Deel dit bericht

Cortina E-Crush - elektrische transportfiets voor elke dag

27 Maart 2017

Met een Cortina E-Crush in huis pak je net wat vaker de fiets in plaats van de auto. Denk daarvoor aan boodschappen doen, kinderen van school halen. Of dat allebei tegelijk. De Cortina E-Crush is een hippe elektrische transportfiets. Cortina transformeert het idee van de elektrische fiets die alleen voor oude pensionada’s is bestemd naar een praktische alleskunner voor in de stad.

Als je de Cortina E-Crush zo op straat ziet staan, heeft hij iets weg van een beachcruiser. De vormgeving is zeer eigentijds en relaxt. Het frame heeft dikke buizen met industriële lasnaden, een sportieve knik in de bovenbuis en de fiets wordt standaard geleverd met een stevige voordrager.

page?image_id=4952

De ‘Black Graphite Matt’ kleurstelling is wat onopvallend, maar tegelijk ook stoer. De fiets is gebouwd om tegen een stootje te kunnen en flink te belasten met boodschappen en/of kinderen met schooltassen.

Elektrische motor

De 296Wh Lithium-Ion accu van de Crush is mooi weggewerkt in de bagagedrager. We begonnen dit verhaal al met de relaxte houding van de fiets. Zodra je opstapt wordt het comfort bevestigd.

Cortina E-Crush

Dat verandert niet wanneer je gaat trappen.

De Ecomo 24 volt-ondersteuning in het voorwiel geeft het gevoel alsof je altijd met wind in de rug fietst. De actieradius van 90 kilometer is zeker binnen de stad meer dan genoeg. De actieradius van een elektrische fiets geeft aan hoeveel kilometer je gemiddeld kunt afleggen totdat de accu weer opgeladen moet worden.

Afmontage Cortina E-Crush

Het stuurdisplay vermeldt onder andere ondersteuning, snelheid, afgelegde kilometers en actieradius. Het is display is zeer duidelijk afleesbaar en eenvoudig te bedienen. De remmen zijn speciaal gemaakt voor E-bikes. Dat geeft net wat meer vertrouwen in het drukke stadsverkeer.

Cortina E-Crush

Het brede Selle Royal Gipsy zadel gis comfortabel. De CST Metropolitan Palmbay ballonbanden met witte wanden dragen bij aan het urban uiterlijk.

Al met al is de Cortina E-Crush een fiets waar je mee thuis kan komen. De standaard actieradius van 90 km is prima voor in de stad. Ritjes naar de supermarkt, school of werk. Even snel de fiets op slot zetten. Voor dit soort zaken is de E-Crush gemaakt.

Cortina E-Crush

Mocht de fiets onverhoopt een keer omvallen of parkeert je buurman slordig zijn halleluja fiets tegen jouw Cortina E-Crush, dan is dat geen probleem. De Cortina E-Crush is hartstikke stevig!

Wat vind je van dit blog artikel?

Deel dit bericht

Daan van Arcken

Gerelateerde berichten

Ontdek de nieuwe Bliz fietsbrillen: Scandinavisch design voor maximale bescherming en stijl

18 April 2024

Bliz fietsbrillen zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan de eisen van veeleisende fietsers ...

Openingsevent: Vier het nieuwe fietsseizoen in Superstore Rotterdam

29 Februari 2024

Kom op zaterdag 23 maart langs bij Superstore Rotterdam en vier met ons de opening van het nieuwe fietsseizoen! Op 23 ...

De mooiste winterroutes op de (elektrische) fiets

2 Februari 2024

Ontdek de winter op de fiets ...