Deel dit bericht

Sportful Hot Pack 5 – Regen en wind doen je niets meer!

Hij is compact, licht van gewicht en biedt bescherming tegen wind en is waterafstotend. Zijn naam is Sportful Hot Pack 5. Een handig jack in een land als Nederland met een zeeklimaat. Hier waait het altijd en kans op regen? Je weet het maar nooit!

De veranderingen

Er was al een Hot Pack 4, maar hoe goed een product ook is, het vraagt af en toe om veranderingen en of verbeteringen. Nu is er qua functionaliteit weinig veranderd. Maar qua uiterlijk zijn er enkele verschillen. Zo heeft de Hot Pack 5 een zwart logo gekregen boven de borst. Ook staat er achterop ‘Hot Pack 5’ zodat je niet kunt vergeten welk jack jij aan hebt. Verder heeft hij zwarte banen gekregen bij de armen en aan de zijkant van het jasje. Het jasje heeft ook duimgaten bij de uiteinden van de mouwen gekregen waardoor hij nog mooier aangesloten zit. En niet geheel onbelangrijk is de reflectie achterop het jasje.
sportful hot pack 5 zwart

Functionaliteit

Stel je rijdt met harde wind tegen naar je werk, overkomt jou dit dagelijks? Ik denk dat er weinig mensen zijn die nooit wind ervaren op de fiets. Want in een land als Nederland staat er altijd wel wind. Die kunnen we niet zelf uitzetten, maar wij kunnen ons hier wel op voorbereiden. Het is een Nederlander wel gegeven om het zichzelf op de fiets zo prettig mogelijk maken. Naast de wind is ook de regen vaak een spelbreker op de fiets. Niet heel gek dat in Nederland de regenpakken als zoete broodjes verkocht worden in de regenachtige periodes van het jaar. Maar de meeste regenjassen nemen veel plek in beslag en daar is niet altijd plek voor. Was er maar een superklein oprolbaar en wind- en waterafstotend jasje… En die is er, de Sportful Hot Pack 5. Zelfs Peter Sagan is er fan van.
sportful hot pack 5 zwart mouwloos

Sportful Hot Pack 5 beschermt tegen wind en regen

De Hot Pack 5 beschermt jou niet alleen tegen wind maar ook tegen regen en hij is als een klein balletje op te rollen. Denk aan de grote van een tennisbal. Verder weegt het nog minder dan je mobiele telefoon dus het in je achterzak meenemen is geen extra last. Beter goed voorbereid op pad gaan dan onderweg voor verrassingen komen te staan. Houd er wel rekening mee dat de Hot Pack 5 niet waterdicht is, maar waterafstotend. Hij heeft namelijk geen getapete naden. Dus rij je een lange tijd in de stromende regen dan zal er langzaam wat regen naar binnen komen.

Koopadvies: Kies een maatje groter

Uit verschillende reviews is gebleken dat iedereen zeer tevreden is met de Hot Pack 5. Zij kunnen zeker niet meer zonder en ik geef ze geen ongelijk. Als advies komt in de reviews ook naar boven dat een maatje groter nemen geen overbodige luxe is. Ze vallen namelijk klein uit. Maar dat is algemeen bekend van Italiaanse merken.

Plus- & minpunten

  • Minimum gewicht met maximale bescherming
  • Wind- en waterafstotend
  • Ultra compact op te bergen
  • Haaienvin constructie op de rug voor extra ventilatie
  • Reflectie op de achterzijde
  • Prijs
  • Naden zijn niet getaped, dus niet 100% waterdicht
Deel dit bericht
Stefanie Lemmens

Stefanie Lemmens

Ik ben een fanatieke sporter en niet alleen op de fiets. Ik vind het heerlijk om kilometers te maken en dan niet op mijn gemakje. Met mijn oude racefiets kom ik de zomerdagen wel door. Maar eigenlijk ben ik meer een "hippe" fietser. Als het er maar mooi en leuk uitziet. In de winter gewoon weer op de fiets te vinden tijdens de spinninglessen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gerelateerde berichten


Meest gelezen