Deel dit bericht

Preview: Campagnolo 2015

Na al het nieuws van Shimano over de nieuwe 105 5800, XTR en XTR Di2 groepen, heeft ook Campagnolo voor modeljaar 2015 een hoop nieuws te melden. Zo komen de Italianen onder andere met een Chorus 11-speed EPS groep en een nieuwe mechanische Super Record, Record en Chorus groep op de markt. Laten we met de mechanische groepen beginnen. We durven het bijna niet hardop te zeggen, maar dit lijkt toch wel veel op Shimano. Met name die vierarmige crank heeft veel weg van de nieuwe Shimano modellen. In deze blog lees je alles over Campagnolo 2015.

Super Record

Campagnolo 2015

De nieuwe voorderailleur van Super Record is niet meer geheel uit carbon vervaardigd, anders dan het prototype dat we eerder zagen. Als we Campagnolo mogen geloven, is dit omdat de productie anders te lang op zich zou laten wachten. In ieder geval zien we een langere hefboom terug, die ervoor zou moeten zorgen dat het minder kracht kost om naar het buitenblad te schakelen. Dit kennen we natuurlijk al van Shimano en dit principe werkt perfect.

2015-Campagnolo-Super-Record-mechanical-front-derailleur[1]

Ook de achterderailleur is flink veranderd. Het nieuwe design is stijver en schakelt onder een andere hoek.  Daarbij komt de kooi ook dichter op de cassette. Met name dit laatste zou ervoor moeten zorgen dat de ketting en cassette minder hard slijten. Omdat de ketting dichter op de cassette staat, pakt deze meer tanden tegelijk waardoor de kracht verdeeld wordt over meer tanden. De nieuwe derailleur schakelt ook makkelijker naar de 25, 27 of 29. Hoe lichter je schakelt, des te meer kracht is er vaak nodig op de shifter. Dit zou Campagnolo dramatisch verbeterd moeten hebben.

2015-Campagnolo-Super-Record-mechanical-rear-derailleur[1]

Naast de derailleur zijn ook de ErgoPower schakelunits onder handen genomen. De linkershifter beschikt nu over twee clicks om van het buitenblad naar binnenblad te schakelen. Een derde click is toegevoegd om te trimmen in de uiterste versnellingen. Opschakelen naar het buitenblad gaat door middel van drie clicks. De rechtershifter is niet gewijzigd. Je kunt nog altijd in een beweging 3 tanden lichter of vijf versnellingen zwaarder schakelen. Ook de rubber hoods zijn aangepast. Door toepassing van een verschil in hardheid van het rubber en een soort groeven profiel is de grip verbeterd en het comfort optimaal.

2015-Campagnolo-Super-Record-mechanical-road-bike-cranksets2[1]

De crankset heeft de grootste wijziging ondergaan. De vier armen maken het mogelijk om met een crank zowel compact als dubbel te rijden. Campagnolo biedt hierin drie configuraties aan, namelijk 53/39, 52/36 en 50/34. Daarbij zorgen die vier crankarmen voor een nog stijvere constructie dan de voorgaande modellen. In ieder geval is te zien dat ze genoeg carbon hebben gebruikt.

De middenklasse groepsets Veloce en Athena krijgen ook een update. De ergonomie van de shifter wordt verbeterd met een nieuwe duimschakelaar, waardoor het schakelen nog eenvoudiger moet worden. Daarnaast zullen ook de cranks een update ondergaan. De Athena-crank krijgt dezelfde bladen als de vorige generatie Super Record, wat het schakelen nog verder ten goede zou moeten komen. Daarbij zal de Athena-crank alleen nog maar met carbon crankarmen beschikbaar zijn.

Chorus EPS

2015-campagnolo-chorus-eps-electronic-shifting-road-group-600x276[1]

Naast de redesign van de mechanische groepen, is er ook nieuws op het EPS-front, het elektronisch schakelsysteem van Campagnolo. Met de komst van Chorus EPS komt het elektronisch schakelen in beeld voor degene met een net iets minder dikke portemonnee. Zoals we op de foto’s kunnen zien is de achterderailleur voornamelijk van aluminium en wordt er gebruikt gemaakt van de nieuwe vierarmige crankset. De Chorus-groep maakt gebruik van dezelfde motoren als de Super Record EPS groep dus de schakelprestaties zullen identiek zijn. Voornamelijk is er veel carbon geschrapt op de prijs te drukken. Een ergonomische wijziging is gedaan in de duimshifter.

chorus 11

Deel dit bericht

Wat vind je van dit blog artikel?

Simon Kikken

Simon Kikken

Natuur, bos & singeltrack, iets mooiers is er niet. Met een amateur licentie ben ik al een aantal jaren actief in XC en Marathon wedstrijden. Op de singletracks ben ik te spotten op een BMC Fourstroke FS01 of Trek Superfly Elite. Voor de fun rij ik op de singlespeed veldfiets of de racefiets. Ik ben de bedrijfsleider van Mantel.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten


Meest gelezen