Deel dit bericht

Giant Twist Elegance C1

De Giant Twist Elegance C1 verhult al veel in de naam van de fiets. Elegance staat in het Engels voor elegantie. Maar andere synoniemen als: schoonheid, chic of sierlijkheid hadden de fiets ook goed kunnen omschrijven, omdat de Giant vooral zijn looks mee heeft. Met fraaie en moderne kleuren in combinatie met de klassiek donkere en lichtgrijze kleuren, kan je zeker mee voor de dag komen. De kabels zijn mooi weggewerkt in het frame zodat de Giant Twist Elegance C1 zijn strakke vormgeving behoudt. Het stuur, bagagedrager, cranks en zadelpen zijn zwart in plaats van de standaard zilveren of chromen kleuren die op de meeste fietsen zitten. Dit geeft een chique uitstraling.

E-bike, Bosch motor, Giant Twist Elegance
Giant Twist Elegance C1

Aandrijving

Als we gaan kijken naar de elektrische aandrijving van de fiets zie je meteen het belangrijkste van de Giant Twist Elegance C1, de uiterst betrouwbare en sterke Bosch middenmotor. De Giant is voorzien van een Bosch elektromotor die zich bevindt in het midden van de fiets en is aangesloten op de trapas. Tijdens het fietsen heb je een natuurlijk trapgevoel omdat de kracht van de motor direct op het achterwiel komt. Een ander belangrijk voordeel van een middenmotor is het gewicht wat goed verdeeld is over de fiets. De Giant Twist Elegance C1 maakt je veel wendbaarder en geeft je een veiliger gevoel. De motor van de Giant heeft een koppel van 48 Nm. Dit koppel bepaalt de maximale kracht van de motor. Hoe hoger dit koppel des te groter de kracht. De trapondersteuning bedien je gemakkelijk met je duim via een knop aan het stuur. De zeer duidelijke LED display geeft aan in welke trapondersteuning je rijdt met de Giant Twist. De Display geeft onder andere aan met welke snelheid je rijdt, de totale afstand en hoeveel kilometer je nog kan afleggen. Intuvia Bosch display De Giant Twist Elegance C1 is voorzien van een trapkracht- en rotatiesensor. Deze meet niet alleen hoe snel je met de trappers ronddraait, maar ook hoeveel kracht er op de pedalen uitgeoefend wordt. Deze informatie wordt door het motormanagement gebruikt om de trapondersteuning van de motor te bepalen. De combinatie van trapkracht- en rotatiesensor is een ideale werking welke je alleen in de duurdere elektrische fiets modellen aantreft zoals bij deze Giant Twist Elegance C1. De combinatie van deze 2 sensoren garandeert de meest gelijkmatige trapondersteuning. Onder ideale omstandigheden heeft de Giant een actieradius van 120 km. Bosch middenmotor De Lithium ion (Li-ion) accu van 300 Wh zit mooi verwerkt in de bagagedrager. Deze kan er ook uitgehaald worden zodat de accu, in de fiets en buiten de fiets, opgeladen kan worden. Overigens kan je alleen de accu uit de fiets halen met een sleutel. De accu is dus goed beveiligd tegen diefstal. Accu mooi verwerkt in de achterdrager.

Afmontage

Fietsen met de Giant Twist Elegance C1 in een heuvelachtig landschap is ook geen probleem. De Giant heeft een naafversnelling van Shimano Nexus met 7 versnellingen. Hiermee kan je feilloos in één handomdraai met de gripshifter schakelen op het stuur, zodat een heuvel geen probleem meer mag zijn. Over comfort heb je op de Elegance niet te klagen. Zo is de Giant voorzien van een instelbaar verende voorvork en zadelpen. Wil je tijdens een fietstocht je houding aanpassen dan kan je dat in een simpele handbeweging doen. Zonder gereedschap is de verstelbare stuurpen te bedienen. Hiermee zet je het stuur in een paar seconden hoger of lager. Veilig en gecontroleerd remmen doe je op de Giant Twist Elegance C1 met de betrouwbare Magura hydraulische velgremmen. Magura hydraulische velgremmen.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een kwalitatief mooie elektrische fiets voor een scherpe prijs, dan kan je stoppen met zoeken. Met de Giant Twist Elegance C1 kom je goed voor de dag. De fiets voorziet je in alle hedendaagse behoeften, maar voldoet ook uitstekend tijdens een toertocht. De Giant Twist Elegance C1 is zowel online te bestellen bij Mantel maar ook te bekijken en testen in de winkel.

Deel dit bericht
Arthur Weisink

Arthur Weisink

Mantel Equipe coureur! Met een Sportklasse licentie op zak in verschillende criteriums, omlopen en mogelijk klassiekers te vinden. Geen leven zonder Garmin als datafreak. Rijdt op een TCR Advanced.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gerelateerde berichten


Meest gelezen

13 Juni 2015 28079

Zijn bredere banden zwaarder en langzamer? Jarenlang is deze veronderstelling levende gehouden. Maar sinds beroepsrenners overstappen naar bredere banden, is …

6 September 2016 11621

Dit jaar presenteert Bryton twee nieuwe modellen fietscomputers. Met deze twee modellen probeert Bryton mee te gaan in de het …