Fietsen in de winter kan ook heerlijk warm, droog en comfortabel

Deel dit bericht

Het is soms even door de zure appel heen bijten. Maar fietsen in de winter kan, als je de juiste fietskleding hebt, echt erg leuk zijn. Of je nu op de mountainbike stapt of je kilometers maakt op de racefiets, in de winter valt er ook echt genoeg te genieten. En je weet; winter miles = summer smiles… Dus stap deze laatste weken van de winter nog op de fiets om je nieuwe fietsseizoen goed te beginnen.

Een winterse fietsrit valt of staat wel met de juiste fietskleding. Als je het koud krijgt, nat wordt of om een andere reden niet comfortabel op de fiets zit, dan is het zelfs voor de grootste bikkels moeilijk doorzetten.

Fietsen in de winter onder alle omstandigheden

Om jou een beetje op weg te helpen en houden hebben we een enorm assortiment fietskleding en fietskleding tips om de winter warm, droog en hopelijk ook nog met een lach op je gezicht door te komen. En daar hebben we de al heel veel over geschreven. Tijd voor een handzaam overzicht!

Het geheim van warm fietsen: vele laagjes!
Het geheim van warm fietsen: vele laagjes!

We beginnen we met het hoofd. Want zonder een goede fietsmuts of -sjaal kun je enorm afkoelen. Wist je dat je via je hoofd verreweg de meeste warmte verliest? Daar valt dus ook het meeste te winnen!

Warm, droog en ademende winterkleding

Na je hoofd heb je voor de rest van je lichaam ook voldoende isolerende fietskleding nodig. Er valt heel veel te kiezen op het gebied van winterse fietskleding. Naast heerlijk warme fietsshirts en fietsjasjes zijn er ook vele verschillende soorten fietsbroeken te krijgen. Voor bijna elk weertype is er wel een te vinden.

Een goed fietsjasje houdt je warm en droog.
Een goed fietsjasje houdt je warm en droog.

Valt het wel mee met de kou, maar komt de regen wel met bakken uit de lucht? Dan helpt goede waterdichte of waterafstotende fietskleding je door echt elke bui heen. Het idee dat waterdichte regenkleding alleen maar zweterig is geldt al lang niet meer.

Waterdicht en nog lekker warm ook, met goede overschoenen blijven je voeten ook tevreden.
Waterdicht en nog lekker warm ook, met goede overschoenen blijven je voeten ook tevreden.

Waterdichte fietskleding met een enorm goed ademend vermogen is al lang niet meer onvindbaar of onbetaalbaar!

Reflecterende fietskleding

Een ander belangrijk aspect van fietsen in winterse omstandigheden is de zichtbaarheid. Want naast goede fietsverlichting doe je er ook goed aan om reflecterende fietskleding aan te doen. Die zorgt ervoor dat niemand jou meer over het hoofd ziet.

Warme handen…

Als er een ding is waar veel fietsers van balen in de winter dan zijn het wel koude handen. Maar ook daar zijn gelukkig heel veel verschillende fietshandschoenen voor te krijgen.

Let er bij fietshandschoenen wel op dat je je remmen en shifters nog goed kan bedienen.
Let er bij fietshandschoenen wel op dat je je remmen en shifters nog goed kan bedienen.

En net als voor alle andere winterse fietskleding geldt ook hier dat je het echt zo gek kan maken als je zelf wilt. Superwarm en waterdicht zodat zelfs de ergste sneeuwstorm jou niet deert.

Fietsschoenen en overschoenen

En dan blijven nu alleen nog je voeten over. Ook die staan hoog op het lijstje met redenen waarom mensen in de winter de fiets laten staan. En ook dat hoeft niet meer dankzij de warme fietsschoenen voor de winter.

Superwarme fietsschoenen tot wel -15 graden!
Superwarme fietsschoenen tot wel -15 graden!

Sterker nog, die fietsschoenen zijn al zo goed dat, afhankelijk van hoe erg jij last hebt van koude voeten, je al fietsschoenen hebt waar je mee tot -15 graden rond kunt fietsen.

Fietsoverschoenen houden als extra bonus ook nog eens je mooie fietsschoenen schoon.
Fietsoverschoenen houden als extra bonus ook nog eens je mooie fietsschoenen schoon.

En is dat nog niet genoeg of wil je het zekere voor het onzekere nemen? Dan kun je, ook over die winter fietsschoenen, fietsoverschoenen dragen. Daarmee houd je water en kou nog beter buiten zodat je voeten het nog warmer houden.

Vergeet je fiets niet!

Als je zo goed voor jezelf zorgt in de winter dan moet je ook zeker je racefiets, cyclsocrosser of mountainbike niet vergeten. Houd je een beetje van je fiets, zorg er dan voor dat hij schoon is.

Je fiets schoonmaken is misschien niet de leukste klus, maar met de juiste materialen en technieken is het zo gedaan.
Je fiets schoonmaken is misschien niet de leukste klus, maar met de juiste materialen en technieken is het zo gedaan.

En wil je hem wat langer schoonhouden? Dan kun je heel goed spatborden monteren voor zowel je racefiets als je mountainbike.

Kom op!

Kortom; geen excuus meer om deze winter niet op de fiets te klimmen. De warme douche en warme chocomel staan ongetwijfeld voor je klaar na een lange rit. En dan smaakt dat toch wel extra lekker als je er echt voor hebt gewerkt. Fietsen in de winter hoeft dus echt niet een straf te zijn.

Deel dit bericht

Wat vind je van dit blog artikel?

Olle Vastbinder

Olle Vastbinder

Je komt mij bijna elke dag wel ergens op de fiets tegen. Ik fiets elke werkdag, door weer en wind, van huis naar mijn werk en weer terug. Vaak op de racefiets, maar in de winter ook op een fijne oude crosser. In het weekend ben ik ook niet van de fiets af te krijgen. Ik pak dan de racefiets voor een lange tocht. Of mijn mountainbike om daar de nodige kilometers mee te maken, liefst met mijn hond Runa. En kun je me buiten trouwens niet vinden? Dikke kans dat ik dan binnen aan het zweten ben op Zwift.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten


Meest gelezen