Deel dit bericht

Zo blijf je genieten van fietsen tijdens de coronauitbraak [6 Tips]

In heel Nederland zijn maatregelen genomen om het coronavirus (COVID-19) tegen te gaan. Op sportgebied betekent dat dat de sportclubs gesloten zijn en dat er niet meer in groepsverband mag worden gesport. Net nu de eerste mooie lentedagen zijn aangebroken en iedere fietser graag de weg op gaat. Momenteel is het in Nederland nog wel toegestaan om buiten te fietsen, maar daarbij is het zeer belangrijk dat je je aan de richtlijnen van de overheid houdt om de coronauitbraak verder tegen te gaan!

Veel fietsers geven de voorkeur om in de lente te genieten van de frisse lucht en dus lekker buiten te gaan fietsen. Buiten fietsen is (nog) mogelijk, maar misschien net even anders dan je gewend bent. Ben je een beetje snotterig? Ook binnen kun je je heel goed vermaken. In deze blog geven we je een aantal tips zodat je ook in tijden van de coronacrisis kunt blijven genieten van het fietsen, zowel buiten als binnen.

Tip 1: Fiets solo

Gelukkig kun je prima in je eentje trainen en ben je niet afhankelijk van andere fietsers om je training te voltooien. Fiets daarom lekker alleen en probeer om plekken waar veel fietsers zijn te vermijden. Je bent namelijk vast niet de enige met het plan om er af en toe met de fiets op uit te gaan nu we nog amper ons huis uit komen. Houd 1,5 meter afstand als je iemand passeert en raak zo min mogelijk objecten aan om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. En kom je aan bij een rood verkeerslicht? Probeer dan om het knopje met je elleboog in te drukken in plaats van met je hand.

alleen fietsen tijdens coronauitbraak
Vergeet niet om van het uitzicht te genieten wanneer je alleen een rondje maakt.

Tip 2: Doe rustig aan en neem geen risico

Helaas zul je je trainingsschema even moeten laten voor wat het is. Sla zware trainingen, zoals je intervaltrainingen, over en doe de komende tijd even rustig aan. Het belangrijkste is dat je immuunsysteem niet te zwaar belast wordt. Anders vergroot je de kans dat je vatbaarder wordt voor het coronavirus. Haal ook geen risicovolle manoeuvres uit. Je wilt immers geen ziekenhuisbed bezet houden nu.

Geniet lekker van het buiten zijn en geef je immuunsysteem een boost tijdens de coronauitbraak.
Blijf vooral (alleen) sporten en geef je immuunsysteem een boost.

Tip 3: Kun je niet thuiswerken? Fiets naar je werk!

Natuurlijk is het niet voor iedereen mogelijk om thuis te werken tijdens de coronauitbraak. Als je dan toch de weg op moet, kies dan voor de fiets! Door met de fiets te gaan in plaats van met het openbaar vervoer verminder je het risico op besmetting. Je houdt dan namelijk meer afstand van anderen en je vermijdt oppervlakken die besmet kunnen zijn. Ten slotte reinig je met fietsen je longen, wat kan helpen bij de bestrijding tegen het virus.

Tip 4: Geef je fiets de onderhoudsbeurt die je de hele winter hebt uitgesteld

Waarschijnlijk heb je het maanden uitgesteld, maar nu heb je er eindelijk de tijd voor: de grote onderhoudsbeurt. Dus geen smoesjes meer dat je het zo druk hebt en zorg ervoor dat je racefiets of MTB weer klaar is om blinkend de weg op te gaan. Hulp nodig? Lees dan onze blog en maak gebruik van onze voorjaarsbeurtchecklist.

Je hebt nu geen smoesjes meer om onder het onderhouden van je fiets uit te komen.
Je hebt nu geen smoesjes meer om onder het onderhouden van je fiets uit te komen.

Tip 5: Fiets in een virtuele wereld met Zwift

Wil je het zekere voor het onzekere nemen tijdens de coronauitbraak? Kies er dan voor om thuis te Zwiften! Nu is het nog toegestaan om buiten te fietsen, maar mocht Nederland in lockdown gaan dan is Zwift ook de ideale manier om lekker te bewegen en je conditie op peil te houden. Met Zwift kun je tegen duizenden anderen fietsers fietsen. Wie weet word je binnenkort wel ingehaald door een aantal profs! Ben je benieuwd hoe Zwift werkt en wat je er allemaal mee kunt? In onze uitgebreide blog hebben we alles rondom Zwift voor je op een rijtje gezet!

Met Zwift wordt binnen fietsen echt heel erg leuk!
Met Zwift wordt binnen fietsen echt heel erg leuk!

Tip 6: Plof op de bank en geniet

Probeer ook eens de voordelen te zien van zoveel thuis zijn. Je hebt nu eindelijk eens de tijd om op de bank te ploffen met dat ene wielerboek dat je altijd al hebt willen lezen. Misschien is een fietspodcast wel iets voor jou of herbeleef je de mooiste Wielerklassiekers van afgelopen jaren. Ook kun je natuurlijk al onze blogs gaan lezen!

Tijdens de coronauitbraak kun je mooi eens beginnen aan dat ene wielerboek.
Je hoeft niet per se zelf te fietsen om te kunnen genieten van de wielersport!

Waar je voorkeur ook naar uit gaat in deze tijd, denk altijd eerst aan je eigen gezondheid en aan die van je medemens! Fiets op je fietstrainer als je verkoudheidsklachten hebt en sport helemaal niet als je griepklachten hebt! Alle actuele informatie over de coronauitbraak kun je vinden op de site van het RIVM.

Waar gaat jouw voorkeur naar uit tijdens de coronauitbraak? Train je liever binnen of ga je liever alleen de weg op nu? Laat het ons weten in de reacties!

Deel dit bericht

Wat vind je van dit blog artikel?

Eva van den Berg

Eva van den Berg

Sinds ik bij Mantel werk, schrijf en lees ik dagelijks veel over fietsen. Daarnaast mag ik ook nieuwe producten uittesten. Dit zorgt ervoor dat het steeds meer begint te kriebelen om mijn eigen collectie fietsen uit te breiden. Ik ben dan ook benieuwd hoe de inhoud van mijn schuur er over een paar jaar uitziet. Gelukkig heb ik thuis een grote schuur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 fietsers over “Zo blijf je genieten van fietsen tijdens de coronauitbraak [6 Tips]”

  1. En ja hoor, ook deze fietsenmaker papegaait weer dezelfde flauwekul over het immuunsysteem die de KNWU in omloop heeft gebracht. Doe dat nou niet mensen, beperk je tot informatie over onderwerpen waar je wél verstand van hebt…

    1. Probeer niet zo’n wijsneus te zijn Gerard. Daarvan hebben we er in Nederland veel te veel. Altijd commentaar op alles wat er wordt verteld, altijd kritiek, betweterigheid en ga zo maar door… . Ik ben blij met mensen die proberen er het beste uit te halen, niet met mensen die altijd tegen de stroom in willen, zelfs nu in deze tijd.

  2. Niet alle fietsers zijn net zo slim als jij Gerard, als ik alléén mijn rondje fiets kom ik nog steeds groepjes snot snuivende fietsers tegen.

Gerelateerde berichten


Meest gelezen