Deel dit bericht

Santini Eroica Collectie: Fietskleding uit vervlogen tijden

Liefhebbers van vervlogen tijden kunnen hun hart ophalen met de nieuwe retro-kleding van Santini. De Santini Eroica collectie is nu tijdelijk bij ons te krijgen. En Stefanie is maar al te blij dat we de Santini Eroica collectie in onze schappen hebben liggen. Waarom jij weer in wol moet gaan fietsen vertelt ze graag in deze blog.

Normaal gesproken voeren wij geen fietskleding van het merk Santini. Maar toen ik de wollen Santini Eroica collectie zag was ik meteen verkocht. Nu was ik vroeger geen fan van geschiedenis, ik had er helemaal niks mee. Maar als het gaat om fietskleding heb je direct mijn aandacht. De oorspronkelijkheid die het uitstraalt, het materiaalgebruik, de details… Het hele plaatje klopt gewoon.

Oorsprong van Santini

Het merk Santini bestaat al sinds 1965. Petro Santini nam het bedrijf over van zijn zussen. In eerste instantie was dit een bedrijf dat fietskleding maakte voor andere partijen. Maar al gauw kwam hier verandering in.

Santini Eroica fietskleding
Enig verschil tussen de Eroica evenementen van toen en nu: helm op!

Hij besloot alleen nog maar voor zichzelf in Italië de fietskleding maken. Tot op de dag van vandaag heeft hij er geen moment spijt van gehad, want Santini is uitgegroeid tot een zeer bekend merk in de wielerwereld.

l’Eroica

l’Eroica is een evenement waarbij de geschiedenis weer tot leven komt. Technische zaken als een carbon fiets, aero-helm of -kleding spelen geen rol. Doe maar klassiek dan doe je al gek genoeg.

Je mag ook alleen meedoen aan dit evenement als je fiets voor 1987 geproduceerd is. En er wordt verwacht dat je klassieke kleding draagt wat het historische plaatje helemaal afmaakt.

l’Eroica tochten zijn geen wedstrijden. Iedereen mag, mits hij of zij aan de eisen voldoet, mee doen. Het is zien en gezien worden en dat maakt dit evenement zo leuk. Oorspronkelijkheid met elkaar delen en veel plezier hebben.

Santini Eroica – tradities

Je moet maar net in het bezit zijn van oude wielerkleding uit die tijd. Het is meer voor de hand liggend dat jij die oude fiets wel bewaard hebt. Het is tenslotte bijna een museumstuk.

Gelukkig kreeg Santini de kans om een samenwerking met l’Eroica te starten. Zo ontstond er de Eroica collectie waarmee jij deel kan nemen aan deze fantastische evenementen.

Design van de Santini Eroica collectie

Wollen fietskleding is weer terug in onze sport. Alleen deze keer op een andere manier dan bij de Eroica collectie. Daar mag het allemaal wat comfortabeler zitten. Tegenwoordig moet het allemaal aerodynamisch zijn, vooral veel technischer dan het een aantal jaar geleden was.

De designs hebben mooie details als knoopjes bij de zakken. Iets wat nu als onhandig en bijna onacceptabel wordt ervaren.

Maar in de mode, en dus ook de fietsmode, komt alles weer terug. Dat is zo mooi aan kleding. Design blijft altijd in een cirkel lopen. Alleen elke keer in een nieuw jasje.

Eroica – Gaiole In Chianti

Gaiole In Chianti is het symbool van Eroica. Een kleine gemeente waar het allemaal begon. De knoopjes bij de zakken achterop de rug, de metalen korte rits en de geborduurde letters maken de retro style helemaal.

Santini Eroica fietskleding
Ouderwetse kleuren mogen tegenwoordig weer. Retro-koersen is hip!

Over echt retro gesproken, heb je deze kleuren al gezien. Vroeger had iedereen deze kleuren zelfs als behang aan de muren. Nu heb je een absolute vintage look als je deze kleuren draagt.

De Santini Eroica California

De Californische stranden was de inspiratiebron voor deze kleuren. Verder heeft het dezelfde details als het Eroica – Gaiole In Chianti shirt.

Santini Eroica fietskleding
Eroica jerseys passen beter bij een Gazelle Mondial AA-Special, dan een moderne BMC.

Maar wat is je outfit zonder short. Niks natuurlijk. En een licra short/ bibshort hieronder dragen kan natuurlijk echt niet. Hier draag jij natuurlijk een wollen short bij, de Eroica Daino. Als je voor de retro style gaat doe het dan ook meteen goed.

Santini Eroica fietskleding
Kort broekje zonder bretels. Ook dat is l’Eroica!

Eenmalig in ons assortiment

Wil je graag een keer mee fietsen met een l’Eroica tocht in Italie of de Limburgse heuvels, maar heb jij nog geen kleding? Dan is dit nu jouw kans. Eenmalig vind je de deze Santini Eroica-lijn in ons assortiment. Je bent natuurlijk niet verplicht om mee te rijden.

Het is ook gewoon tof om deze kleding tijdens een mooie zomerse toertocht aan te trekken!

Deel dit bericht
Stefanie Lemmens

Stefanie Lemmens

Ik ben een fanatieke sporter en niet alleen op de fiets. Ik vind het heerlijk om kilometers te maken en dan niet op mijn gemakje. Met mijn oude racefiets kom ik de zomerdagen wel door. Maar eigenlijk ben ik meer een "hippe" fietser. Als het er maar mooi en leuk uitziet. In de winter gewoon weer op de fiets te vinden tijdens de spinninglessen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gerelateerde berichten


Meest gelezen