Deel dit bericht

Cape Epic 2015: preview

Het grootste mountainbike-evenement ter wereld? Stel die vraag aan een willekeurige mountainbike fan en vrijwel zeker luidt het antwoord “Cape Epic”. Het evenement dat slecht één keer in de vier jaar wordt overschaduwd door een nog groter evenement: de Olympische Spelen.

Als liefhebbers volgen we de Cape Epic, die morgen begint, op de voet. In onze winkel aan De Overmaat 72 hebben we zelfs een speciaal podium deze ultieme slijtageslag ingericht. In de loop van de komende week volgen updates en zoomen we in op het materiaal waar de teams van Bulls, Scott en BMC mee rijden. Vandaag trappen we af met een intro.

Sterk affiche

Uiteraard doet het deelnemersveld van de 10e editie wederom niet onder voor dat van een World Cup race. Wat te denken van regerend Olympisch Kampioen Jaroslav Kulhavy. Samen met Christoph Sauser, 4x winnaar van de Cape Epic, gaat hij voor de overwinning. Net als Karl Platt, eveneens 4x eerder winnaar van deze Zuid-Afrikaanse slijtageslag, die samen met Urs Huber team Bulls vormt.

Cape Epic 1

Ook bij de Dames verschijnen niet de minsten aan de start. Bedoel, Gunn-Rita Dahle-Flesja is zeker niet de minste. Dahle-Flesja vormt samen met Kathrin Stirnemann een duo. Verder verschijnen ook Ariane Kleinhans en Annika Langvad aan de start.

Nederlandse en Belgische inbreng

Hoe staat het met de Nederlanders en Belgen? Rudi van Houts, ook geen kleine jonge, verschijnt samen met de Spanjaard Jose Hermida aan de start. Zo ook Bart Brentjens, die net als voorgaande jaren strijdt voor de titel bij de Masters.

De Belgische Alice Pirard gaat samen met de Zwitserse Esther Suss voor de overwinning. Net als de Nederlandse Kampioene Marathon Hielke Elferink, die samen met de Zwitserse Milena Landtwing rijdt. Last but not least: het duo Jolien Janssen/Sanne van Paassen.

739km, 16.000hm

De Absa Cape Epic start op 15 maart 2015 en eindigt, met 739km en 16.000hm in de benen, op 22 maart.  Zeven dagen koersen door het ongetemde terrein van West-Kaap. Een ware slijtage slag voor renner en fiets. Dat laatste maakt de Cape Epic tot een ideaal podium voor veel fietsfabrikanten. Want doorstaat een fiets de nietsontziende trails in Zuid Afrika, dan zegt dat wel iets. De ultieme duurtest zullen we maar zeggen.

(Wo)mens to watch

We noemden al wat namen, maar wie moet je nu echt in de gaten houden? Check de onderstaande filmpjes maar eens om te zien wie kans maken op de prijzen.

Live volgen

Volg de Cape Epic op www.cape-epic.com, Twitter en Youtube.

Deel dit bericht
Ben Lucas

Ben Lucas

Boomlange mountainbiker met de kenmerken van een houthakker. Je ziet me in de bossen met onder mijn baard vol stof en modder een grijns die je er niet af kan rijden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gerelateerde berichten


Meest gelezen