Deel dit bericht

Trek X-Caliber serie – Een mountainbike voor iedereen

Het mountainbikeseizoen is alweer begonnen. Veel wielrenners hangen hun goede racefiets op een mooi plekje in de schuur en stoffen de mountainbike weer af. Maar ook een hele nieuwe groep mountainbikers zal de komende maanden de bossen weer gaan bevolken. Hoor jij daar ook bij en ben jij op zoek naar een mountainbike waar jij goed mee voor de dag kunt komen? Of kom jij regelmatig in het bos maar is je oude mountainbike aan vervanging toe? Dan is de Trek X-Caliber serie zeker iets voor jou. De prijzen zijn erg schappelijk en je krijgt een hele degelijke fiets voor weinig geld. Zeker de moeite waard dus als jij deze winter het mountainbiken eens wilt proberen.

Trek X-Caliber 7

De Trek X-Caliber serie bestaat uit een aantal verschillende fietsen in oplopende prijsklasse. De Trek X-Caliber 7 heeft een strak frame met interne kabelgeleiding. Daarmee zijn de kabels perfect beschermd tegen alles wat je tegenkomt in het bos. De fiets is mooi afgemonteerd met Shimano Acera. De Rockshox XC 30 voorvork heeft uiteraard een makkelijk bedienbare lockout.

Trek X-Caliber 8

Wie wat meer eisen aan zijn fiets stelt kan het bos induiken met de Trek X-Caliber 8. Deze is net als de X-caliber 7 in hoogwaardig aluminium gemaakt en heeft natuurlijk ook interne kabelrouting. De afmontage van SRAM is zeer degelijk en geeft je 20 versnellingen om elke heuvel aan te kunnen. De voorvork is bij deze uitvoering een Rockshox Recon Zilver en beschikt natuurlijk ook weer over lockout.

Trek X-Caliber
De Trek X-Caliber 9 – een superstrakke fiets voor een nog strakkere prijs

Trek X-Caliber 9

De beste fiets uit de X-Caliber serie is de Trek X-Caliber 9. Deze is uiteraard ook net zo strak als de twee andere versies maar is beter afgemonteerd met de geliefde Shimano Deore gemixte groep. Daarmee kun jij met 20 versnellingen echt elk terrein aan. De Rockshox Recon Zilver voorvork vangt de schokken voor je op, dus ook een lekkere afdaling pak je met gemak mee.

De maat die bij je past

Elke X-caliber is te krijgen in een maat die bij je past. De 15″ versies krijgen automatisch een 27,5″ wiel, de grotere frames allemaal een 29″. Verder is het belangrijk om te bedenken dat de verschillen tussen de diverse X-Calibers afhankelijk zijn van hoe hard en agressief je rijdt. Hoe meer jij eist, hoe beter de afmontage, vork en remsysteem die daar bij hoort.

Deel dit bericht
Olle Vastbinder

Olle Vastbinder

Je komt mij bijna elke dag wel ergens op de fiets tegen. Ik fiets elke werkdag, door weer en wind, van huis naar mijn werk en weer terug. Vaak op de racefiets, maar in de winter ook op een fijne oude crosser. In het weekend ben ik ook niet van de fiets af te krijgen. Ik pak dan de racefiets voor een lange tocht. Of mijn mountainbike om daar de nodige kilometers mee te maken, liefst met mijn hond Runa. En kun je me buiten trouwens niet vinden? Dikke kans dat ik dan binnen aan het zweten ben op Zwift.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gerelateerde berichten


Meest gelezen