Deel dit bericht

Scott spark – Mountainbikes die het maximale uit je halen

De Scott Spark serie is een range fietsen waar menig mountainbiker met een verliefde blik naar kijkt. Voor de meesten buiten budget, maar voor iedereen toch een van de fietsen op het wensenlijstje. En dat is niet vreemd. De Spark serie bestaat uit supercomplete en mooie fietsen die met de beste groepsets afgemonteerd zijn. Gooi er vervolgens ook nog eens high-end dempers en voorvorken in en je hebt een fiets die je overal doorheen loodst.

Scott Spark 910

Scott Spark 910

De hele Scott Spark serie staat garant voor topkwaliteit. De 910 is de eerste in deze range en is op zichzelf al een van de toppers van het Scott assortiment. Dit full suspension racemonster heeft een carbon frame met een aluminium achterbrug. Deze vernieuwende combinatie zorgt ervoor dat de onderste framebuis iets meer afstand tot de wielen heeft. Hierdoor ben je wendbaarder en kun je agressiever rijden. Ontwikkeld voor de mountainbikers die het maximale uit zichzelf en zijn fiets willen halen. De FOX Nude / SCOTT custom DPS 3 modes demper en Fox Float Performance Elite Air voorvork maken elke rit en elke ondergrond makkelijk te berijden. De Shimano Deore XT groep zorgt voor supersnel en zorgvuldig schakelen en de 22 versnellingen geven je voor elk terrein de juiste gear.

Scott Spark RC 900 Pro

Scott Spark RC 99 Pro

Net weer een stapje boven de Spark 910 is er de Spark RC 99 Pro. Zoals de naam al doet vermoeden lijkt deze veel op de fiets waar de pro’s op rijden. De Shimano Deore XT Groep zorgt voor hetzelfde schakelgemak in 11 versnellingen. Daarnaast krijg je een iets betere voorvork met de Fox 32 SC Float Performance Air Grip 3. Je krijgt wel dezelfde demper als op de Spark 910. De Syncros afmontage maakt deze mountainbike helemaal af.

Scott Spark RC 900 SL

Scott Spark RC 900 SL

Het echte monster uit de spark serie is de RC 900 SL. Het goede nieuws begint al met de Sram XX1 Eagle groepset met maar liefst 12 versnellingen. Daarnaast krijg je nog meer topkwaliteit met de Fox 32 SC Float Factory Air voorvork en de FOX Nude / SCOTT custom DPS 3 modes demper. Het volledig carbon frame is geoptimaliseerd om elk terrein probleemloos te tackelen en weegt slechts 1749 gram! Geen heuvel te steil en geen afdaling te gek. Geen wonder dat een viervoudig wereldkampioen dolenthousiast zijn ritten maakt op deze fiets. Het prijskaartje is er dan ook naar. Maar als geld geen rol speelt is er eigenlijk geen betere fiets te krijgen. Hiermee laat je de concurrentie snel achter je en kunnen ze niet anders dan weemoedig jouw spoor volgen.

Deel dit bericht
Boycke Bekkenutte

Boycke Bekkenutte

Adrenaline junkie. Ik ben een fanatieke downhill en enduro rijder en altijd op zoek naar de snelste en steilste bergen om te bedwingen. Zoekend naar de perfecte lijn, in landen over de hele wereld, van Nieuw Zeeland tot aan Spanje. Ik rij op een GT Fury, Trek Fuel EX 8 en een Trek Ticket. Binnen Mantel ben ik verantwoordelijk als Productmanager voor fietsen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gerelateerde berichten


Meest gelezen