Deel dit bericht

Trek Superfly – mountainbikes voor krachtpatsers

De Trek Superfly serie bevat mountainbikes voor de wat meer ervaren mountainbiker die zijn beginnersmountainbike heeft opgereden. Maar ook voor de instappers die graag met wat beter materiaal beginnen is de Trek Superfly een hele goede keuze. Qua prijs zitten ze precies in het middensegment en qua prestaties doen ze niet onder voor menig duurdere fiets. Welke Superfly het meest geschikt is voor jou zochten wij voor je uit.

Trek Superfly 6

Trek Superfly 6 en 7

Alle Superfly fietsen zijn verrassend goed uitgerust. De verschillen worden vooral gemaakt bij de afmontage en de voorvorken. Zo heeft de Superfly 6 een RockShox Reba RL vork met een 10 cm veerweg. De schakelgroep is wat minder luxe door de Sram GX Mix groep met 22 versnellingen. Het verschil met de Trek Superfly 7 valt op als je ziet dat die vrijwel helemaal met Shimano is afgemonteerd, ook met 22 versnellingen. De Shimano SLX M7000 Mix is een veel voorkomende en geliefde groep onder mountainbikers. Ook de voorvork heeft een duidelijke upgrade gekregen met een Fox Performance 32 Float met 10 cm veerweg. De Superfly 7 is daarmee net dat beetje degelijker dan de Superfly 6.

Trek Superfly 8

Trek Superfly 8 en 9.7

De Superfly 8 is duidelijk een stap omhoog vanaf de eerste twee mountainbikes. Allereerst is er de Sram GX1 Groepsset. Deze single geeft je in totaal 11 versnellingen en daarmee kun je echt de keuze maken om voor een pro-uitstraling te gaan. Met de RockShox SID RL Solo Air voorvork kies je ook voor kwaliteit en robuustheid. De Superfly 9.7 is weer een gradatie beter. Met een carbon frame kies je echt voor lichtgewicht. En met de Shimano SLX Mix afmontage en de Fox 32 Float voorvork weet je dat je het bos met een grote glimlach weer uit zal rijden.
Trek Superfly 9.7

Trek Superfly – iets voor iedereen

Met de hele Superfly serie kan eigenlijk iedereen wel uit de voeten. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. De Superfly 6 en 7 zijn hele goede mountainbikes voor een goede prijs. Wie wat veeleisender is kan met de Superfly 8 of 9.7 kiezen voor wat meer degelijkheid. dat kost weliswaar weer wat meer, maar het is voor de wat meer veeleisende mountainbiker zeker het geld waard.

Deel dit bericht
Olle Vastbinder

Olle Vastbinder

Je komt mij bijna elke dag wel ergens op de fiets tegen. Ik fiets elke werkdag, door weer en wind, van huis naar mijn werk en weer terug. Vaak op de racefiets, maar in de winter ook op een fijne oude crosser. In het weekend ben ik ook niet van de fiets af te krijgen. Ik pak dan de racefiets voor een lange tocht. Of mijn mountainbike om daar de nodige kilometers mee te maken, liefst met mijn hond Runa. En kun je me buiten trouwens niet vinden? Dikke kans dat ik dan binnen aan het zweten ben op Zwift.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gerelateerde berichten


Meest gelezen