Deel dit bericht

De fijnste verzorgingsproducten voor fanatieke racefietsers en mountainbikers

Wanneer je fietst heb je verzorging nodig. Niet alleen sportvoeding, maar ook zeker massageproducten, zitvlakbescherming en verdere persoonlijke verzorging. Sommige kwaaltjes kunnen namelijk makkelijk voorkomen worden, maar niet iedereen is op de hoogte van de producten die je hierbij kunnen helpen. In dit blog leg ik je uit wat kan helpen en welke producten daar het beste bij passen.

Verzorgingsproducten voor massages

Massage kun je op meerdere manieren gebruiken. Zo worden renners voor de wedstrijd heel anders gemasseerd dan na een wedstrijd. Voor de wedstrijd worden de spieren opgewarmd en klaar gestoomd voor de zware inspanning.

Vaak wordt hierbij een massageolie gebruikt die dit nog extra stimuleert en de spieren verwarmd. Na de wedstrijd is er vaak een combinatie van een ontspannende massage en een sportmassage.

Dit om alle knopen weer uit de spieren te krijgen en de spieren te laten ontspannen. Hiervoor gebruik je weer andere olie die ontspannend werkt zodat je bij kunt komen van je prestatie. Wanneer je dit doet zul je merken dat je sneller herstelt.

Hierdoor kun je zwaarder trainen en bouw je dus sneller je conditie op! Maar welke olie gebruik je nou wanneer? Hieronder vind je de meest populaire olies die wij in het assortiment hebben opgenomen.

Voor de inspanning

Na de inspanning

Persoonlijke verzorging

Persoonlijke verzorging heeft natuurlijk iedereen nodig, ook de niet-sporter. Wat wij daar als fietsbedrijf onder verstaan? Vooral het verzorgen van huid, spieren en kleding.

Zo is er een speciaal handwasmiddel van Assos om je kleding goed te houden tot een speciale balsem ter bescherming van slecht doorbloede lichaamsdelen als voeten, knieën en pezen. Zeker bij koud weer is een protectiegel aan te raden zoals de Morgan Blue Protection.

Deze beschermt de huid tegen wind en regen bij koud weer. Maar ook vind je bij ons douchegel’s en zonnebrandcrème. Hieronder vind je mijn top 3 producten uit ons assortiment persoonlijke verzorging.

Zitvlakbescherming

Niks is vervelender dan tijdens een lange rit last krijgen van je zitvlak. Zeker niet als je meerdere dagen achter elkaar wilt gaan fietsen. Dat je last krijgt kan aan verschillende dingen zoals de stand van je zadel, het zadel zelf of je broek.

Maar soms is dit allemaal goed en gaat het toch irriteren als je een langere rit maakt. Om dit te voorkomen kun je gebruik maken van een billencrème. Deze crème zorgt voor minder wrijving en gaat irritatie tegen.

Van deze crèmes heeft bijna elk fietsmerk een uitvoering opgenomen. Welke het beste bij jou past is een kwestie van uitproberen. Wat voor de een werkt hoeft niet voor de ander te werken.

Hieronder vind je de top 3 die bij ons verkocht worden. Bedenk wel dat het zo zijn dat een andere misschien voor jou wel beter werkt! Probeer het gewoon eens uit en zoek naar de juiste crème.


Wil je het hele assortiment verzorging bekijken? Dat kan hier! Ook leuk, geef eens iets cadeau aan je fietsende vriend/vriendin. Vaak zitten hier leuke cadeautjes bij waar elke fietser blij van wordt.

Deel dit bericht
Agnes Ronner

Agnes Ronner

Baanfiets, racefiets of mountainbike. Alle soorten fietsen zijn bij mij welkom. Eerst het wielrennen als zomertraining voor het schaatsen. Daarna baanwielrennen op het hoogste niveau en het mountainbiken om de regenachtige zomerdagen en winter door te komen. Momenteel rij ik op een Giant TCR Advanced 1 LTD en een Sensa Merano SFB Pro. Wellicht volgend jaar weer in het bezit van een wedstrijdlicentie om de competitie weer aan te gaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gerelateerde berichten


Meest gelezen