Deel dit bericht

De nieuwe Garmin Edge 540 en 840 zijn er! (2023)

Als je op zoek bent naar een geavanceerde en gebruiksvriendelijke fietscomputer met navigatie, is de Garmin Edge-serie een uitstekende keuze. En goed nieuws: Garmin heeft zojuist de opvolgers van de populaire Edge 530 en 830 aangekondigd. De nieuwe modellen, de Garmin Edge 540 en 840, bieden een aantal interessante nieuwe functies en verbeteringen. Net als bij de nieuwe Garmin Edge 1040 die afgelopen jaar is uitgebracht, worden de nieuwe Edge 540 en 840 ook optioneel verkrijgbaar als Solar variant. Wat dit precies betekent lees je verderop in dit artikel.

Dit zijn de nieuwe functies

De nieuwe Garmin Edge 540 en 840 hebben verschillende nieuwe functies die je fietservaring naar een hoger niveau tillen. Zo beschikken beide modellen over de nieuwe multi-band GNSS-technologie, waardoor superieure nauwkeurigheid van plaatsbepaling in de meest uitdagende omgevingen gegarandeerd is. Daarnaast beschikken de Edge 540 en 840 over een verbeterde batterijduur (tot wel 26 uur bij intensief gebruik en tot 42 uur in de batterijspaarstand), zodat je langer kunt fietsen zonder de batterij te hoeven opladen.

Verder zitten de grootste wijzigingen in de nieuwe software. Zo bevatten ze verbeterde tranings- en coachingprogramma’s waarmee je dagelijkse aanbevolen workouts en trainingsaanwijzingen ontvangt. Ook kun je je inspanningen beheren doordat er tijdens een parcours vermogensdoelstellingen en stamina-inzichten worden weergegeven, zodat je weet hoeveel brandstof je nog beschikbaar hebt. Verder beheer je je inspanningen met de functie Power Guide die vermogensdoelen aanbeveelt tijdens een koers en krijg je inzicht in je stamina, wanneer het toestel is gekoppeld met je compatibele vermogensmeter en/of hartslagmeter.

Perfecte connectiviteit gegarandeerd, ook onderweg op je smartphone

Solar versie

Zowel de 540 als de 840 komen beschikbaar als Solar variant. Dit houdt in dat er een zonnepaneel is ingebouwd in het scherm, waardoor het toestel automatisch oplaadt op zonne-energie. Hierdoor krijg je bij intensief gebruik een levensduur tot wel 32 uur of tot wel 60 uur in de energiebesparingsmodus, als het apparaat zich in direct zonlicht bevindt. In de praktijk betekent dit dat er tijdens een zonnige fietsrit tot wel 25 minuten per uur extra in de energiebesparingsmodus bij kan worden geladen. Ideaal voor fanatieke gebruikers, meerdaagse trips, fietsvakanties of bikepacking avonturen!

Solar
Als je met de Solar versie buiten in de zon fietst, laad je dus tijdens het fietsen je Garmin op

Wat zijn de verschillen tussen de vorige Garmin Edge 530/830 en de nieuwe Edge 540/840?

Hoewel de Garmin Edge 530 en 830 al zeer geavanceerde fietscomputers zijn, bieden de Edge 540 en 840 enkele belangrijke verbeteringen. Als eerste is de levensduur van de batterij nog verder verbeterd: tot wel 26 uur bij intensief gebruik bij de nieuwe versies ten opzichte van de 20 uur bij intensief gebruik van zijn voorgangers.

Verder maakt de nieuwe Edge serie gebruik van de veelgebruikte USB-C aansluiting. Zoals hierboven al genoemd is, zitten de grootste verschillen verder in de verbeterde software. Bovenop de verbeterde trainingsprogramma’s, is ook de ClimbPro klimplanner verbeterd. Hiermee bekijk je de resterende stijging en helling tijdens het klimmen, zodat je jouw inspanningen kunt meten en verdelen. Deze is nu beschikbaar voor elke rit, waardoor er geen koers of route vereist is. Wel zo handig als je eens zonder route rijdt of van onverwachte avonturen houdt!

Verbeterde kaarten

Met de verbeterde kaarten die specifiek voor het type rit zijn ontwikkeld, staan populaire wegen, (fiets)paden en trails aangegeven, plus doorzoekbare nuttige punten. Hierdoor fiets je in elk nieuw gebied alsof je er bekend bent. Op beide nieuwe toestellen zijn de kaarten van West- en Centraal-Europa voorgeinstalleerd.

Dubbele bediening [1]

De Edge 840 (Solar) is in tegenstelling tot zijn voorganger uitgerust met touchscreen én fysieke knoppen. Hiermee combineer je het beste van twee werelden en is perfecte navigatie, prestatie tracking, fietsveiligheid en slimme connectiviteit gegarandeerd. Afhankelijk van de situatie kun je dus gebruik maken van knoppen die in elke omgeving en weersomstandig werken, maar heb je ook je beschikking tot een responsief touchscreen waarmee je onderweg snel kunt tikken, zoomen en swipen.

[1] Geldt alleen voor de nieuwe Garmin Edge 840 (Solar). De Garmin Edge 540 (Solar) heeft enkel fysieke knoppen en geen touchscreen

Met de verbeterde kaarten en ClimbPro sta je nooit meer voor vervelende verrassingen

Wat zijn de plus- en minpunten van de Garmin Edge 540 (Solar) en de Edge 840 (Solar)?

Hieronder vind je een overzicht van de plus- en minpunten van zowel de nieuwe Garmin Edge 540 / Edge 540 Solar en Garmin Edge 840 / Edge 840 Solar.

Pluspunten Garmin Edge 540 / Edge 540 Solar

 • Rijd nog langere routes dankzij de batterij die tot 26 uur mee gaat bij intensief gebruik (en tot wel 42 uur in batterijbesparingsmodus).
 • Door de nieuwe multi-band satelliettechnologie heb je de beste GPS-ontvangst, ook als je in dichte bebossing of in een drukke stad fietst.
 • De Edge 540 geeft je inzicht in je VO2 max, hersteltijd, trainingsbelasting en leert je hoe je lichaam reageert op training.
 • Met de dagelijkse aanbevolen workouts ontvang je persoonlijke coaching die zich aanpast op basis van je huidige trainingsbelasting, herstel en evenementen.
 • Tijdens het fietsen ontvang je inzicht in je stamina, zodat je kunt bijhouden hoeveel ‘brandstof’ je nog over hebt.
 • Verleng de batterijduur tot wel 42 uur bij intensief gebruik of tot wel 60 uur in de batterijbesparingsmodus door het ingebouwde zonnepaneel [2]

Minpunten Garmin Edge 540 / Edge 540 Solar

 • De Garmin Edge 540 heeft, in tegenstelling tot de 840 en 1040, geen touchscreen en is dus enkel met knoppen te bedienen.
 • Het is bij dit model niet mogelijk om routes te creëren zonder je telefoon of computer.
 • Voor de livetrack functies moet je een mobiele telefoon bij je dragen.

[2] Geldt alleen voor de 540 Solar versie, die bij direct zonlicht tot 25 minuten per uur extra oplaadt in de energiebesparingsmodusNa iedere rit zie je een overzicht van je huidige trainingsstatus en niveau

Pluspunten Garmin Edge 840 / Edge 840 Solar

 • Uitgerust met fysieke knoppen én touchscreen waarmee je snel kunt tikken, zoomen en swipen
 • Creëer routes direct op het toestel zelf, zonder tussenkomst van smartphone of computer
 • Rijd nog langere routes dankzij de batterij die tot 26 uur mee gaat bij intensief gebruik (en tot wel 32 uur in batterijbesparingsmodus).
 • Door de nieuwe multi-band satelliettechnologie heb je de beste GPS-ontvangst, ook als je in dichte bebossing of in een drukke stad fietst.
 • De Edge 840 geeft je inzicht in je VO2 max, hersteltijd, trainingsbelasting en leert je hoe je lichaam reageert op training.
 • Met de dagelijkse aanbevolen workouts ontvang je persoonlijke coaching die zich aanpast op basis van je huidige trainingsbelasting, herstel en evenementen.
 • Tijdens het fietsen ontvang je inzicht in je stamina, zodat je kunt bijhouden hoeveel ‘brandstof’ je nog over hebt.
 • Verleng de batterijduur tot wel 42 uur bij intensief gebruik of tot wel 60 uur in de batterijbesparingsmodus door het ingebouwde zonnepaneel [3]

Minpunten Garmin Edge 840 / Edge 840 Solar

 • Voor de livetrack functies moet je een mobiele telefoon bij je dragen.

[3] Geldt alleen voor de 840 Solar versie, die bij direct zonlicht tot 25 minuten per uur extra oplaadt in de energiebesparingsmodusTrain nog gestructureerder met aanbevolen trainingen of handmatig ingestelde intervallen

Wanneer zijn de nieuwe Garmin fietscomputers te koop?

Alle modellen, dus ook de Solar varianten, zijn nu direct beschikbaar. Indien op voorraad en voor 22:00 besteld, heb je hem de volgende dag dus al in huis! [4]

[4] Vrijdag na 22:00 uur, zaterdag of zondag besteld is maandag in huis. Mantel maakt gebruik van PostNL voor de bezorging van je bestelling. Met de track&trace gegevens die je van ons per e-mail ontvangt, zie je wat de actuele bezorgstatus van je pakket is.

Wat kosten de Edge 540 (Solar) en 840 (Solar)?

De adviesprijs voor de Garmin Edge 540 is €399,99 en voor de Edge 840 is dat €499,99. Indien je voor de Solar variant kiest kun je daar nog €100 extra bij optellen. De huidige prijzen waarvoor je de nieuwe fietscomputers nu kunt kopen vind je hieronder in een overzicht.

Huidige prijzen van de nieuwe Garmin Edge 540 (Solar)Huidige prijzen van de nieuwe Garmin Edge 840 (Solar)Deel dit bericht
Mark

Mark

Toen ik een aantal jaren geleden kennis maakte met de fietswereld was ik direct verkocht. Er zijn zo veel verschillende manieren waarop je kunt genieten op de fiets; van rustig rondrijden en op avontuur gaan tot afzien op zware beklimmingen en tijdens wedstrijden. Zelf fiets ik dan ook veel, op zowel mijn racefiets als mountainbike. Naast dat ik mijn woon-werk kilometers fietsend afleg, rijd ik ook toertochten en trainingskoersen. In de toekomst hoop ik vooral nog veel ritten in het buitenland te gaan maken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gerelateerde berichten


Meest gelezen