Deel dit bericht

Nieuw: CatEye Volt 6000

Deze tijd van het jaar is men bewust en onbewust bezig met ‘licht‘. De kerstbomen worden opgetuigd, lampjesmarkten links en rechts en ook als fietser kan je nu echt niet zonder goede verlichting… En dan is er altijd baas-boven-baas. Check hier de nieuwe CatEye Volt 6000 HL-EL6000RC. Een koplamp met maar liefst 6000 lumen! Alles wat tot nu toe goed was, is hiermee dubbel en dwars overtroffen. En daar houden we van bij Mantel.

Is 6000 lumen niet wat overdreven?

Je leest het goed, 6000 lumen. Hoe ziet dat er eigenlijk uit? Gemonteerd op je stuur is de lichtbundel echt te gek. Enorm fel zonder onnatuurlijk over te komen. Dit komt onder andere door de speciaal geslepen lens, die voor een brede spreiding zorgt. Maar houd je je hand er vlak voor, dan doet het witte licht op je hand pijn aan je ogen. Kijk dus nooit rechtstreeks in deze lichtbundel! Het is niet voor niks dat de fabrikant deze lamp afraadt voor gebruik op de openbare weg. En doe je dat dan toch, zet de lamp dan op de laagste stand (500 lumen, dus nog steeds niet kinderachtig). Waar ons topsegment koplampen eindigde met de lampen van Hope VisionLight & Motion Taz en de bekende BBB Scope lampen, is nu een nieuwe standaard gezet door CatEye. Soms zijn er omstandigheden, waarbij maximaal zicht vereist is en de standaard koplampen niet meer voldoen. Om je prestaties verder te verbeteren, wil je het allerbeste. Dat is de Cateye Volt 6000. Deze lamp is echt bedoelt voor de die-hard mountainbiker en wielrenner, waar alleen het beste goed genoeg voor is.
cateye volt 6000

Eigenschappen CatEye Volt 6000

Een stevige verpakking (mag ook wel voor het geld) is waar de Volt 6000 in geleverd wordt. Aan de verpakking voel je wel meteen dat het geheel geen lichtgewicht is. Verrassend genoeg (en gelukkig maar) is de lamp zelf licht gebouwd. Nog geen 100 gram, dus uitstekend geschikt voor helmmontage. Een verlengkabel en helmhouder wordt dan ook meegeleverd. Een knopje bovenop je helm bedienen wordt wat lastig, daarom krijg je er ook nog een handige afstandsbediening bij.

De accu is een ander verhaal. De robuuste afwerking wekt veel vertrouwen, maar het gewicht had wat lager gemogen. Je stopt hem niet even in je achterzakje, maar in je rugzak zou prima kunnen. Hij telt een goede 600 gram schoon aan de haak. Met de lamp op je stuur gemonteerd, is je frame de plek waar de accu komt. Velcro strips houden hem dan op de plek en een zachte rubber afwerking voorkomt frameschade. Een lamp met zoveel vermogen kan niet zonder een goede accu. Dus kies je voor veel licht, dan is een zwaardere accu inherent aan je keuze.

De gebruikte LED (Light Emitting Diode) is van het type COB, wat letterlijk betekend: ‘Chip On Board’. In dit type LED zijn eigenlijk heel veel kleine ledjes gebundeld op 1 printplaat, maar het ziet eruit als 1 hele grote LED. Bovendien wordt de COB-LED niet meteen afgedekt door een lens. Daarom is dit type nog veel krachtiger te maken dan de veel gebruikte Cree LED.

Eenmaal ingeschakeld, wordt de koeling ook direct geactiveerd. Achter de koelribben zit een mini ventilator, welke tussen de warmte-afvoerende strips door blaast. 6000 Lumen heb je echt niet altijd nodig, dus er zijn meerdere standen ingebouwd. Je kan kiezen uit 6000, 4000, 2000, 1000 & 500 lumen, aangevuld met een knipperstand. Hierdoor kan je qua accuduur variëren tussen 1 uur vol vermogen, 12 uur op 500 lumen en alles wat er tussenin ligt. Genoeg om een hele nacht mee door te rijden dus. Eenmaal leeg is de accu met 5 uurtjes weer opgeladen.

Met de Volt 6000 verdwijnt de nacht. Gaat de zon onder, dan zet jij hem weer aan. Neem jij alleen genoegen met het allerbeste? Dan is de Cateye Volt 6000 voor jou gemaakt.

 

Deel dit bericht
Jelrik Garms

Jelrik Garms

Mountainbiken op vette trails is mijn passie. Ik rijd op een Stevens fully 29-er. Ook andere buitensporten, zoals Via Ferrata en skiën maken mijn dag helemaal goed. Frisse buitenlucht en een portie adrenaline zijn mijn dieet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gerelateerde berichten


Meest gelezen