Deel dit bericht

De fietskledingkast van Martin

Elke twee weken duikt Stefanie de kledingkast in van een van de Mantel-medewerkers. Deze keer de fietskledingkast van Martin. Hij is productmanager wielen op ons kantoor in Arnhem. Zelf fiets hij ook fanatiek en is op zijn racefiets overal en nergens terug te vinden zowel in Nederland als in het buitenland.

Martin verhuisde voor zijn werk bij Mantel onlangs naar Arnhem was blij verrast met de natuur rondom Arnhem. Fietsen deed hij al met plezier, en nu alleen nog maar meer.

Wat voor een fietser ben jij?

Ik probeer mijzelf te transformeren van rasechte toerder naar wedstrijdrijder. Ik weet nog niet zo goed of het echt gaat lukken. Maar het is zo dat ik de afgelopen jaren zoveel kilometers heb gefietst dat ik het dit jaar een keer echt serieus wilde gaan nemen.

Dus ik ben al vanaf november hard aan het trainen en heb inmiddels een amateur-licentie op zak.

Als toerder probeer ik altijd zoveel mogelijk mijn grenzen te verleggen. Dus af en toe een lange tocht of een zware alpencol. Maar ook het verkennen van de omgeving waar ik woon vind ik ook heel erg leuk.

Is jouw passie voor fietsen door Mantel gekomen of ben jij hier al veel langer mee bezig?

Ik was voordat ik bij Mantel kwam al serieus bezig met fietsen, maar ik moet wel zeggen dat ik ook wel aangestoken ben door het enthousiasme van collega’s die wedstrijden rijden. Daarbij weet ik nu natuurlijk hoe ik met het beste materiaal net een beetje beter kan zijn.

Beetje onderlinge concurrentie kan altijd goed zijn. Maar hoe ben jij eigenlijk bij Mantel terecht gekomen?

Toen ik afgestudeerd was wilde ik heel graag in de fietsenbranche werken. Het klinkt cliché maar ik wilde graag mijn passie voor fietsen combineren met mijn baan. Inmiddels heb ik het zo naar mijn zin dat ik zelfs voor mijn baan ben verhuisd naar Arnhem.

En wat is jouw favoriete seizoen?

Zolang het maar niet regent en niet koud is, vind ik alles prima. Dus eigenlijk alles behalve de winter. Alhoewel de sneeuw van een paar weken geleden ook wel heel mooi was in de buurt van Arnhem.

Ik ben ook altijd weer verbaasd hoe mooi de herfst is. Vaak zie ik na de zomer een beetje op tegen de herfst. De kou en de regen. Maar als de herfst dan eenmaal aangebroken is, ben ik altijd weer verbaasd over hoe mooi het eigenlijk is.

Martin heeft net voor zichzelf de Forza Pro jersey en de Evoluzione 2 bibshort van castelli aangeschaft en hij is er erg tevreden mee.
Martin heeft net voor zichzelf de Forza Pro jersey en de Evoluzione 2 bibshort van castelli aangeschaft en hij is er erg tevreden mee.

Aan het eind van het seizoen is mijn conditie ook altijd heel goed. Dat zorgt er ook voor dat het prettig fietsen is in de herfst.

In welk kledingmerk fiets jij graag?

De afgelopen tijd reed ik vaak in wielerkleding van mijn vereniging. Daarvoor reed ik in kleding van Castelli en dat ga ik nu ook weer wat meer doen. Die kleding zit erg goed.

Ik heb net een nieuw kledingsetje van Castelli. De Forza Pro jersey en de Evoluzione 2 bibshort. Verder heb ik niet echt een favoriete merk.

Dat kan, er zijn tenslotte genoeg merken die mooi en fijn zitten. Heb jij een favoriete bibshort?

De Calobra Mantel Teamwear bibshort draag ik met veel plezier. Dat heeft er ook wel een beetje mee te maken met dat ik de broek erg mooi vind. En er staat Mantel op, dat geeft eigenlijk ook altijd wel moraal.

Veel mensen zijn te spreken over deze bibshort. Maar wat is jouw favoriete shirt of jack?

Het Mantel-blauwe Mantel Equipe shirt staat echt fantastisch bij de zwarte Calobra broek. Bijkomend voordeel is ook dat hij behoorlijk lekker zit. Nadeel deze is alleen beschikbaar voor ons eigen Mantel team.

Daarbij zijn mijn zwarte Craft windstopper en ik echt onafscheidelijk. Die windstopper zit precies goed. Hij is niet te strak en niet te wijd. Een klapperende windstopper is namelijk echt het ergste wat er is.

En draag jij altijd onder je fiets shirt een baselayer?

Ja altijd. Tenzij het echt heel erg warm is. Ik zweet veel en heb het snel koud. De onderkleding heb ik dus echt wel nodig om mijn zweet goed af te voeren en mijn lichaam warm te houden.

Precies, zoals het hoort. Heb jij verder nog een wish list aan kledingstukken die jij graag zou willen hebben?

Ik moet mijzelf eigenlijk nog een keer op een warm winterjack trakteren. Ik heb die tot nog toe niet aangeschaft en heb het deze winter wel gemist. Verder wil ik nog heel graag de Giara jersey en de Giara bibshort hebben. Daar zie ik mij aankomende zomer wel in rijden.

En welke tochten en/ of wedstrijden staan er nog op de planning om de nieuwe kleding dan te showen?

Ik weet nog niet precies welke wedstrijden ik dit jaar ga rijden. Ik ga wel dit jaar met mijn fietsclub naar de Eiffel, daar heb ik heel erg veel zin in. Daarbij ga ik waarschijnlijk met collega’s naar de Mont Ventoux. Een berg waar ik veel over gehoord heb.

Waar zou je daarnaast nog heel graag willen fietsen?

In de Dolomieten. Altijd als ik daar foto’s van zie, krijg ik direct zin om te fietsen. Vooral de foto’s van de Maratini d’les Dolomites vind ik echt fantastisch. Alhoewel ik die tocht misschien wel liever met een paar vrienden zou rijden dan wanneer het zo massaal is.

Soms is het inderdaad te druk om lekker te kunnen fietsen. En wat is de mooiste route die jij ooit gefietst hebt?

Ik heb er een aantal, dus het is moeilijk kiezen. Eén van de mooiste was twee jaar geleden in de Italiaanse Alpen. Ik heb daar met mijn broertje in één dag de Umbrailpas (komt dit jaar in de Giro), De Gavia en de Stelvio beklommen. Dat was een rit van 150km met bijna 6.000 hoogtemeters.

Een enorm zware maar mooie rit. Ik weet niet zo goed of we van tevoren wisten waar we aan gingen beginnen. We hebben die dag ook meer dan 8 uur gefietst en waren in totaal bijna 10 uur weg. Maar al met al was het echt een hele mooie ervaring!

Stel dat jij in mijn schoenen zou staan. Zou jij dan wat veranderen aan het assortiment?

Ik mis een beetje de betaalbare gesoigneerde kleding. Sportful heeft met de Giara Jersey echt een heel gaaf shirt gemaakt. En de Rapha kleding is natuurlijk ook wel heel erg mooi.

Maar om daar nou €100,- voor uit te geven, dat vind ik dan wel weer wat veel. Maar Ik heb gehoord dat er mooie kleding van Calobra aankomt. Daar word ik wel enthousiast van!

Voor de nieuwe Calobra collectie moet je nog heel even wachten. Heb jij verder nog iets wat jij graag met ons wilt delen?

Het heeft niet echt met kleding te maken, maar wist je dat je met hele goede wielen een stuk lekkerder fietst? Wielen zijn erg belangrijk. Je kunt bijvoorbeeld veel beter 2.000 euro uitgeven aan een fiets en 1.000 euro aan goede wielen dan 3.000 euro aan een fiets zonder goede wielen.

Niet verrassend dat Martin als productmanager zijn wielen nog even onder de aandacht wil brengen. Wie wil er nu niet een mooie set wielen? Bedankt voor het kijkje in jouw kledingkast. Over 2 weken duik ik weer een andere kledingkast in.

Deel dit bericht

Wat vind je van dit blog artikel?

Stefanie Lemmens

Stefanie Lemmens

Ik ben een fanatieke sporter en niet alleen op de fiets. Ik vind het heerlijk om kilometers te maken en dan niet op mijn gemakje. Met mijn oude racefiets kom ik de zomerdagen wel door. Maar eigenlijk ben ik meer een "hippe" fietser. Als het er maar mooi en leuk uitziet. In de winter gewoon weer op de fiets te vinden tijdens de spinninglessen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten


Meest gelezen