Deel dit bericht

Continental Gatorskin Review – Een Dagje Meerijden met de Profs van Metec-Continental

Onlangs konden fans van Mantel op Facebook een dagje meerijden met de profs van Metec-Continental winnen, het door Mantel gesponsorde profteam. Onlangs was het eindelijk zo ver. Om de prijswinnaars te begeleiden, en omdat we het natuurlijk zelf ook leuk vonden, reden er drie mensen mee van Mantel zelf. Extra thema die dag waren de racefietsbanden, want bandensponsor Continental wilde graag laten zien en laten ervaren hoe hun nieuwe Continental Gatorskin banden zijn. Remi uit Arnhem en Martijn en Siem uit de Superstore Den Bosch vertellen je graag over hun dag.

Voor Remi stond de wekker op een respectabele 08:00 uur. Zijn eerste vrije zaterdag in 1.5 jaar, en dan als bonus ook nog een leuke dag op fiets tegemoet. Geen straf dus om – voor een student – relatief vroeg op te staan.

Dubbel prijs

Samen met de 18 winnaars van de Mantel prijsvraag op Facebook gingen we een mooie ronde bij Amerongen maken. En dat niet alleen op de nieuwe Continental Gatorskin banden. We kregen namelijk ook nog eens begeleiding van twee Metec-TKH Cycling Team-renners, Jasper Hamelink en Sjoerd Kouwenhoven.

De gekleurde zijkant van de Continental Gatorskin is hier goed te zien.
De gekleurde zijkant van de Continental Gatorskin is hier goed te zien.

Als medewerker van Mantel kreeg ik al snel technische vragen van de prijswinnaars. Wanneer zijn pedalen versleten? En wat was mijn mening over de Continental Gatorskins banden waar we die dag op mochten rijden?

De gaskraan open

Het rondje ging eerst met een lus richting de Amerongse berg. Daar trokken een paar fanatiekelingen al snel de gaskraan open. Na dit klimmetje werd er richting de dijk gereden waarna we naar Wijk bij Duurstede gingen.

De Gatorskins zien er gemonteerd strak uit.
De Gatorskins zien er gemonteerd strak uit.

Hier heb ik nog een paar tips kunnen geven over het rijden in een groep. Zo viel het me op dat sommige mensen niet hun handen bij hun shifters hadden terwijl ze in een groep reden. Dit is op hogere snelheid niet verstandig omdat remmen hierdoor net een fractie langzamer gaat.

En nog een keer vol gas

Het niveau van de groep was goed en iedereen had het doordraaien snel door. Eenmaal terug in Amerongen werd besloten nog een keer de Amerongse berg over te gaan. Een mooi moment om wat te spelen. Uiteraard was de vertegenwoordiger van Continental hier ook niet vies van en al snel gingen we vol gas de Amerongse Berg weer op.

Helaas was de klim net wel weer 500 meter langer dan ik dacht. Zo zie je maar weer hoe belangrijk parcourskennis kan zijn. Gelukkig was er na de rit tijd voor soep, broodjes en natuurlijk gezellig nakletsen.

De Gatorksins in de praktijk

Tijdens de officiële testrit beviel de Continental Gatorskin mij al prima. Ik had hem in de superstore al een paar keer bekeken toen hij op een testwiel gemonteerd was. Hij leek mij namelijk de ideale trainingsband. Dit komt door de combinatie van het lage gewicht, de anti-lek laag en het plakkerige rubber.

De drie fietsen van de Mantel-medewerkers op een rij. Allemaal met een set Gatorskins.
De drie fietsen van de Mantel-medewerkers op een rij. Allemaal met een set Gatorskins.

De zondag na de clinic besloot ik de band wat beter uit te dagen. En hoe kan dit beter als rondjes rijden op het plaatselijke industrieterrein? Het eerste rondje was even de bochten verkennen, maar al snel ging het harder en harder.

Als ik de Continental Gatorskin vergelijk met de banden waar ik normaal mee rijd – Schwalbe One en continental Grand Prix SII – dan merk ik wel dat de band wel wat stugger is. Iets te stug voor mij persoonlijk voor de zomerse trainingen. Maar ik zie me wel zorgeloos kilometers maken in de herfst en winter.

Ook twee collega’s uit de Superstore Den Bosch reden mee op deze dag. Om de banden nog beter te testen en gewoon omdat het leuk was vertrokken zij ’s ochtends op de fiets vanuit Den Bosch. Martijn schreef onderstaand verslag van de dag dat hij voor de verandering eerder wakker was van de wekker dan van zijn twee kinderen…

Op en naar in 200 km

Speciaal voor vandaag hadden we een vers setje Continental Gatorskin banden gekregen om te testen. Om ze eens goed aan de tand te voelen (en aan mijn kilometers te werken) besloten we heen en terug te fietsen vanuit Den Bosch.

In Den Bosch staat mijn collega Siem mij op te wachten. Samen rijden we met de wind in onze rug noordwaarts. 7 bruggen, 3 dijken en 2 veerpontjes later arriveren we bij ‘de Proloog’ waar de koffie klaar staat.

Bespreking van de route

Ook onze collega Remi, uit de Mantel superstore in Arnhem, is inmiddels gearriveerd. Na de parcours bespreking vertrekken we met z’n allen richting de Amerongse berg. Een leuke klim van 2,4 km met 63 m hoogteverschil.

Continental Gatorskin - Martijn, Siem en Remi, klaar voor vertrek...
Siem, Martijn en Remi, klaar voor vertrek…

Daarna rijden we in een stevig tempo over de dijk van Amerongen naar Wijk bij Duurstede. Jasper en Sjoerd regelen het doordraaien aangezien de wind vol op de kop staat. Vervolgens rijden we nog een keer de Amerongse berg op. Dit keer rijden we vanaf de voet volle bak omhoog waarbij de groep volledig uit elkaar getrokken wordt.

Lunchen voor de terugweg

De afdaling en ook de rit eindigt bij de Proloog, waar de lunch op ons staat te wachten. Met een volle buik beginnen Siem en ik aan de terugtocht. De finish ligt voor mij na 200,9 km thuis in Goirle.

Mijn Continental Gatorskin review

Een dag eerder hadden we de Gatorskins al gemonteerd. Tegen de verwachtingen in liet de band zich gemakkelijk om de velg leggen. De eerste indruk was goed. De hogere rolweerstand is voor mij als niet-wedstrijdrijder geen probleem.

Continental Gatorskin - Het bijna roestbruine op de band geeft een mooie uitstraling.
Het bijna roestbruine op de band geeft een mooie uitstraling.

De bochten voelen zeker aan doordat de band voldoende grip biedt. Maar wat de band voor mij zo aantrekkelijk maakt is de hoge lekbescherming. Vooral tijdens woon-werk ritjes en bijvoorbeeld op vakantie zit ik niet te wachten op een lekke band.

In de winter rijd ik ook zo veel mogelijk op de racefiets en dan is de hoge lekbestendigheid van de Continental Gatorskin een heel groot voordeel. In combinatie met de hoge duurzaamheid geeft de band mij lekker veel zekerheid zodat ik alleen maar met fietsen bezig hoef te zijn… Kortom; een blijvertje

Deel dit bericht

Wat vind je van dit blog artikel?

Olle Vastbinder

Olle Vastbinder

Je komt mij bijna elke dag wel ergens op de fiets tegen. Ik fiets elke werkdag, door weer en wind, van huis naar mijn werk en weer terug. Vaak op de racefiets, maar in de winter ook op een fijne oude crosser. In het weekend ben ik ook niet van de fiets af te krijgen. Ik pak dan de racefiets voor een lange tocht. Of mijn mountainbike om daar de nodige kilometers mee te maken, liefst met mijn hond Runa. En kun je me buiten trouwens niet vinden? Dikke kans dat ik dan binnen aan het zweten ben op Zwift.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten


Meest gelezen