Deel dit bericht

Grip van Schotse trails tot Hollandse modder met Maxxis Ardent [Review]

Een mountainbikeband moet aan veel eisen voldoen. Allereerst moet hij soepel rollen, grip geven en het liefst ook een beetje lekbestendig zijn. En als laatste is het ook wel fijn als je een all-round mountainbikeband kunt monteren zodat je niet voor elke rit op een andere ondergrond weer moet gaan wisselen. De Maxxis Ardent mountainbikeband voldoet aan al deze eisen. Tijd om eens even te kijken of hij echt zo all-round is. Bram dook het bos in met de Maxxis Ardent EXO Tubeless ready voor zijn Maxxis Ardent review.

In totaal heb ik vier maanden op de Maxxis Ardent kunnen fietsen. Ik fiets zelf op een Trek Remedy met 27,5 inch wielen en een lekker brede 2,40″ mountainbikeband. De Trek Remedy is weliswaar een enduro mountainbike, maar hij heeft goede klimcapaciteiten.

Standaard mountainbikebanden vervangen

Ik moet bekennen dat ik behoorlijk gewend ben geraakt aan de standaard gemonteerde Schwalbe Magic Mary en Nobby Nic mountainbikebanden. Die hebben altijd grip, met als nadeel dat de rolweerstand zó hoog is dat klimmen aanmerkelijk zwaarder wordt. En de compound is zó zacht dat er wel eens een nop afbreekt bij agressief rijgedrag.

Maxxis Ardent review - De Maxxis Ardent ziet er mooi uit in de Trek Remedy van Bram.
De Maxxis Ardent ziet er mooi uit in de Trek Remedy van Bram.

Tijd dus voor wat anders! In de vier maanden dat ik met de MAxxis Ardent heb gereden zijn alle weertypen en ondergronden wel gepasseerd. Modder, regen, rotsen, mulle zandbakken en droge bosondergrond, alles kwam langs. Maar voor je kan rijden moest ik ze natuurlijk eerst monteren en tubeless maken.

Makkelijk monteren

Wat direct opvalt bij de montage van de Maxxis Ardents is het gemak waarmee ze om de velg springen. Zonder heel veel moeite ploppen ze over de velgrand. En wanneer ik ze oppomp is er weinig druk nodig om de Tubeless Ready-bandrand in de velgrand te laten ‘springen’. Dat was een hele andere issue bij mijn Schwalbes! Ik had er wel voor gekozen om met binnenband te rijden en niet tubeless.

Vers rubber, dus daar moet op gefietst worden!
Vers rubber, dus daar moet op gefietst worden!

Dat verse rubber nodigt natuurlijk uit om er direct op weg te sprinten. Maar daarvoor valt nog één ding op: de banden zijn mooi rond gevormd. Het loopvlak van mijn Schwalbes is veel vierkanter. Dat verklaart voor een deel wellicht ook de hogere rolweerstand.

De eerste droge rit

Een all-round band op een enduro mountainbike, is dat een goede keuze? Dat vraag ik mezelf af voor mijn eerste rit. Die rijd ik namelijk niet op thuisbodem, maar in Schotland in de trailcentres van de 7Stanes.

De mountainbike banden bollen mooi op de wielen van Bram.
De mountainbike banden bollen mooi op de wielen van Bram.

Dat leek me op zijn minst wel een uitdagende ondergrond. Maar Schotland is mild voor mij en de banden: het is droog. Op de droge, puntige rotsondergrond heb ik ruim voldoende grip. De bochten voelen erg vertrouwd aan. Wanneer ik ze iets te hard aansnijd gooi ik mijn fiets platter en merk ik dat de zijnoppen goed in de droge grond grijpen.

Weinig rolweerstand dankzij het ronde loopoppervlak.
Weinig rolweerstand dankzij het ronde loopoppervlak.

Het ronde loopvlak zorgt voor erg weinig rolweerstand voor een band met zo’n goede grip. En die grip is maximaal als je de fiets goed kantelt in de bochten. Zelfs als het iets te ‘sketchy’ wordt en ik ook hard rem midden in de bocht, breken mijn wielen nog niet uit in een two-wheel-drift.

Lucht uit de banden

Tijd om wat te spelen met de bandendruk dus. Ik durf gerust nog een paar tienden Bar eruit te laten, tot 1.9 Bar. Ook dat gaat goed: de banden gaan niet ‘dweilen’ in de bochten op een lagere luchtdruk.

Het voelde zo fijn dat Bram steeds meer lucht uit de banden liet.
Het voelde zo fijn dat Bram steeds meer lucht uit de banden liet.

De zijwangen met EXO Protection zijn steviger én tegelijkertijd soepeler dan ik ze van andere merken gewend bent. Hierin onderscheidt de Maxxis band zich echt. Vaak was het een keuze; óf zijwangprotectie óf een soepele band.

De Maxxis Ardent geeft me het beiden. En na dagen rijden op trails met puntige stenen en uitstekende wortels heb ik nog geen lekke band gereden.

Rijden in zeikweer

Voor het natte weer moet ik blijkbaar terug naar Nederland en België. Een beetje modder geeft weinig problemen. En inmiddels raak ik er steeds meer van overtuigd dat een overkill aan grove noppen niet nodig is op mijn bandensets.

Modder, mos en regen, het maakte niet veel uit.
Modder, mos en regen, het maakte niet veel uit.

Totdat ik op steile Belgische afdalingen écht moeite krijg. Wonderwel loopt de Maxxis Ardent zichzelf iedere keer wel schoon van de modder als ik ‘m in een bocht stuur. Maar met slepend remmen blijft het grootste deel van de tijd mijn achterband vol met modder steken.

Daardoor word ik op steile afdalingen af en toe bijna ingehaald door mijn eigen achterwiel. En ook het voorwiel heb ik niet helemaal onder controle.

De banden liepen wel snel vol modder, maar dat was er ook zo weer af te rijden.
De banden liepen wel snel vol modder, maar dat was er ook zo weer af te rijden.

Voor extreme omstandigheden is dit niet de ideale band. Voor extreem droge ondergronden niet, en dus ook niet voor enorme modder. Maar deze all-round band is véél meer ‘all-round’ dan een rondje Utrechtse Heuvelrug. Het profiel, het loopvlak, de rolweerstand en de stevigheid van de zijwangen zijn ruim voldoende voor buitenlandse trails.

Maxxis Ardent review: Goed lekbestendig en duurzaam

In de testperiode heb ik wel lek gereden (een scherpe tak met doorn). Ik heb ze niet tubeless uitgeprobeerd, maar verwacht dat dat met het grootste gemak gaat, aangezien ze zo gemakkelijk in de velg ‘ploppen’. En ze gaan nog kilometers lang mee!

Weinig slijtage na een paar maanden rijden, dus ze mogen blijven.
Weinig slijtage na een paar maanden rijden, dus ze mogen blijven.

De noppen en wangen zien er nog uit, zoals ze nieuw uit de verpakking kwamen. En geloof me, ik heb mijn best gedaan om een nopje af te laten breken in een drift. De Maxxis Ardent is wat mij betreft dus een blijvertje!

Deel dit bericht
Bram van Boekholt

Bram van Boekholt

Trail-addict. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe singletracks (liefst zo technisch mogelijk) en flink aangestoken door de 'enduro-koorts'. Ik heb twee mountainbikes in de schuur staan. Een Trek Remedy & Cube Reaction. Daarnaast staat natuurlijk ook een racefiets, in mijn geval een Cube Agree.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 fietser over “Grip van Schotse trails tot Hollandse modder met Maxxis Ardent [Review]”

  1. Beste Bram, nog stressen Maxxis-rijder? Ik heb een beetje hetzelfde probleem wat Schwalbe betreft… een Hans Dampf achter en een Magic voor is te fragiel om een weekje Garda (Riva) te doen… Op de home trails rij ik ook Magic Marie voor en Nobby Nic achter, maar toch aanzienlijke slijtage en rolt echt zwaar… Maar zou een Ardent voor en een Rekon achter geen goed combo zijn? Ik rij een Stereo 140 27,5.

Gerelateerde berichten


Meest gelezen

13 Juni 2015 27957

Zijn bredere banden zwaarder en langzamer? Jarenlang is deze veronderstelling levende gehouden. Maar sinds beroepsrenners overstappen naar bredere banden, is …

6 September 2016 11617

Dit jaar presenteert Bryton twee nieuwe modellen fietscomputers. Met deze twee modellen probeert Bryton mee te gaan in de het …