Deel dit bericht

Review: Garmin Edge 520

Ik word al blij als ik de nieuwe verpakking in mijn handen heb. Het ziet er strak en designvol uit. Vol trots en spanning maak ik de doos open. Wat mij meteen opvalt is dat de Garmin Edge 520 een chique apparaat is door het contrast van het glimmende zwarte scherm met daaromheen de witte belijning en witte onderkant. Daarnaast is met duidelijke symbolen op het scherm weergegeven hoe de bediening werkt.

Back 2 basic

De Garmin Edge 520 is de opvolger van de Edge 500 en 510. Stop de Edge 500 en de Edge 510 in een blender en je krijgt de Edge 520. De Edge 500 is jarenlang de standaard geweest voor gps fietscomputers. Je kon daarbij veel gegevens kwijt op een display en zelf samenstellen hoe de persoonlijke gegevensindeling moest zijn, daarbij waren ook meerdere pagina’s te gebruiken. Met de Edge 510 moest het allemaal wat makkelijker in gebruik worden met het touchscreen en Bluetooth. De verbeterde GPS ontvangst, betere menu-structuur en koppeling met smartphone zorgde voor veel enthousiaste gebruikers van de Edge 510. Het touchscreen echter, was voor mij persoonlijk niet een succes. Met handschoenen aan of bezweette handen functioneerde het scherm vaak niet. Gelukkig heeft de Edge 520 weer de knoppen aan de zijkant. Vertrouwd en super degelijk! garmin edge 520 buttons

In de praktijk

Nadat ik de sensoren heb gekoppeld ben ik lekker een uurtje of 3 gaan fietsen. Wat mij direct opviel was een super helder beeldscherm. Zelfs met de volle zon erop. Volgens Garmin komt dit onder andere doordat de Touchscreen techniek achterwege is gelaten. Het apparaat is lekker compact met een relatief groot beeldscherm. Het menu is nog eenvoudiger te bedienen. Ik stond versteld van de batterijduur, 14 uur!!! Hiervoor heb ik de koppeling met mijn smartphone achterwege gelaten en het display snel laten dimmen, om batterij te sparen. Maar sowieso fiets je hier gemakkelijk je dag mee rond. Navigeren doet de Garmin Edge 520 niet maar routes narijden behoort wel tot de mogelijkheden. garmin edge 520 1

Beperkte navigatie

Hiervoor heb je redelijk wat ruimte nodig en hier komt dan voor mij ook tot nu toe het enige nadeel: de Garmin Egde 520 beschikt maar over 54mb aan kaartopslag. Dit is helaas niet uitbreidbaar met een SD-kaartje. De opslagruimte zal genoeg zijn voor een stukje kaart bij jou in de buurt, maar schiet tekort als je er een lange fietsvakantie op wilt zetten.

Strava Segment

Waar ik ook erg benieuwd naar was, was het Strava verhaal. Standaard krijg je 3 maanden Strava Premium proefabonnement bij de Garmin Edge 520. Die heb ik gelijk geactiveerd. Was even zoeken naar een activatiecode, maar die bleek niet nodig te zijn. Simpelweg aansluiten op mijn huidige Strava account bleek voldoende te zijn. (Nieuwe gebruikers zonder Strava zullen dus ook eerst een Strava account moeten aanmaken hiervoor). Eenmaal gekoppeld werd ik op de fiets flink gepushed om nog harder te gaan op de Strava segementen. De Edge 520 gaf een seintje wanneer ik los moest gaan, bij aanvang van het segment. Man, dit werkt verslavend!! garmin edge 520 2

Garmin Edge 520

Tot nu toe heb ik zéker geen spijt van mijn aanschaf. Wellicht scheelt het dat ik hiervoor ook al met Garmin werkte, maar ik denk dat nieuwelingen ook hiermee snel hun weg zullen vinden. Andere trainingsfuncties moet ik nog ontdekken. Er zitten ook heel wat trainingsfuncties op, die ik als toerder nooit zal gebruiken. Geen probleem, die sla ik gewoon over. Beter ermee verlegen dan erom verlegen. Een ding is voor mij duidelijk: deze Garmin Edge 520 voelt als liefde op het eerste gezicht.

Deel dit bericht
Jelrik Garms

Jelrik Garms

Mountainbiken op vette trails is mijn passie. Ik rijd op een Stevens fully 29-er. Ook andere buitensporten, zoals Via Ferrata en skiën maken mijn dag helemaal goed. Frisse buitenlucht en een portie adrenaline zijn mijn dieet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gerelateerde berichten


Meest gelezen

13 Juni 2015 29136

Zijn bredere banden zwaarder en langzamer? Jarenlang is deze veronderstelling levende gehouden. Maar sinds beroepsrenners overstappen naar bredere banden, is …

6 September 2016 11659

Dit jaar presenteert Bryton twee nieuwe modellen fietscomputers. Met deze twee modellen probeert Bryton mee te gaan in de het …