Deel dit bericht

Bryton Rider 40T en Rider 20+

Jawel: een Garmin concurrent voor een weggeefprijs! Na een poosje te zijn weggeweest, hebben we bij Mantel weer 2 interessante Bryton modellen in ons assortiment: de Bryton Rider 20+ en de Bryton Rider 40T. De reden hiervoor is helder: deze 2 apparaten concurreren op het scherpst van de snede met de andere grote merken, zoals het populaire Garmin. Strava is populairder dan ooit, en steeds meer fietsliefhebbers willen graag hun resultaten vergelijken met andere sportievelingen. Het mooiste is natuurlijk om een mooie ‘KOM’ neer te zetten. Met deze Bryton Rider 40T en Rider 20+ bieden we je een zeer scherp-geprijsde mogelijkheid om hier aan mee te doen, en daarnaast ook om jezelf te verbeteren met behulp van een (uitgebreide) GPS-trainingscomputer.

Bryton Rider 40T

De Bryton Rider 40T is de meest uitgebreide van de twee. Hiermee heb je een trainingscomputer waarmee je het heft in eigen handen neemt, en de beste trainingsmogelijkheden binnen handbereik liggen. Als je hem uit de verpakking haalt, valt meteen op dat het hier de bundel betreft: deze versie wordt geleverd inclusief een comfort hartslagband en een snelheids-cadanssensor. De hartslagband voel je amper als je hem draagt, en is echt te prefereren boven de goedkopere kunststof hartslagbanden die we weleens voorbij zien komen. Mooi compleet geleverd dus. Uiteraard zit er de stuurmount bij, die hetzelfde werkt als bij Garmin. 2 elastieken en een subtiele houder. Hierin klikt de computer stevig vast. Wel zo prettig: je hoeft niet bang te zijn voor gerammel, of een computer die bij de eerste, de beste valpartij los in de berm beland. En last-but-not-least: de snelheids-cadanssensor. Deze zorgt altijd voor een juiste snelheidsmeting, zelfs als je in een heel dichtbegroeid bos rijdt, of in de bergen. De cadansmeting houdt je scherp: zelfs als je vermoeid bent weet je precies of je nog het juiste verzet te pakken hebt. De bediening is eenvoudig en intuïtief. Uiteraard zijn de verschillende schermen in te stellen naar eigen voorkeuren. Er zijn maar liefst 3 schermen, met elk tot 6 verschillende info-blokken beschikbaar. Maar heb je liever alleen de basis, bijvoorbeeld: snelheid, hartslag en gereden afstand, dan kan dat ook.

Bryton rider 40

 

Uitgebreid trainen met Brytonsport.com

Wil je meer werk maken van je training, gebruik dan ook brytonsport.com om je resultaten te analyseren, of je nieuwe workouts te plannen. Dit platform is gratis te gebruiken. Hier zie je op de kaart waar je geweest bent, maar kan je ook op je PC een route uit stippelen, en deze downloaden naar je Rider 40. Deze route wordt dan als een grijs lijntje op de display getoond. Vooral handig op de weg, iets minder bruikbaar voor een mountainbiker. Zoals gezegd: de hartslagband krijg je er al bij. Fietsers met een vermogensmeter komen ook aan hun trekken. Vanaf de eerste pedaalslag wordt je geleverde vermogen / wattage getoond. De Rider 40 biedt meerdere ingebouwde testen, waarmee je bijvoorbeeld je maximale hartslag kan bepalen. Ook je verzuringspunt / omslagpunt (lactate threshold heart rate / LTHR) bepalen en een inspanningstest behoren tot de mogelijkheden. Al deze testen zijn op eenvoudige wijze uit te voeren. Één keer een dure inspanningstest bij een sportarts kost je al meer dan deze hele computer… Bovendien gebruik je deze computer keer op keer, het geeft je real-time perfecte informatie, en je kan jezelf voortdurend blijven verbeteren.

Bryton rider 40

De Bryton Rider 40T samengevat

De Rider 40T is compact, lichtgewicht, smoelt goed en is eenvoudig te bedienen. De trainingsmogelijkheden zullen voor elke fietsliefhebber ruim voldoende zijn. De zwart-wit afleesbaarheid is perfect, zelfs beter dan menig computer die een ‘luxer’ kleurenscherm heeft. De Rider 40T heeft geen touchscreen, wat als voordeel heeft, dat je ook met handschoenen aan de computer prima kan bedienen met de knoppen en vallende regendruppels het scherm niet zullen verstoren. Uitlezen gaat eenvoudig op je PC, naar het overzichtelijke Brytonsport.com.

Bryton rider 20+

 

Bryton Rider 20+

Het kleinere broertje van de Bryton Rider 40T is helemáál scherp geprijsd. En heeft nog steeds GPS. De Bryton Rider 20+ is iets compacter, en de trainingsmogelijkheden zijn wat verder uitgekleed. Hierdoor is de bediening nog wat eenvoudiger en overzichtelijker. Zoek je een betaalbare GPS fietscomputer, en wil je misschien in de toekomst ook je hartslag kunnen monitoren, dan kun je met de Rider20+ je slag slaan! De Rider 20+ is zelfs voorbereid op training met 7 hartslagzones. De Rider 20+ is voorzien van GPS voor registratie van de tracks, rondes, snelheid, afstand en verbrande calorieën. Met een batterijduur tot 17 uur, de mogelijkheid om ANT+ sensoren te koppelen en ook de handige uitleesmogelijkheden via Brytonsport.com, is het verhaal compleet. Barometrische hoogtemeting van de Rider 40 is bij de Rider 20+ omgewisseld voor een wat eenvoudiger GPS hoogtemeting. De computer is nog wat kleiner gebouwd, waardoor ook het schermpje wat kleiner is dan bij zijn grotere broer. Mede hierom is het niet mogelijk GPS-tracks als route weer te geven op je scherm. Wél kan je op Brytonsport je afgelegde route op de kaart bekijken. Je kan 4 verschillende schermen laten weergeven, met elk 3 info-velden. Net als bij de Rider 40 is dat naar wens in te stellen. Zo ook de menu-taal: maar liefst 19 talen, waaronder Nederlands, zijn beschikbaar.

Bryton GPS-fietscomputers samengevat

GPS-fietscomputers voor een onklopbare prijs, dat is wat wij hiermee aanbieden. Bedieningsgemak en uitgebreide mogelijkheden gaan hand in hand, waarbij de Rider 40T vooral de op prestatie gerichte fietser op zijn wenken bedient. Als bundel geleverd heb je meteen een compleet pakket in handen. De Rider 20+ richt zich meer op de recreant, en biedt hem ruim voldoende mogelijkheden voor een mooie zondagmiddagrit, waarbij je thuis kan laten zien waar je geweest bent. Zelfs als je de intentie hebt om de lat wat hoger te gaan leggen, en misschien met een hartslagband wil gaan rijden, is de Rider 20+ nog steeds een hele slimme keuze. Beide computers kunnen tegen een stootje en een regenbui, dus de inzetbaarheid is groot. Waarmee ga jij je nieuwe KOM’s rijden? Value for money is wat Bryton je biedt.

Bryton rider 20+

 

 

 

Deel dit bericht

Wat vind je van dit blog artikel?

Jelrik Garms

Jelrik Garms

Mountainbiken op vette trails is mijn passie. Ik rijd op een Stevens fully 29-er. Ook andere buitensporten, zoals Via Ferrata en skiën maken mijn dag helemaal goed. Frisse buitenlucht en een portie adrenaline zijn mijn dieet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten


Meest gelezen