Deel dit bericht

Colnago V1-R geïnspireerd door Ferrari

Het bescheiden en klassiek ogende Colnago staat bekend als een exclusief kwalitatief hoogwaardig Italiaans fietsmerk. Ernesto Colnago lanceerde het merk in 1932 en had zo zijn ideeën bij het betreffende logo. Enerzijds verwijst het naar de bloei van de lentebloemen in San Remo en anderzijds representeert het Ernesto Colnago’s ambitie om een  “aas” in de wielersport te zijn. In 1986 ontmoette Ernesto de befaamde Enzo Ferrari, waardoor de samenwerking met Ferrari Engineering al snel een feit werd. Vanaf dit jaartal werden er veel fietsen op basis van koolstofvezel buizen gemaakt, waar beiden een veelbelovende toekomst in zagen. De Colnago V1-R  is opnieuw het resultaat van overeenstemmende visie en bewezen professionaliteit.

 

 

Colnago V1-R

 

Ontwerp

Wanneer het ontwerp van de Colnago V1-R onder de loep wordt genomen, springt een klein detail op het frame wellicht snel in het oog: Ferrari’s Cavallino logo. Een ander opvallend, maar minder zichtbaar aspect van de Colnago V1-R is het enorm lichte “monocoque”  carbon frame van circa 835 gram. Met dit enorm lage gewicht is dit het lichste frame binnen de gehele Colnago collectie. Met dit hele lage gewicht is dit het lichtste frame binnen de gehele Colnago collectie. Het frame bestaat uit één deel, relatief slank, geheel zonder naden. Dit zorgt voor weinig luchtweerstand. Uitgaande van het monocoque principe ligt de focus op waardes als aerodynamica, stijfheid en gewicht. Deze eigenschappen zijn nog eens zorgvuldig getest en verder geoptimaliseerd in een speciale windtunnel. De Colnago V1-R kan daarom terecht als aero-bike worden getypeerd.

Colnago V1-R

Uitvoering

Bij hogere snelheden komt de Colnago V1-R goed tot zijn recht en is daarom geknipt voor de wielrenner die ervan houdt om direct op “high speed“ over het asfalt te racen. Dit past natuurlijk goed bij het imago van Ferrari. Aangezien de V1-R naast bovengenoemde aspecten ook uitstekend op veiligheid scoort; blijven balans, comfort en stabiliteit goed voorhanden. Het snelste frame van Colnago wil je natuurlijk opgebouwd hebben met hele goede onderdelen. Colnago heeft er daarom voor gekozen om de beste onderdelengroep van Campagnolo te monteren: Super Record. De hoogwaardige materialen en de hoogwaardige afwerking van deze groep zorgen voor een mooie uitstraling, hoge duurzaamheid, een laag gewicht en gegarandeerde topprestaties op gebied van trap efficiëntie en accuraat schakelen. Ook het remsysteem verdient een extra vermelding. Er wordt gebruik gemaakt van een nieuwe standaard, namelijk de “Direct-Mount remmen” die voor meer grip en kracht zorgen. In de Campagnolo uitvoering worden deze door het eigen merk van Colnago (The Hive) geproduceerd. Als “finishing touch” is de bekabeling netjes intern in de buis gemonteerd. Dit maakt de fiets tot een compleet, afgewerkt en gestroomlijnd geheel.

Dus of je je nu hoog in de bergen of op het vlakke landschap bevindt: De Colnago V1-R geeft overal dat beetje extra voor meer snelheid en meer fietsplezier.

Deel dit bericht

Wat vind je van dit blog artikel?

Arthur Weisink

Arthur Weisink

Mantel Equipe coureur! Met een Sportklasse licentie op zak in verschillende criteriums, omlopen en mogelijk klassiekers te vinden. Geen leven zonder Garmin als datafreak. Rijdt op een TCR Advanced.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten


Meest gelezen

2 Augustus 2013 42943

Toen Shimano in 2012 met de 11-speed Dura Ace 9000 groep op de markt kwam, leek het slechts een kwestie van …