Deel dit bericht

Inton verlichting

Inton verlichting

Op zoek naar kwalitatief betrouwbare èn betaalbare verlichting, kwamen wij uit bij Inton Lights. Het assortiment van mooie koplampen wordt in eerste instantie uitgebreid met 2 fraaie krachtpatsers. De bekende merken, zoals: Hope, BBB, Sigma en Light&Motion, krijgen met Inton een interessante concurrent erbij. Want wij zochten niet naar méér van hetzelfde, maar naar méér voor minder. inton verlichting lampen Nu de dagen weer korter zijn geworden, komen veel fietsers tot de conclusie dat hun huidige verlichting niet meer voldoet, of dat ze überhaupt geen fatsoenlijke verlichting (meer) hebben. Ook is er elk seizoen een nieuwe groep fietsers die ontdekt dat je met de juiste kleding én verlichting ook prima ‘s avonds in het donker je trainingsronde kan rijden. En dan niet te vergeten de forensen, waarbij de fiets de afgelopen jaren steeds populairder is geworden.

Inton NB-1312, 1000 Lumen in een compact jasje

Wij hebben gekozen voor 2 verschillende lampen van Inton, elk met z’n eigen inzetgebied. Allereerst de 1000 Lumen(!) lamp, de Inton NB-1312. Deze lamp is echt héél compact, zeker voor de prestaties die hij biedt. We hebben meer 1000 Lumen+ lampen in ons assortiment, toch is deze lamp anders. We noemden al de aantrekkelijke prijs. De lichtbundel kenmerkt zich door een felle kern, op het stuur gemonteerd zichtbaar als langwerpige rechthoek, met daar omheen diffuus omgevingslicht. Daarmee perfect voor de forens en wielrenner (omdat de bundel tegenliggers niet compleet verblind). Ook voor de mountainbiker is het een fijne lamp, maar dan vooral gemonteerd als lichtgewicht helmlamp, ter ondersteuning van een breedstraler op je stuur. Als stand-alone lamp is de lichtbundel voor de mountainbiker te smal. Als ondersteunende helmlamp daarentegen, heb je een krachtige lamp, met altijd licht in de richting waarheen jij kijkt, ongeacht de stand van je stuur. De accu heeft voldoende capaciteit voor minstens 2 uur licht op vol vermogen. De aansluitingen en accu zijn waterdicht afgewerkt, en de kabel is lang genoeg om de accu in je jersey of rugzakje te stoppen. Een helmhouder wordt standaard meegeleverd. inton verlichting stuur

Inton NB-05, 400 Lumen allrounder

De tweede lamp van Inton in ons assortiment is zowaar nog iets goedkoper: de Inton NB-05. Ook deze lamp is met krachtige Cree-leds uitgerust. Toch is de lichtbundel wezenlijk anders dan bij de NB-1312. De bundel is breder, wat vooral bij off-road gebruik prettig is. Zo kan je al beter een bocht inkijken, ook als het stuur nog recht staat. Je hebt daardoor zeker in de bossen minder het idee om in een soort tunnel te rijden. Dat rijdt rustiger. Op de openbare weg zul je wel iets rekening moeten houden met tegenliggers. Zet de intensiteit lager, of richt de lichtbundel minder ver weg, om anderen niet te verblinden. Dit advies geldt overigens voor veel van de krachtige Led-lampen die momenteel in omloop zijn! Overigens: respecteer als mountainbiker ook altijd de regels die er gelden in veel bosgebieden, dus ook als er een toegangsverbod is na zonsondergang. De accu van de NB-05 is echt heel compact, zonder aan gebruiksduur in te leveren. 2 uur op vol vermogen is niet verkeerd toch?! De Lithium-Ion accu is gemonteerd in een robuuste en stijlvolle metalen cylinder, verpakt in een nylon hoes. Ook bij deze lamp wordt een helmhouder meegeleverd. Beide lampen hebben een eenvoudige maar doeltreffende stuurbevestiging, voorzien van 2 stevige rubber straps (voor verschillende stuurdiameters). Heb je aan 1 van deze lampen nog niet genoeg? Deze 2 lampen zouden elkaar perfect kunnen aanvullen; met de NB-05 op het stuur en de NB-1312 op je helm. Overkill? Misschien… Maar dan kan niemand je nog verwijten dat je geen fatsoenlijke verlichting hebt. inton verlichting helm Kortom, zoek je een ”dikke” betaalbare lamp, dan heeft Inton zeker lampen die het overwegen waard zijn. Ga je all-year-long als forens op de fiets naar je werk, kijk dan eens naar de Light&Motion Urban-serie, de fraaie koplampen van BBB, of de line-up van Lezyne. Waarom specifiek deze lampen voor de dagelijkse forens? Deze lampen zijn allen fel genoeg voor goed zicht op je fietspad, maar daarnaast ook USB oplaadbaar. Super handig dus om even de accu’s vol te tanken op je werk én thuis, zonder dat je een speciale oplader mee hoeft te nemen. Of overweeg de Sigma koplampen; niet allemaal USB oplaadbaar, maar de Powerled en Karma hebben wel een enorme accu, met lange levensduur, waardoor opladen op je werk wellicht niet eens nodig is. Rijd je niet elke dag, is je budget iets kleiner, en is laden aan het stopcontact geen probleem? Dan ben je een spekkoper met Inton!

Deel dit bericht
Jelrik Garms

Jelrik Garms

Mountainbiken op vette trails is mijn passie. Ik rijd op een Stevens fully 29-er. Ook andere buitensporten, zoals Via Ferrata en skiën maken mijn dag helemaal goed. Frisse buitenlucht en een portie adrenaline zijn mijn dieet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gerelateerde berichten


Meest gelezen