Deel dit bericht

Boost en 27,5+: De Toekomst van Mountainbiken?

Begin december verscheen alweer het achtste Mantel magazine. Die krijg je bij je online bestelling of je kunt hem in de superstore in Arnhem-Zuid gewoon gratis ophalen. Had of heb je nu net even niets nodig en is de winkel wat te ver voor een casual bezoekje met een kopje koffie? Geen nood, op de blog plaatsen we regelmatig ook de artikelen uit het magazine. Dan weet je zeker dat je niets mist. Deze keer kun je het artikel van onze Ben lezen die alles verteld over de nieuwe standaarden in mountainbiken; boost en 27,5+

“De laatste jaren gaan de ontwikkelingen hard bij de mountainbikes. Hoe kan het toch dat ieder jaar de mountainbikes nog beter worden? Bij de nieuwe 2017 modellen springen er twee veranderingen bovenuit; de bredere Boost-naven en de nieuwe wielmaat 27,5+. Beide hebben de potentie de mountainbikewereld te veranderen.

UCI geeft vrijheid voor ontwikkeling

De mountainbike-sport is erg jong. Als je het vergelijkt met het wielrennen piepjong. Maar waar de UCI voor wielrenners strakke regels hanteert voor bijvoorbeeld framebouw, gewicht en zelfs de stuurvorm, zijn mountainbikers juist heel erg vrij.

Dezelfde UCI geeft hen alle ruimte. Wielmaten, geometrie, banddiktes, stuurbreedtes, echt alles mag naar wens worden veranderd en toegepast. Een speeltuin voor fabrikanten en mountainbikers zelf dus!

Ben 27.5+ banden en boost navenDie vrijheid, gecombineerd met het steeds populairder wordende trail rijden heeft geleid tot de ontwikkeling van rasechte trail bikes. Deze trail bikes zijn fietsen waar je alles mee kan. Van steile beklimmingen tot het shredden van technische trails.

Het aantal trail rijders neemt toe, dat heeft de industrie ook gezien. En dus worden de fietsen steeds meer op die veeleisende groep afgestemd, met de introductie van Boost-naven en 27,5+ wielen als voorlopig hoogtepunt.

Boost geeft breedte

Boost is de naam voor de nieuwe inbouwbreedte van je naven. Aan de voorzijde krijg je een naaf van 110 mm, aan de achterzijde 148 mm. Dat is 10 mm breder voor en 6 mm meer ruimte achter.

Dat klinkt weinig, maar het is een wereld van verschil. De winst zit hem vooral in de toename van de stijfheid van je wielen. Dankzij Boost neemt de spaakhoek namelijk toe en krijgen je 29er-wielen de stijfheid van 27,5 inch-wielen.

Beter sturen

Een ander aangenaam voordeel is dat het bouwen van een goedsturende 29er (ook in kleine maten) makkelijker is geworden. Door de wijdere achtervork kan het achterwiel verder naar binnen komen. Zo krijgt het frame korte chainstays, maar biedt het ook ruimte voor het plaatsen van een voorderailleur.

close-up 27.5+ banden en boost navenHet crankstel ligt uiteraard ook 3 mm meer naar buiten waardoor je dezelfde souplesse houdt bij het schakelen als bij een standaard 142 mm naaf. Maar de Q-factor (onderlinge afstand tussen de buitenkant van de cranks) blijft gelijk.

Kortom, met boost naven krijg je stijvere wielen, korte chainstays en kun je makkelijker (nóg) bredere banden monteren. Het enige nadeel? Je oude wielsets en crankstellen zijn niet meer uit te wisselen.

27,5+ wielen, breed, breder, breedst!

Naast bredere naven worden de velgen en banden ook steeds breder. De voordelen van bredere banden zijn dat ze mooi bol op de velg passen en beter de zijdelingse druk verwerken.Waar we vroeger vrijwel alleen met 1,90 inch banden reden is tegenwoordig 2,35 inch niet meer uitzonderlijk.

De komst van 27,5+ wielen is hier een reactie op. Deze nieuwe banden/velgen-standaard geeft het trailbike-segment een nieuwe optie met een velgdiameter van 650 mm. De binnenvelgbreedte varieert daarbij van 35 mm tot wel 50 mm. Combineer dat met een 2,80 inch-band en je hebt 27,5+.

Voor de casual bikers

Deze nieuwe standaard is voor iedereen die van trail rijden houdt, maar niet op het limiet van zijn bike rijdt. 27,5+ geeft tonnen grip en tractie met een heel acceptabel gewicht. De banden houden goed koers over wortels en stenen en geven je het vertrouwen dat je al jaren niets anders doet.

Ben twee 27.5+ banden en boost naven In Nederland denk ik dat de nieuwe MTB-routes zoals op de Utrechtse Heuvelrug ideaal terrein zijn voor deze alleskunners. Een leuke bijkomstigheid is dat de 27,5+ wielen gewisseld kunnen worden voor 29er wielen.

Boost je vaardigheid

Het geeft je trailvaardigheden een makkelijke boost. De rolweerstand is laag; een bredere band op lage spanning vervormt namelijk makkelijk, zodat je met gemak over een tak of steen rijdt in plaats van er ‘tegenaan’. Je banden vangen de klap op, niet jij!

Dankzij de goede demping maken deze wielen zelfs van een hardtail een trailbike. Nadeel is wel dat de roterende massa iets toeneemt. Dat betekent dat het iets zwaarder is om op snelheid te komen.”

Kijken in de superstore!

In de Mantel superstore vind je de Boost-naven al op heel veel 2017 modellen. De 27,5+ wielen zitten bijvoorbeeld op de Trek Fuel Ex 5. Wil je het beste van twee werelden rijden? Kijk dan eens naar de Bulls Duro. Die hopen we binnen tegen februari in huis te hebben.

Deel dit bericht
Ben Lucas

Ben Lucas

Boomlange mountainbiker met de kenmerken van een houthakker. Je ziet me in de bossen met onder mijn baard vol stof en modder een grijns die je er niet af kan rijden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gerelateerde berichten


Meest gelezen