna sober aan, maar het is toch geen somber fietsshirt. Dankzij de high-tech Profile Dry stof is de vochtafvoer optimaal en hoef je je geen zorgen te maken dat je fietsshirt drijfnat wordt van je zweet.

Het Bontrager Anara fietsshirt is gemaakt met vrouwelijke vormen in gedachte.
Het Bontrager Anara fietsshirt is gemaakt met vrouwelijke vormen in gedachte.

Een shirt dat je goed met de eerste kunt vergelijken is het Bontrager Anara fietsshirt voor vrouwen. Deze is gemaakt van hetzelfde materiaal en zit goed strak dankzij de aero pasvorm. Het grijs is wat minder donker dan die van het Bontrager Circuit fietsshirt

Het Bontrager Velocis fietsshirt heeft een erg mooie rode kleur.
Het Bontrager Velocis fietsshirt heeft een erg mooie rode kleur.

Waar de eerste twee fietsshirts het predikaat klassiek verdienen kunnen we het Bontrager Velocis fietsshirt eigenlijk beter chique noemen. De rode kleur is opvallend, maar knalt je niet tegemoet. En natuurlijk is ook dit shirt gemaakt van het beste materiaal om je lichaam droog te houden en de optimale temperatuur te handhaven.

Bontrager bibshorts 2018

De Bontrager Circuit fietsbroek heeft een heerlijk comfortabele zeem en ademt ook nog eens erg goed. Samen het het speciale Profila compressiemateriaal dat helpt kramp te voorkomen krijg je hier een hele goede bibshort voor die prijs.

Ook handig, in sommige Bontrager fietskleding heb je een speciaal vakje met rits aan de zijkant, handig voor je telefoon of je portemonnee.
Ook handig, in sommige Bontrager fietskleding heb je een speciaal vakje met rits aan de zijkant, handig voor je telefoon of je portemonnee.

De Bontrager Velocis Fietsbroek heeft dezelfde fijne zeem. Speciaal gemaakt om echt uren, zo niet dagen mee in het zadel door te brengen.

En voor de vrouwen heeft Bontrager met de Bontrager Meraj fietsbroek ook een echte topper in huis. Naast dezelfde fijne materialen als bij de andere fietsbroeken heeft de Meraj bretels die makkelijk los te halen zijn om een bezoek aan het toilet een stuk makkelijker te maken.

Rogelli fietskleding 2018

Rogelli staat al jaren bekend als een fietskledingmerk waar de prijs-kwaliteitsverhouding erg gunstig is. Je krijgt vaak de modernste technieken en stoffen voor een hele schappelijke prijs.

Het regenjasje van Rogelli is ook handig als windbreaker voor als het net wat frisser was dan je dacht.
Het regenjasje van Rogelli is ook handig als windbreaker voor als het net wat frisser was dan je dacht.

En ook dit jaar weer hebben ze bij Rogelli een erg mooie collectie fietskleding samengesteld. Rustige kleuren, met soms een knallend detail, zie je bij bijna alle Rogelli fietskleding terug.

Rogelli wielershirts 2018

Het Rogelli Combattivo fietsshirt is een opvallend shirt en de topper bij de Rogelli fietskleding 2018. Een goede strakke aero pasvorm en het lekker lichte materiaal maken dit tot een wielershirt voor de echte racers.

Met het Rogelli Combattivo fietsshirt zit je altijd goed gesoigneerd op de fiets.
Met het Rogelli Combattivo fietsshirt zit je altijd goed gesoigneerd op de fiets.

Bij het Rogelli Passo fietsshirt krijg je erg veel waar voor je geld. Het shirt heeft een mooie strakke grijze kleur die eigenlijk iedereen wel staat. En dankzij de Dynaflex stof ademt het wielershirt optimaal en blijf je dus lekker droog, ook bij hoge temperaturen.

Het Rogelli Carlyn 2.0 fietsshirt voor vrouwen heeft een hele rustig uitstraling, maar is wel vrouwelijk dankzij de opvallende roze details. De Dynaflex stof is lekker licht en luchtig en ideaal voor lange zomerse ritten.

Rogelli bibshorts 2018

Voor de heren die al het Rogelli Combattivo wielershirt hebben is de Rogelli Combattivo fietsbroek een hele goede keuze. Deze twee vormen samen een mooie, strakke combinatie waarmee je altijd gesoigneerd op stap kunt.

Samen met het fietsshirt vormt de Rogelli Combattivo fietsbroek een mooie combinatie.
Samen met het fietsshirt vormt de Rogelli Combattivo fietsbroek een mooie combinatie.

De Rogelli Umbria 2.0 fietsbroek is ideaal voor wielrenners en mountainbikers vaak fietsen. De comfortabele zeem in combinatie met de goede ademende en sneldrogende stof zorgen ervoor dat deze fietsbroek echt een all-rounder is.

Ben je als vrouw al gevallen voor het Rogelli Carlyn 2.0 fietsshirt, dan past de Rogelli Carou 2.0 Short daar perfect bij. In dezelfde stijl met dezelfde roze details kun je hiermee een hele mooie set fietskleding samenstellen.

Nog meer zien van de nieuwe fietskleding 2018?

Natuurlijk hebben we in onze online fietsenwinkel en in onze superstores nog veel meer fietskleding voor je. Heb je al iets gezien dat je bevalt? Bestel hem gerust online. Past het niet, dan kun je namelijk altijd gratis je fietskleding weer terugsturen.

En als je een wielershirt zoekt kun je ook gebruik maken van ons maatadvies. We hebben namelijk afgelopen jaar van alle grote merken de maten zelf opgemeten. Dan kun je dus zelf precies kijken welke maat je moet hebben van welke maat fietskleding!

Wat vind je van dit blog artikel?

Deel dit bericht

Olle Vastbinder

Olle Vastbinder

Je komt mij bijna elke dag wel ergens op de fiets tegen. Ik fiets elke werkdag, door weer en wind, van huis naar mijn werk en weer terug. Vaak op de racefiets, maar in de winter ook op een fijne oude crosser. In het weekend ben ik ook niet van de fiets af te krijgen. Ik pak dan de racefiets voor een lange tocht. Of mijn mountainbike om daar de nodige kilometers mee te maken, liefst met mijn hond Runa. En kun je me buiten trouwens niet vinden? Dikke kans dat ik dan binnen aan het zweten ben op Zwift.

Gerelateerde berichten

Ontdek de nieuwe Bliz fietsbrillen: Scandinavisch design voor maximale bescherming en stijl

18 April 2024

Bliz fietsbrillen zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan de eisen van veeleisende fietsers ...

Openingsevent: Vier het nieuwe fietsseizoen in Superstore Rotterdam

29 Februari 2024

Kom op zaterdag 23 maart langs bij Superstore Rotterdam en vier met ons de opening van het nieuwe fietsseizoen! Op 23 ...

De mooiste winterroutes op de (elektrische) fiets

2 Februari 2024

Ontdek de winter op de fiets ...