Winter fietsschoenen voor frisse, koude en ijskoude dagen op de fiets [Koopgids]

Deel dit bericht

In de winter stel je meer eisen aan je fietsschoenen. Bijna niets is vervelender dan te fietsen met koude voeten. Gelukkig zijn er genoeg winter fietsschoenen te krijgen. Vooral de MTB’ers hebben veel keuze in winter mountainbike fietsschoenen. De racefietsers hebben wel iets minder keuze, maar hoeven gelukkig ook geen kou te lijden met goede winter racefietsschoenen.

Met goede winter fietsschoenen hebben alleen de echte koukleumen nog fietsoverschoenen nodig. Fietsschoenen voor ijskoude omstandigheden zijn namelijk waterdicht en winddicht. Want het buiten houden van wind en water is de basis van warme voeten.

Welke winter fietsschoenen moet je kiezen?

Wij hebben voor mountainbikers en racefietsers verschillende soorten winter fietsschoenen. Maar waarom zou je voor de ene fietsschoen gaan of juist voor die ander? Welke is geschikt voor welke omstandigheden?

De Northwave Extreme XCM GTX houdt je voeten warm tot maar liefst -15 graden!
De Northwave Extreme XCM GTX houdt je voeten warm tot maar liefst -15 graden!

Het lijkt misschien verleidelijk om de warmste fietsschoenen te kopen. Maar als je niet met de ergste kou naar buiten gaat, dan kan dat misschien zelfs te warm zijn. Gevolg is dat je voeten dan gaan zweten. en iedereen weet dat juist natte voeten weer enorm snel afkoelen. Jouw winter fietsschoen moet dus wel passen bij de omstandigheden waarin jij gaat fietsen.

De vrieskou trotseren

De belangrijkste keuze die je dus moet maken is met welke temperatuur jij nog de deur uit gaat. Hoe kouder die temperatuur, hoe meer isolatie jouw winter fietsschoen moet hebben en hoe beter het materiaal moet zijn.

De Northwave Raptor GTX heeft een flexibele verhoging rond de enkels zodat je voeten nog warmer en droger blijven.
De Northwave Raptor GTX heeft een flexibele verhoging rond de enkels zodat je voeten nog warmer en droger blijven.

De winter fietsschoenen van Northwave zijn opgedeeld in twee types. De Raptor serie is voor de mountainbikers. Racefietsers kunnen met de Flash serie op stap. Binnen beide series kun je kiezen uit verschillende warmte-klasses.

Fiets winterschoenen voor niet al te koude dagen

Als het ‘s nachts licht vriest en overdag net op of boven het vriespunt komt heb je geen extreme bescherming nodig. Goede fietssokken en een goede winddichte en waterdichte winterschoen zijn dan al voldoende.

Blijf je liever thuis met strenge vrieskou? Dan heb je aan de Northwave Raptor TH waarschijnlijk wel genoeg.
Blijf je liever thuis met strenge vrieskou? Dan heb je aan de Northwave Raptor TH waarschijnlijk wel genoeg.

De Northwave Flash TH racefiets schoenen en de Northwave Raptor TH MTB schoenen zijn gemaakt voor deze wat mildere dagen. Is het een keer net wat kouder? Dan kun je ze eventueel extra warm maken met een overschoen.

Fiets winterschoenen voor lichte vrieskou

Als het overdag licht blijft vriezen moet je al wat meer eisen stellen aan je materiaal. Vanaf deze koude-categorie krijg je dus ook winter fietsschoenen die doorlopen tot boven je enkel. Dat materiaal is trouwens niet hard, je houdt dus gewoon bewegingsvrijheid in je enkel.

Een winterse fietsschoen voor elke temperatuur.
Een winterse fietsschoen voor elke temperatuur.

Voor de racefietser zijn hier de Northwave Flash GTX racefiets schoenen ideaal. Mountainbikers kunnen kiezen uit de Northwave Flash GTX Racefiets Schoenen en de FLR Defender.

Fiets winterschoenen voor flinke vrieskou

Vriest het ‘s nachts hard en blijft het overdags lekker doorvriezen? Dan mag je je voeten goed beschermen tegen de kou. Dit type fietsschoen is erg goed geïsoleerd en houdt weer en wind goed buiten.

Bij racefiets winterschoenen is zichtbaarheid, zoals bij de Northwave Flash Arctic GTX, een belangrijke en veilige extra.
Bij racefiets winterschoenen is zichtbaarheid, zoals bij de Northwave Flash Arctic GTX, een belangrijke en veilige extra.

Northwave Flash Arctic GTX Racefiets Schoenen en de Northwave Raptor Arctic GTX MTB Schoenen zijn gemaakt om de ergste kou de baas te zijn. Naast een erg goede isolatie heb je hier ook een fijne stijve zool die ook aan de onderkant je voeten isoleert.

Fiets winterschoen voor de ergste vrieskou

Ga jij zelfs met strenge vorst op stap? Dan wil je natuurlijk het allerbeste materiaal. Je kunt hier alleen de Northwave Extreme XCM 2 GTX MTB Schoenen krijgen.

Je profiteert dan van de allerbeste isolatie. Er zit dan ook nog een hele stijve carbon zool onder. Je krijgt dus niet alleen een hele warme MTB fietsschoen, maar ook een die gemaakt is om maximale prestaties te leveren.

Onze winter racefiets schoenen

Onze winter mountainbike schoenen

Alle winter fietsschoenen op een rij

Al onze winter fietsschoenen hebben we voor je op een rij gezet. Lekker overzichtelijk met prijs en koubescherming. Koop je winter fietsschoenen trouwens nooit krap, er is altijd een laagje lucht nodig om je voeten optimaal warm te houden.

En ben je een enorme koukleum? Overweeg dan om wat warme schoenen te kopen? Zweet jij het al snel uit? Dan kan een categorie lichter misschien beter voor je zijn.

Welke fiets winterschoen voor welke temperatuur?

Fiets winterschoen Racefiets of MTB? Prijs Koubescherming
FLR Defender MTB
Northwave Flash TH Racefiets
Northwave Raptor TH MTB
Northwave Flash GTX Racefiets
Northwave Raptor GTX MTB
Northwave Flash Arctic GTX Racefiets
Northwave Raptor Arctic GTX MTB
Northwave Extreme XCM 2 GTX MTB

Koude voeten in de winter hoeft niet

Heb je al fietsschoenen, maar zijn ze (net) niet warm genoeg? Of zijn ze wel warm maar niet waterdicht? Dan kun je ook kijken naar goede fietsoverschoenen. Die zijn ook in waterdichte en isolerende varianten te krijgen. Genoeg keuze dus als je in de winter niet met koude voeten rond wilt fietsen.

Naast goede winter fietsschoenen is er nog veel meer te krijgen om de winter comfortabel en warm door te fietsen.
Naast goede winter fietsschoenen is er nog veel meer te krijgen om de winter comfortabel en warm door te fietsen.

Zijn je voeten al warm, maar de rest van je lijf nog niet? Dan hebben we ook ruime keuze in winter fietskleding. En als je graag opvalt in het verkeer, dan hebben we ook nog heel veel hi-vis fietskleding en accessoires. En dan hebben we het nog niet eens over alle verschillende soorten fietsverlichting. Kortom; wat jij ook nodig hebt deze fietswinter, wij hebben het voor je.

Deel dit bericht
Agnes Ronner

Agnes Ronner

Baanfiets, racefiets of mountainbike. Alle soorten fietsen zijn bij mij welkom. Eerst het wielrennen als zomertraining voor het schaatsen. Daarna baanwielrennen op het hoogste niveau en het mountainbiken om de regenachtige zomerdagen en winter door te komen. Momenteel rij ik op een Giant TCR Advanced 1 LTD en een Sensa Merano SFB Pro. Wellicht volgend jaar weer in het bezit van een wedstrijdlicentie om de competitie weer aan te gaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 fietser over “Winter fietsschoenen voor frisse, koude en ijskoude dagen op de fiets [Koopgids]”

  1. Waarom staat er bij alle schoenen alleen herenschoen? Zoals de extreme xcm 2 gtx . Wat is her verschil dan tussen de damesschoenen en herenschoenen mtb?

Gerelateerde berichten


Meest gelezen