Deel dit bericht

Cortina Urban

De Cortina Urban is al jaren een van de meest populaire transportfietsen uit de Cortina collectie. De Cortina Urban heeft de perfecte combinatie tussen een stads- en transportfiets voor een uitstekende prijs.

cortina urban

Een uitgesproken frame

De Cortina Urban is te herkennen aan zijn eigentijdse uitstraling, deze is in de loop der jaren nog altijd ongewijzigd gebleven. Het lichte maar sterke en robuuste aluminium frame is verkrijgbaar voor heren en dames in chique stijlvolle kleuren. Het uiterlijk van het frame heeft een rustige uitstraling. Er zitten niet overdreven veel stickers op en de naam Cortina is in het klein terug te vinden. Verder is het frame voorzien van mooie 3D logo’s die in het frame zijn gemaakt.

cortina urban

Cortina Urban features

De voordrager is smaller in vergelijking met andere transportfietsen, dit is ideaal om de fiets in een fietsenstalling te parkeren. De aluminium voordrager is geschikt voor het monteren van een mooie mand of krat. In het mandje of kratje kan je dan zonder problemen je boodschappen leggen. De handige stuurvergrendeling zorgt er voor dat het stuur mooi recht blijft staan, zodat het stuur niet om kan klappen met als gevolg dat je fiets omvalt. Op het voorrek zit subtiel een LED lamp gemonteerd die veel licht afgeeft tijdens het fietsen in het donker.

cortina urban

Op de lichte en sterke achterdrager zit tevens een LED lamp. Beide lampen werken op batterijen maar geen nood, LED verlichting verbruikt zeer weinig stroom dus verwisselen van de batterijen is zeker niet vaak nodig.

Meerdere uitvoeringen verkrijgbaar

De Cortina Urban was voorheen verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen. Nu is er alleen nog een Urban verkrijgbaar met 7 versnellingen. Ideaal voor ritten naar school of vrijetijdsritjes. De onderhoudsvrije Shimano Nexus versnellingen schakelen soepel en direct. Daarnaast geven ze je de mogelijkheid om ook een bult op te kunnen rijden.

Meer comfort, veiligheid en eenvoud

De brede banden geven veel comfort en grip tijdens het fietsen maar rollen ook verbazingwekkend licht. Remmen doe je veilig en gecontroleerd met de Shimano rollerbrakes. Deze remmen zijn onderhoudsvrij en betrouwbaar.

cortina urban

De Cortina Urban is voorzien van een dichte stevige kunststof kettingkast, dit in combinatie met de onderhoudsvrije remmen en versnellingen geeft jou de ideale fiets voor het gehele jaar. Geen last van vuil en rotzooi tussen de aandrijving van de fiets zodat deze soepel blijft fietsen. De Cortina Urban is voorzien van een ART goedgekeurd slot. Dit slot kan je gebruiken in combinatie met een insteekslot. Zo kan je simpel je fiets om een paal of hek vastzetten.

Deel dit bericht
Lucien Janse

Lucien Janse

Recreatieve fietser. Liefst in de Franse Alpen of de heuvels van Limburg. Rijdt op een Trek Emonda 6 SL (road), een Trek Superfly 7 (off-road) en een BMC Alpenchallenge AC01 (urban ritjes). Binnen Mantel verantwoordelijk als productmanager voor de City fietsen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gerelateerde berichten


Meest gelezen