Fiets gereedschapskoffer voor elke klus, van klein tot groot

Deel dit bericht

De winter is de tijd bij uitstek om eens groot onderhoud uit te voeren aan je geliefde racefiets of mountainbike. Wat is er leuker dan op een koude regenachtige dag je hele fiets eens uit- en in elkaar te zetten? Alles schoon, alles weer vers gesmeerd en versleten fietsonderdelen vervangen. Maar dan heb je natuurlijk wel goed fietsgereedschap nodig. Maar wat heb je dan nodig? Als je in een keer alles in huis wilt halen kun je kiezen voor een van de uitgebreide goedgevulde koffer met fietsgereedschap. Maar ook voor de kleine klusjes zijn er koffers fietsgereedschap te krijgen. Welke moet jij nu hebben?

De prijs van een koffer met fietsgereedschap zegt niet direct iets over hoeveel gereedschap er in een koffer zit. Het is meer een indicatie van de kwaliteit van het gereedschap. Sommige goedkope sets lijken heel compleet, maar dat gereedschap is van minder sterk materiaal gemaakt.

Hoe beter het fietsgereedschap, hoe langer het in vorm blijft. Dan voorkom je dat je onnodig schade toebrengt aan je fiets.
Hoe beter het fietsgereedschap, hoe langer het in vorm blijft. Dan voorkom je dat je onnodig schade toebrengt aan je fiets.

En minder sterk materiaal slijt sneller. Klussen met versleten materiaal kan weer schade veroorzaken aan je mooie fiets, dus dat is niet aan te raden. Het is zonde om met slecht of versleten gereedschap te schroeven en moertjes dol te draaien. Je zult bij een goedkope koffer met fietsgereedschap dus eerder los gereedschap moeten vervangen.

Koffers fietsgereedschap voor de basisklussen

In een goede fietsgereedschap koffer vind je alles wat je nodig hebt om je fiets te onderhouden. Maar niet elke koffer fietsgereedschap bevat hetzelfde gereedschap.

Niet essentieel, maar wel handig voor de thuisklusser; de flesopener...
Niet essentieel, maar wel handig voor de thuisklusser; de flesopener…

De goedkopere koffers hebben vooral gereedschap voor kleine klussen zoals het vervangen van je cassette. Ook bandenlichters, inbusjes, schroevendraaiers en een kettingchecker zitten hier meestal standaard in. Ideaal dus om klein onderhoud zelf te doen. En ook perfect om mee te nemen op vakantie.

In bijna alle fiets gereedschapskoffers vind je ook de basis tools zoals een kettingspanner.
In bijna alle fiets gereedschapskoffers vind je ook de basis tools zoals een kettingspanner.

Voor veel fietsers die wat simpele klussen zelf willen doen, maar grotere, ingewikkelde klussen graag door de fietsenmaker uit laten voeren is zo’n simpele gereedschapskoffer dus voldoende.

Fiets gereedschapskoffer voor de ervaren klusser

Wil jij echt zo goed als elke klus zelf doen? Dan heb je een flinke koffer met fietsgereedschap nodig. Daarin zit dan echt zo goed als alles. Maar, net als voor de goedkopere koffers, geldt dat je wel goed moet kijken wat er precies in zit.

Een fiets gereedschapskoffer met zowel torx als een gewone inbusset zie je niet veel.
Een fiets gereedschapskoffer met zowel torx als een gewone inbusset zie je niet veel.

Sommige koffers hebben bijvoorbeeld geen torx-setje. En ook gereedschap voor bijvoorbeeld Campagnolo fietsonderdelen zit niet in iedere koffer. Bepaal dus eerst wat jij nodig hebt en kijk of dat in de koffer van jouw keuze zit.

Verder is het ook belangrijk om naar de kwaliteit van het gereedschap te kijken. Want ook hier geldt dat goed gereedschap langer mee gaat en jouw fietsonderdelen minder beschadigt.

Deze fiets gereedschapskoffer van park Tool is een van de meest complete koffers die je kunt krijgen.
Deze fiets gereedschapskoffer van park Tool is een van de meest complete koffers die je kunt krijgen.

Uniek hier zijn de fiets gereedschapskoffers van Park Tool. Zij geven namelijk een levenslange garantie op hun gereedschap. Alleen pompen, momentsleutels en elektronisch gereedschap hebben natuurlijk een beperkte garantie.

Deel dit bericht

Wat vind je van dit blog artikel?

Olle Vastbinder

Olle Vastbinder

Je komt mij bijna elke dag wel ergens op de fiets tegen. Ik fiets elke werkdag, door weer en wind, van huis naar mijn werk en weer terug. Vaak op de racefiets, maar in de winter ook op een fijne oude crosser. In het weekend ben ik ook niet van de fiets af te krijgen. Ik pak dan de racefiets voor een lange tocht. Of mijn mountainbike om daar de nodige kilometers mee te maken, liefst met mijn hond Runa. En kun je me buiten trouwens niet vinden? Dikke kans dat ik dan binnen aan het zweten ben op Zwift.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten


Meest gelezen

6 November 2013 38441

De doorbraak van de ‘single ring’ binnen het mountainbiken lijkt definitief. Wat is een single ring setup? De traditionele mountainbike …