Deel dit bericht

Giant Defy 2 – Perfecte beginnersracefiets

Een goede beginners racefiets, waar moet die aan voldoen? Hij moet in eerste instantie vooral betaalbaar zijn. Daarnaast breed inzetbaar. Gewicht is niet het belangrijkst, maar de fiets en de onderdelen moeten wel goed functioneren. In deze blog gaan we de Giant Defy 2 aan de hand van deze factoren analyseren.

giant defy 2

Breed inzetbaar

De Giant Defy 2 wordt door Giant als een comfortracer in de markt gezet. Maar daarmee is niet alles gezegd. De fiets combineert een stabiele wegligging met een levendig stuurgedrag. De Shimano Tiagra onderdelengroep zit qua niveau boven de beginnersgroepen ‘Claris’ en ‘Sora’ en net onder de middengroep ‘105’. Het is dus een wat luxere beginnersgroep.
De fiets heeft 30 versnellingen, waardoor je zowel op het vlakke als in het hooggebergte altijd de juiste versnelling kan vinden.

giant defy 2

De zithouding

Door het wat hogere balhoofd en de spacers is de Giant Defy 2 zowel in een comfortabele als allrounde houding in te stellen. Het geheim van het comfort van de Defy zit hem in de D-Fuse zadelpen. Deze zadelpen is van carbon gemaakt en speciaal vormgegeven. Deze combinatie zorgt ervoor dat trillingen van de weg worden weggefilterd. Hierdoor voelt de fiets net zo comfortabel aan als menig carbon racefiets.

Ook voor vrouwen

Doordat vrouwen hun bekken wat minder kunnen kantelen dan mannen, hebben dames racefietsen een wat kortere en hogere zit. Bij de heren racefietsen zijn de zogeheten comfortfietsen, zoals deze Giant Defy 2, door het wat hogere balhoofd en de wat kortere bovenbuis heel vrouwvriendelijk.
Daarom kiezen veel vrouwen vanwege de prijs-kwaliteitverhouding en de vrouwvriendelijke zithouding voor deze Defy, in plaats van een dames racefiets.Alleen is het smalle zadel niet geschikt voor vrouwen. Deze zal nog wel moeten worden vervangen door een vrouwenzadel.

giant defy 2

Conclusie

De Giant Defy 2 is met zijn comfortabele zit, zijn Tiagra groep, zijn unieke D-Fuse zadelpen en zijn vele versnellingsmogelijkheden een fiets waar beginnende wielrenners veel plezier van gaan beleven. Het gewicht is met slechts 9,24 kilogram ook nog eens laag te noemen wat de fiets nog aantrekkelijker maakt.
Naast de kwaliteit is natuurlijk ook de prijs belangrijk. Met een scherpe aanbiedingsprijs is dit qua prijs/kwaliteit veruit de meest aantrekkelijke fiets in deze prijscategorie. Voor dit bedrag kom je niet snel een betere fiets tegen, die naast goede prestaties ook nog allround en comfortabel is.

Deel dit bericht
Bas Vlaskamp

Bas Vlaskamp

Na 10 jaar wedstrijdrenner te zijn geweest nu alleen nog recreatief op pad. Fietst mooie (lange) ritten op de racefiets en zoekt uitdagende routes uit op de mountainbike. Bij Mantel actief geweest als verkoper, productspecialist en data analist. Ik run nu mijn eigen fietsblog. Fietsen: Giant Propel Advanced 2 disc, Koga Colmaro Allroad, Trek Procaliber 9.7 en Cube Cross Hybrid One

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gerelateerde berichten


Meest gelezen

13 Juni 2015 26715

Zijn bredere banden zwaarder en langzamer? Jarenlang is deze veronderstelling levende gehouden. Maar sinds beroepsrenners overstappen naar bredere banden, is …

6 September 2016 11581

Dit jaar presenteert Bryton twee nieuwe modellen fietscomputers. Met deze twee modellen probeert Bryton mee te gaan in de het …