Deel dit bericht

Vernieuwde Schwalbe One review – profiel met lage rolweerstand

De Schwalbe One uit Schwalbe’s populairste bandenserie is vernieuwd. De Schwalbe One banden zijn nu voorzien van hetzelfde profiel als de Schwalbe Pro One. Daarnaast heeft Schwalbe de productie van de populaire Ultremo stopgezet. De Schwalbe One is hiervoor nu de vervanger. Lees er alles over in deze Schwalbe One review van Ruurd.

Het karkas en soort rubber dat is gebruikt bij het maken van de band is hetzelfde als bij de vorige versie van de Schwalbe One. De V-Guard is ook nog steeds aanwezig om lekrijden te voorkomen. In totaal weegt de nieuwe versie misschien een paar gram minder door het aangebrachte profiel.

Schwalbe One Montage

Begin december kreeg ik een setje 25mm Schwalbe One in mijn handen gedrukt met de vraag of ik deze wilde reviewen. Daarvoor monteerde ik ze op mijn winterfiets. Het monteren op zich ging vrij vlot.

Schwalbe One reviewWaar ik met een Grand Prix bandje al eens een kwartier bezig ben geweest lag deze band er binnen twee minuten op. Pompen en klaar om de weg op te gaan dus.

Op de weg

Eerst had ik een 23mm Schwalbe Lugano onder de pekelbak liggen. Echt fietsweer was het helaas niet in december en januari 2017. Maar ik heb er desondanks aardig wat trainingen, zonder lekke banden, mee gefietst.

Schwalbe One reviewHet eerste wat me opviel was dat de rolweerstand vele malen lager leek. Daarnaast merk je ook meer comfort door de 25mm band. Ook de bochten voelden met de 25mm banden – ondanks de nattig- en gladheid – vertrouwd aan.

Keuze uit vier kleuren

Optisch gezien is het een prima band. Je hebt zelfs keuze uit vier kleuren, namelijk; zwart en de kleuren van de Nederlandse vlag, rood, wit en blauw.

Schwalbe One reviewDeze laatste drie kleuren staan als een subtiele lijn aan de zijkant van de band. Leuk om te combineren met je fiets en/of kleding.

Rolweerstand

Dat de rolweerstand mij zo opviel riep vragen bij me op. Hoeveel wattage trapte ik? Ben ik misschien beïnvloed doordat deze banden verbeterd zijn? Daarom deed ik nog even wat research, om wat feiten mee te kunnen nemen.

Schwalbe One reviewMaar helaas zijn er over de vernieuwde band online nog geen testen te vinden. Wel lees je terug bij andere gebruikers dat ook hen de lage rolweerstand opvalt. Aangezien het karkas en het soort rubber niet veranderd is, kan je er dus ook vanuit gaan dat de prestaties nauwelijks kunnen verschillen van de oude Schwalbe One.

De vorige, gladde versie van de band had met een druk van 6,9 bar iets minder rolweerstand dan de Continental Grand Prix 4000s II. Of dit nog steeds zo is moeten we nog even afwachten…

Schwalbe One review; goede band, lage rolweerstand

Goede band met een lage rolweerstand, makkelijk op de velg te leggen. Daarnaast heb je nog de mogelijkheid om accenten te leggen door een kleur te kiezen. De V-Guard heeft bij mij zijn werk goed gedaan tijdens deze natte maanden, 0 lekke banden.

Waarom dat ze de band voorzien hebben van profiel en er niets anders gewijzigd is, blijft een vraag.

Deel dit bericht
Ruurd Faas

Ruurd Faas

Na het verlaten van de horeca ben ik een nieuw (bos)pad ingegaan door voeding en diëtetiek te gaan studeren. Leven = eten. En om meer te kunnen eten ''ontspan'' ik regelmatig op mijn BMC Teammachine en Trek Procaliber. Daarnaast werk ik op de MTB afdeling bij Mantel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gerelateerde berichten


Meest gelezen