Deel dit bericht

De beste mountainbikes van 2019 - onze MTB collectie 2019

13 Maart 2019

De MTB collectie 2019 is nu bijna volledig beschikbaar in onze online fietsenwinkel. En in onze superstores vind je veel van deze modellen ook terug. We hebben weer de allerbeste mountainbikes voor je uitgezocht met voor ieder budget de MTB's met de beste prijs-kwaliteitsverhouding. We laten graag alle modellen van onze MTB collectie 2019 even aan je zien. Lees hier alles over de nieuwste mountainbikes van Trek, Scott, BMC, Cube, Bulls, Liv en Giant. En natuurlijk zijn we ook de dames mountainbikes en de elektrische MTB's niet vergeten!

We beginnen met enkele punten die ons alle nieuwe mountainbikes van 2019 opvalt. 1x12 is echt een blijvertje. Met de introductie van de Sram NX Eagle groepset is ook het middensegment helemaal om. Met 12 versnellingen en een grote cassette houd je een breed bereik en hoef je nog maar met 1 shifter te schakelen.

En ook wordt carbon steeds betaalbaarder. En de voorvorken? Ook daar vind je de topvorken van een paar jaar geleden terug op de goedkopere mountainbikes. Perfect als je wel het beste wilt, maar daar niet voor wilt betalen!

Onze heren MTB collectie 2019

Onze dames MTB collectie 2019

Onze elektrische mountainbikes voor 2019

Cube mountainbikes 2019

Cube Aim en Cube Analog

De Cube mountainbikes staan bekend om hun goede prijs-kwaliteit verhouding. De Cube Aim serie en de Cube Analog zijn hardtail mountainbikes die een goede keuze zijn voor beginnende mountainbikers.

Zo is de Cube Aim Pro afgemonteerd met Shimano Acera. En met de 24 versnellingen heb je genoeg om iedere heuvel op te komen. De Cube Aim SL lijkt veel op de Aim Pro maar heeft als extra voordeel dat je de verende voorvork kunt vergrendelen.

De Cube Aim SL is ideaal voor de beginnende mountainbiker.
De Cube Aim SL is ideaal voor de beginnende mountainbiker.

De Cube AIM SL heeft de Shimano Deore schakelgroep met 27 versnellingen ook. Deze net wat betere groepset en de lock-out op de voorvork zorgen voor betere prestaties.

De Cube Analog geeft met de Rockshox voorvork een nog wat betere demping. De Shimano XT-achterderailleur schakelt lekker direct. Daarmee is de Cube Analog een goede optie voor de fanatieke beginnende mountainbiker.

Cube Attention

De Cube Attention is een mountainbike voor de beginnende mountainbiker die wat meer van zijn materiaal vraagt. Je krijgt 30 versnellingen op deze MTB met een Shimano Deore/XT-mix. Ook zijn de kabels mooi in het frame weggewerkt.

De Cube Attention SL lijkt veel op de Cube Attention, maar heeft 20 versnellingen. De kabels gaan hier ook mooi door het frame heen en de lockout op de geveerde voorvork zorgt voor optimale prestaties, ook als het terrein even wat minder ruig is.

Cube Acid Eagle

De Cube Acid Eagle is de eerste Cube mountainbike waar je de geliefde Sram Eagle 12-speed groep op terugvindt.

De Rockshox Recon voorvork zie je eigenlijk alleen op net wat duurdere mountainbikes. De prijs-kwaliteitsverhouding bij de Cube Acid Eagle is dus erg gunstig.

Cube Reaction mountainbikes

Vanaf de serie Cube Reaction mountainbikes krijg je al een MTB voor gevorderde fietsers. Alles wordt bij de oplopende modellen steeds beter. Het begint met de Cube Reaction Pro. Deze mountainbike voor gevorderden heeft een lichtgewicht aluminium frame.

De kabels lopen door het frame heen voor een extra strakke look. De 22 versnellingen van de van de Shimano SLX / Shimano XT groep, samen met de RockShox Recon Silver voorvork zorgen voor comfort en snel schakelen.

De Cube Reaction Race biedt veel waar voor zijn geld.
De Cube Reaction Race biedt veel waar voor zijn geld.

De Cube Reaction Race heeft een ruim bereik met de Sram GX Eagle groepset. De bekabeling gaat natuurlijk mooi door het frame en de RockShox werkt voor je om de klappen te dempen.

De Cube Reaction SL is een erg goed afgemonteerde mountainbike. De Fox 32 Rhythm vangt de ergste klappen voor je op. De volledige Shimano XT afmontage helpt je door elk terrein heen, of het nu steil omhoog of steil naar beneden gaat.

Mountainbikes voor de afdalers

Houd jij van een robuuste mountainbike met extra veel vering? Dan zijn de TM-versies van de onderstaande 2 Cube mountainbikes iets voor je.

Met de Cube Reaction TM krijg je een degelijke Shimano Deore 1x10 aandrijving. Maar bijzonder is hier de dropperpost waarmee je je zadel bij een lastige afdeling met 1 druk op de knop even kunt laten zakken voor optimale controle.

De 130 mm veerweg op de Cube Reaction TM Pro is genoeg voor bijna elke afdaling
De 130 mm veerweg op de Cube Reaction TM Pro is genoeg voor bijna elke afdaling

De Cube Reaction TM Pro is een heel flinke upgrade van de gewone Reaction TM.
Hier haal je een MTB in huis met de Sram NX1 groepset. Supersnel schakelen gegarandeerd!. En met de lock-out van je 130 mm(!) RockShox Sektor RL voorvork kun je ook op relatief vlakke routes goed snelheid maken en houden.

Cube Reaction voor de gevorderde mountainbikers

Vanaf de Cube Reaction C:62 krijg je al een mountainbike met een volledig carbon frame. De Shimano XT/SLX mix zorgt voor 22 versnellingen waarmee je zo'n beetje elk terrein aan kan. De RockShox Recon Silver voorvork maakt deze MTB helemaal af.

De Cube Reaction C:62 Pro is weer net dat beetje beter. Zo krijg je de superfijne Sram GX Eagle 1x12 groepset en de RockShox Judy Gold Boost voorvork. Ideaal om eens een middagje lekker te knallen op de trails!

Cube Reaction C:62 Race

De Cube Reaction C:62 Race en Race Eagle zijn gemaakt om, de naam zegt het al, mee te racen. Deze Cube Reaction C:62 is lekker licht en heeft 22 versnellingen van de Shimano XT groep.

De lekker lichte De Cube Reaction C:62 Race Eagle zorgt voor nog betere PR's.
De lekker lichte De Cube Reaction C:62 Race Eagle zorgt voor nog betere PR's.

De Cube Reaction C:62 Race Eagle heeft een Sram GX Eagle 1x12 groepset en is nog lichter dan de reguliere C:62 Race. En met de RockShox Reba voorvork krijg je ook een net wat lichtere en betere voorvork.

Cube Reaction C:62 SL en SLT

De Cube Reaction C:62 SL is een hele goede mountainbike met een volledig carbon frame. Met De shimano XT 22 versnellingen heb je het juiste verzet voor iedere klim. En dankzij het lichte frame en de Fox Performance 32 Float voorvork is geen afdaling te gek.

De Cube Reaction C:62 SLT is een nog betere uitvoering van de SL. Allereerst krijg je de 12-speed Sram X01 Eagle groep. Die wordt aangevuld met de Rockshox SID voorvork. Tijd om je fietsvrienden met gemak achter te laten op de eerstvolgende klim dus!

Cube Elite C:62 Race

Met de Cube Elite C:62 Race haal je echt een mountainbike in huis waar je wedstrijden mee kunt rijden. Je krijgt daarvoor een Sram X01 Eagle groepset en een RockShox SID RL voorvork. Deze MTB weegt slechts 9,4 kilo!

Cube Elite C:68 SL

De Cube Elite C:68 SL is de beste Cube MTB hardtail die je kunt krijgen. Met de de volledige Shimano XTR 1x12 schakelgroep haal je misschien wel de beste schakelgroep voor mountainbikes.

De Fox Float 32 SC voorvork is erg licht maar superkrachtig. Met deze top MTB van Cube haal je echt het maximale uit jezelf, ongeacht de trails die je trotseert.

Cube Nutrail Fatbike

De Cube Nutrail Fatbike is de enige Cube Fatbike die we hebben. Het voordeel van een fatbike is dat je extreem veel demping uit je banden haalt.

De Fatbike heeft 20 versnelling met een Shimano Deore schakelgroep. De RockShox voorvork is niet erg krachtig, maar dat wordt ruimschoots door de dikke banden gecompenseerd. Een ideale fiets om mee te spelen op je lokale trails.

Full Suspension mountainbikes van Cube

Cube Stereo 120 TM

De Cube Stereo 120 TM is erg licht voor een full suspension mountainbike. Deze MTB is echt gemaakt om de steilste afdalingen mee te pakken. De Shimano XT remmen geven je meer dan genoeg remkracht om overal direct tot stilstand te komen.

De Sram GX Eagle groepset schakelt supersnel en zorgt ervoor dat je altijd in de juiste versnelling fietst.

Cube AMS100 C:68

De Cube AMS100 C:68 heeft een Fox 34 voorvork met 120 mm veerweg waardoor geen afdaling te gek is. In combinatie met de Sram GX Eagle groepset weet je dat je echt pure kwaliteit in huis haalt.

Het lichte carbon frame zorgt voor een goede stijve fiets waar jij met gemak de controle over kunt houden, hoe uitdagend het terrein ook wordt.

Trek mountainbikes 2019

Trek Marlin

De Trek Marlin serie heeft 3 erg mooi afgewerkte mountainbikes voor de startende mountainbiker. De Trek Marlin 5 heeft al een licht aluminium frame waar de kabels fraai zijn weggewerkt. De Shimano Altus/Tourney mix groepset met 21 versnellingen zorgt voor fijn schakelgedrag en krachtige hydraulische schijfremmen.

De Trek Marlin 6 is is jouw nieuwe vriend op de trails...
De Trek Marlin 6 is is jouw nieuwe vriend op de trails...

De Trek Marlin 6 is net wat beter dan de Trek Marlin 5. Je krijgt hier 24 versnellingen met wederom een Altus/Tourney mix groepset. En ook de Suntour voorvork is net wat beter dan op de Marlin 5.

De Trek Marlin 7 is de beste MTB uit de Trek Marlin serie. De Shimano afmontage met 27 versnellingen is nog wat beter en met RockShox voorvork haal je al een top voorvork in huis.

Trek Roscoe

De Trek Roscoe serie bestaat uit alleen maar mountainbikes met een single ring. Geen voorderailleur meer dus en dat betekent sneller en directer schakelen. De Trek Roscoe 6 heeft een 10-speed Shimano Deore groep en een degelijke Suntour XCM voorvork.

De Trek Roscoe 7 heeft dezelfde groep maar een betere voorvork. En dan is hij ook nog eens meer dan een kilo lichter!

Met de Trek Roscoe 8 haal je een oerdegelijke mountainbike in huis.
Met de Trek Roscoe 8 haal je een oerdegelijke mountainbike in huis.

De Trek Roscoe 8 tenslotte heeft al een Sram Eagle 1x12 groepset en een 120 mm RockShox Judy Silver voorvork. Een flinke jongen dus waarmee je zelfs op een stuk uitdagender terrein makkelijk uit de voeten kunt.

Trek X-Caliber 8 en Trek X-Caliber 9

De Trek X-Caliber mountainbikes zijn ideaal voor de beginnende mountainbiker die wat meer vraagt van zijn materiaal. De Trek X-Caliber 8 heeft al een hele degelijke mix Shimano Deore/Shimano XT groepset. Samen met de RockShox 30 Silver krijg je een hele goede beginners mountainbike.

Wil jij net wat meer? Dan is de Trek X-Caliber 9 een goede keuze. De RockShox Judy Silver voorvork is net een stukje beter en met de Shimano XT/SLX groepset mix krijg je ook een net wat betere groepset.

Trek Procaliber serie

De Trek Procaliber 6 is een fijne lichtgewicht mountainbike. Dankzij de Isospeed decoupler heb je zelfs extra comfort omdat je zadelbuis demping geeft. Die Isospeed decoupler vind je op alle Trek mountainbikes vanaf deze prijsklasse.

De Trek Procaliber 8 is weer net wat beter met een Rockshox Recon Gold en een 12-speed Sram NX Eagle schakelgroep. Ideaal om ook behoorlijk uitdagende trails te trotseren.

Trek Procaliber 9 serie

De Trek Procaliber 9.6 is een lekker lichte carbon mountainbike. Ook hier is de IsoSpeed decoupler standaard. Samen met de 12-speed Sram NX Eagle groepset en de RockShox Recon Gold voorvork krijg je hier een hele goede en degelijke mountainbike.

Alles klopt aan deze Trek Procaliber 9.8 SL.
Alles klopt aan deze Trek Procaliber 9.8 SL.

Wil je zelfs een carbon zadelpen en crankarmen? Dan is de Trek Procaliber 9.7 een hele voordelige upgrade. Je krijgt hier ook de Sram NX Eagle die wordt aangevuld met RockShox Reba voorvork.

De Trek Procaliber 9.8 SL is echt een topper onder de Procalibers. De 12-speed Sram GX Eagle groep wordt aangevuld met de RockShox SID voorvork. Daarmee kun je echt het beste uit jezelf halen.

Trek Farley Fatbike

De Trak Farley is een Fatbike en niet helemaal een mountainbike. TOch kun je er met een gerust hart de zwaarste trails mee pakken. De 4,5 inch brede voorbanden zorgen voor ruim voldoende demping.

Door het grotere gewicht is hij iets minder wendbaar. Maar de basis voor deze Trek fatbike is een MTB cross-country frame, dus het blijft comfortabel.

Trek Full Suspension Mountainbikes

Wie zo comfortabel mogelijk wil fietsen op de MTB of voor wie geen afdaling te gek is zijn er ook nog de full suspension mountainbikes van Trek, oftewel de fully's. We hebben een aantal modellen van de Trek Top Fuel fully's en een paar Trek Fuel Ex fully's voor je in huis.

Trek Top Fuel

De Trek Top Fuel 8 is een hele degelijke full suspension MTB. De Sram Eagle 12-speed groepset wordt aangevuld met de RockShox Recon 100 mm demper. Ideaal voor het ruigere terrein.

Onder de prachtige lak van deze De Trek Top Fuel 9.7 zit een lekker licht carbon frame.
Onder de prachtige lak van deze De Trek Top Fuel 9.7 zit een lekker licht carbon frame.

De Trek Top Fuel 9.7 heeft een erg stijf en licht carbon frame. De RockShox Reba voorvork vangt de klappen voor je op en met de Sram NX Eagle 12-speed groep haal je een hele goede schakelgroep in huis.

De topper is de Trek Top Fuel 9.8 SL. Deze fully heeft een Sram GX Eagle 12-speed groep. En met de RockShox SID voorvork kun je vertrouwen op goede demping, ongeacht het terrein.

Trek Fuel EX 8

De Trek Fuel EX 8 en de Trek Fuel EX 8 XT zijn gemaakt voor de echte downhillers of enduro rijders. De 130 mm Fox Rhythm 34 Float voorvork vind je terug op beide modellen.

Het grootste verschil is dat de Trek Fuel EX 8 een 12-speed Sram GX Eagle groep heeft. De Trek Fuel EX 8 XT heeft 22 versnellingen met een Shimano XT/Deore mix.

Giant mountainbikes 2019

Giant ATX GE 27.5

Met de Giant ATX GE 27.5 kan iedereen zijn, of haar, eerste stappen zetten in het mountainbiken. Met de 27.5 inch wielen heb je een mooie mix van snelheid, controle en wendbaarheid.

Het schakelen gaat makkelijk dankzij de 21 versnellingen met Shimano onderdelen. Dit is echt de ideale mountainbike voor wie wil beginnen met mountainbiken, maar niet meteen de hoofdprijs wilt betalen voor een degelijke MTB.

Giant Talon 29er 3 GE

De Giant Talon 29er 3 is een prima eerste mountainbike voor wie op zoek is naar een degelijke en robuuste MTB. Met de 27 versnellingen van de Shimano Altus/Alivio groepset kom je elke klim wel boven.

Giant Talon 29er 0 GE

De Giant Talon 29er 0 GE biedt veel waar voor zijn geld. Allereerst krijg je 22 versnellingen met een mooie mix van Shimano SLX / Shimano XT. Dus soepel schakelen is een zekerheid.

De Suntour Raidon heeft een remote lock-out. Je kunt dus altijd makkelijk en snel op je stuur de verende voorvork vergrendelen of juist weer vrijgeven. Ideaal als je op gevarieerd terrein aan de slag gaat.

Giant Fathom 29er 2

De Giant Fathom 29er 2 is een fijne XC-MTB. met de 10-speed Shimano Deore-groep en het Praxis crankstel kun je jouw kracht thuisbrengen waar hij hoort, op de grond.

De Suntour Raidon XC heeft een remote lock-out en is, zoals de naam al zegt, gemaakt voor cross country rijden.

Giant Terrago 29er 2 GE

De Giant Terrago 29er 2 GE is een lichte en snelle cross-country mountainbike. De 22 versnellingen van de Shimano SLX / Shimano XT-groep zijn perfect om elk terrein de baas te zijn.

Met de RockShox Recon haal je al een flinke voorvork in huis voor het wat stevigere werk. Ideaal als je in een afdaling ook goed de snelheid erin wilt houden.

Giant XTC Advanced mountainbikes

Giant XTC Advanced 29er 3 GE

De Giant XTC Advanced 29er 3 is een lekker lichte carbon MTB. Je krijgt hier 20 versnellingen van de superdegelijke Shimano Deore-groep.

Met de Suntour Raidon voorvork heb je genoeg vering om de trails met gemak de baas te kunnen. Opvallend zijn ook de erg goede Maxxis MTB banden die standaard worden meegeleverd.

Giant XTC Advanced 29er 2

Met de Giant XTC Advanced 29er 2 hala je een superstijve carbon hardtail in huis die gemaakt is voor snelheid. Met de 22 versnellingen van Shimano XT is geen beklimming te gek.

En met de RockShox Recon voorvork weet je zeker dat je kunt vertrouwen op goede demping in zelfs de meer technische afdalingen.

Giant XTC Advanced 29er 1.5

De Giant XTC Advanced 29er 1.5 is echt al een top mountainbike. Met een bijna volledige Shimano XT groepset haal je topkwaliteit in huis.

Met de Giant XTC Advanced 29er 1.5 kun je de trails met gemak de baas.
Met de Giant XTC Advanced 29er 1.5 kun je de trails met gemak de baas.

De Fox 32 Float voorvork is ook erg goed en kom jij eigenlijk vaak tegen bij de net wat duurdere mountainbikes.

Giant XTC Advanced 29er 1

De Giant XTC Advanced 29er 1 is een van de beste hardtail mountainbikes die je kunt krijgen. Met een 12-speed Sram GX Eagle groepset weet je zeker dat het met het schakelen goed zit.

De RockShox SID voorvork met remote Lock-out maakt het feestje af. Met deze superlichte hardtail ben je echt klaar om je pr's uit de boeken te rijden.

Giant Anthem full suspension mountainbikes

Giant Anthem 29er 3

De Giant Anthem 29er 3 is een hele sterke en degelijke full suspension MTB. Dankzij de er goede eigen Masetro-demper van Giant krijg je hier echt al een topfiets voor een hele redelijke prijs.

De Giant Anthem 29er 3 is een hele goede fully voor een vriendelijke prijs.
De Giant Anthem 29er 3 is een hele goede fully voor een vriendelijke prijs.

De RockShox Recon vangt de klappen aan de voorkant voor je op. En met de Shimano Deore 20 versnellingen heb je ruim genoeg bereik om elke klim aan te kunnen.

Giant Anthem 29er 2

Met de Giant Anthem 29er 2 haal je een net wat betere fully MTB in huis. Allereerst krijg met de Shimano SLX 11-speed groep een hele mooie groepset waarmee je zeker soepel zult blijven schakelen.

De Grip demper van Fox en de Fox 32 float voorvork zorgen voor comfort en demping. Met deze fully kun je met een gerust hart elke afdaling pakken.

Giant Anthem Advanced 29er 1

De Giant Anthem Advanced 29er 1 is de beste fully van Giant. Allereerst krijg je een volledig carbon frame dat lekker licht is. Met de Shimano SLX / Shimano XT-mix groep krijg je een 1x11 aandrijflijn waarmee je optimaal bereik houdt, maar wel met een lekker laag gewicht.

De Giant Anthem Advanced 29er 1 is niet alleen de beste fully van Giant, hij ziet er ook nog eens prachtig uit.
De Giant Anthem Advanced 29er 1 is niet alleen de beste fully van Giant, hij ziet er ook nog eens prachtig uit.

De Fox 32 Float voorvork en de Fox Float DPS Performance vangen alle klappen voor je op zodat je rit nog soepeler wordt. Tijd om je pr's verder aan te scherpen!

Giant Reign 1.5 fully

De Giant Reign 1.5 fully is een erg lichte en fijne all-round MTB. Hij komt op zijn recht op zowel vlak trails, uitdagend terrein, maar ook een afdaling in de bergen pak je makkelijk mee.

Met de Sram GX Eagle 1x12 groep is soepel schakelen een feit. En met de Fox 36 Float Performance voorvork en de Fox Float demper kan het allemaal nog relatief comfortabel ook!

Giant Trance full suspension mountainbikes

Giant Trance 2

De Giant Trance 2 is gemaakt voor de MTB'ers voor wie geen afdaling te gek is. Met de 22 versnellingen van de Shimano SLX/XT mix-groep fiets je de berg omhoog om je er vervolgens weer af te storten.

Met de De Giant Trance 2 haal je een hele goede enduro of all-mountain MTB in huis.
Met de De Giant Trance 2 haal je een hele goede enduro of all-mountain MTB in huis.

De Fox 34 Rhythm voorvork en de Fox Float achterdemper zorgen voor comfort. En met de dropperpost kun je makkelijk je zwaartepunt een stuk lager leggen.

Giant Trance 1.5 GE

Ook met de Giant Trance 1.5 GE kun je elke afdaling pakken. De berg mag je op fietsen met een 22 versnellingen tellende Shimano XT-groep.

Geen afdaling te gek voor de Giant Trance 1.5 GE.
Geen afdaling te gek voor de Giant Trance 1.5 GE.

Naast de dropper post krijg je hier ook een Fox Float DPS Performance demper en de Fox 36 Float Performance voorvork. Ideaal om helemaal los te gaan in de afdaling.

Giant Trance Advanced Pro 29er 2

De Giant Trance Advanced Pro 29er 2 is de topper uit de Giant Trance serie. Met de Fox 34 Rhythm voorvork krijg je een echte topvork op je fiets. Samen met de Fox Float DPS Performance Elite wordt afdalen een genot.

Maar voor je kunt afdalen mag je de berg eerst beklimmen met de 12-speed Sram NX Eagle groep.

Scott mountainbikes 2019

Scott Scale met aluminium frame

Bij de Scott Scale 980 krijg je al veel waar voor je geld. Een robuust aluminium frame met een 12-speed Sram NX Eagle groep. De RockShox 30 Silver voorvork zorgt voor het comfort.

De Scott Scale 970 is een hele fijne beginners mountainbike.
De Scott Scale 970 is een hele fijne beginners mountainbike.

De Scott Scale 970 heeft 20 versnelling van zijn Shimano SLX groepset. Samen met de RockShox 30 Silver voorvork zorgt dit voor goed schakelgedrag en fijne demping.

Bij de Scott Scale 950 krijg je al de goede Fox 32 Float Rhythm voorvork. Samen met de Sram NX Eagle 12-speed groep haal je hier een van de beste aluminium mountainbikes in huis.

Scott Scale met carbon frame

De Scott Scale 940 is een hele voordelige mountainbike met een volledig carbon frame. Je krijgt er de Sram NX Eagle 12-speed groepset bij en de RockShox Judy Silver voorvork.

Naast dat het een hele goede mountainbike is heeft de Scott Scale 910 ook een hele bijzondere, unieke kleur.
Naast dat het een hele goede mountainbike is heeft de Scott Scale 910 ook een hele bijzondere, unieke kleur.

Bij de Scott Scale 930 krijg je dezelfde Sram NX Eagle groepset. Maar de Fox 32 Float voorvork is weer een stuk beter dan bij de 940.

De Scott Scale 910 heeft een mix van Sram Eagle onderdelen, aangevuld met Shimano SLX remmen. De Fox 32 SC Float Performance Air zorgt voor de vering en het comfort.

Scott Scale RC 900 Pro

De Scott Scale RC 900 Pro is een carbon mountainbike waar je met gemak wedstrijden mee kunt rijden. De RockShox SID voorvork vangt de klappen voor je op.

De 12-speed Shimano XTR groepset is ook zo'n beetje het beste dat je kunt krijgen, helemaal als je bedenkt dat je hier de Race Face Next SL Carbon crank bij krijgt. Tel hier nog de supersnelle en lichte DT Swiss wielen bij op en je weet dat je kwaliteit in huis haalt.

Scott Scale RC 900 World Cup

De Scott Scale RC 900 World Cup is een bijna exacte kopie van de fiets van de huidige wereldkampioen, Nino Schurter. En ook echt alles is top aan deze mountainbike. Dat begint al met de superfijne RockShox Sid voorvork.

De Scott Scale RC 900 World Cup is bijna identiek aan de fiets van de wereldkampioen...
De Scott Scale RC 900 World Cup is bijna identiek aan de fiets van de wereldkampioen...

De Sram XX1 Eagle schakelgroep is erg precies en geeft je met 12 versnellingen een ruime range om elke klim op te komen.

De lichte DT Swiss wielen en het carbon stuur zorgen ervoor dat dit een van de lichtste hardtails is die je kunt krijgen. Daarmee is hij zijn geld dubbel en dwars waard.

Scott Spark full suspension mountainbikes

De Scott Spark 960 is een erg voordelige full suspension mountainbike. Met de RockShox Judy Silver voorvork en Fijne demper kun je gerust elke afdaling in. De Sram NX Eagle 12-speed groep en de dropper post maken deze fully helemaal af.

De Scott Spark 940 is een erg strakke fully, maar wel voor een redelijke prijs.
De Scott Spark 940 is een erg strakke fully, maar wel voor een redelijke prijs.

De Scott Spark RC 900 Comp is gemaakt van lekker licht aluminium en heeft een Sram GX/NX groep. De Fox 32 Float Rhythm en Fox demper zorgen voor comfort en optimale controle.

De Scott Spark 940 heeft de 12-speed Sram GX/NX Eagle een hele degelijke groepset. Samen met de Fox 34 Float en Fox Nude demper zorgt dit voor een topfiets voor een hele redelijke prijs.

Scott Spark 930

De Scott Spark 930 is de eerste full suspension MTB met een carbon frame. De combinatie met de Fox 34 Float Rhythm voorvork, de Sram NX Eagle 12 -speed groep en de Fox Nude Evol demper levert een hele goede en lichte fully op.

Scott Genius 940

Met de Scott Genius 940 kun je echt helemaal los. De Sram 12-speed GX Eagle groep zorgt ervoor dat je de berg opkomt.

De Scott Genius 940 is een droomfiets als je een enduro of all-mountain liefhebber bent.
De Scott Genius 940 is een droomfiets als je een enduro of all-mountain liefhebber bent.

En met de Fox 34 Float Performance Air en Fox Nude demper stort je je vol vertrouwen diezelfde berg weer naar beneden.

Scott Spark RC 900 Team

De Scott Spark RC 900 Team is een erg lichte fully met een volledig carbon frame. Met de 12-speed Sram GX Eagle groepset kun je het klimwerk goed aan. De Rockshox Sid voorvork is een van de beste voorvorken die je kunt krijgen.

De Scott Spark RC 900 Team is superlicht dankzij het carbon frame.
De Scott Spark RC 900 Team is superlicht dankzij het carbon frame.

In combinatie met de FOX Nude demper kun je met deze fully echt alle XC-trails aan. De remote lock-out voor zowel de demper als de voorvork zit op je stuur, dus je hoeft nooit je handen van het stuur te halen.

Scott Spark RC 900 Pro

De Scott Spark RC 900 Pro is echt een droomfiets te noemen. Allereerst krijg je met de 12-speed Shimano XTR groep de beste groepset die je maar kunt krijgen.

Een betere fully dan de Scott Spark RC 900 Pro zul je niet snel vinden.
Een betere fully dan de Scott Spark RC 900 Pro zul je niet snel vinden.

De RockShox Sid voorvork vangt aan de voorkant de klappen voor je op. En met de FOX NUDE EVOL demper zit je zelfs op het ruigste terrein nog comfortabel. En dat alles op een fully die slechts 10,8 kilo weegt!

Bulls mountainbikes 2019

De Bulls Pulsar Eco is een erg voordelig mountainbike voor de beginnende mountainbiker. Hij is te krijgen in een 27.5 inch wielmaat en een 26 inch wielmaat. Daarmee is hij ook erg geschikt voor kinderen.

De Shimano Tourney groep is ruim voldoende om de trails mee te ontdekken. En met de 50mm veerweg van de voorvork en V-brake remmen is dit een prima mountainbike voor recreatief gebruik en voor de betere offroad paden.

Bulls Copperhead 3 S

Wil je fanatiek gaan mountainbiken? Dan is Bulls Copperhead 3 S een erg voordelig keuze. Deze hardtail mountainbike is licht stijf en enorm goed afgemonteerd. Met Shimano XT schakelonderdelen en een Fox 32 Floar voorvork is er geen reden om niet fanatiek over de mountainbike routes te rijden.

BMC mountainbikes 2019

De BMC Teamelite 03 ONE is de high-end aluminium hardtail mountainbike. Het lichte frame met interne kabelgeleiding garandeert een heel strak stuurgedrag en met de Shimano SLX 1x11 heb je een enorm fijne schakelgroep.

De skinwall MTB banden maken deze BMC Teamelite 03 ONE helemaal af.
De skinwall MTB banden maken deze BMC Teamelite 03 ONE helemaal af.

De Teamelite 02 TWO is de carbon uitvoering van de BMC Teamelite. Deze is lichter, stijver en enorm snel. Met de Sram NX Eagle 12-speed schakelgroep heeft hij een groot bereik en de fantastische schakel eigenschappen van de Sram Eagle techniek. Met de DT Swiss wielset en de Rockshox Reba voorvork knal je over alle obstakels heen.

BMC Agonist 02 TWO full suspension mountainbike

De BMC Agonist 02 TWO is de carbon cross-country full suspension mountainbike van BMC. Met de 110 mm heb je net iets meer controle dan veel andere cross-country full suspension mountainbikes. En met de Fox voorvork en de Boost naven heb je een goede demping en een direct stuurgedrag.

Dames mountainbikes 2019

Als vrouw hoef je allang niet meer op een aangepaste standaard MTB frame te fietsen. Om vrouwen net zoveel comfort te geven als de mannen hebben veel fabrikanten al een paar jaar aangepaste frames voor vrouwen.

Het voordeel is dat er niet meteen van alles aan zo'n fiets verbouwd moet worden. Alles is al afgestemd op de verhoudingen van het gemiddelde vrouwenlichaam. Dat betekent trouwens niet dat alle vrouwen beter af zijn met een vrouwspecifieke MTB. Sommige vrouwen zitten beter op een standaard heren frame van dezelfde fiets. Altijd proeffietsen dus!

Cube dames mountainbikes 2019

De Cube Access WS EAZ is een ideale mountainbike voor beginners. Het stevige frame is gemaakt voor bijna elk terrein. En met de degelijke 24 versnellingen tellende Shimano schakelgroep en Suntour XCT voorvork is comfort niet iets waar je je zorgen over hoeft te maken.

De Cube Access WS Pro is ideaal voor de beginnende mountainbikester die meteen met een hele goede fiets wil beginnen.
De Cube Access WS Pro is ideaal voor de beginnende mountainbikester die meteen met een hele goede fiets wil beginnen.

De Cube Access WS Exc is een net wat betere uitvoering van de EAZ. Een betere schakelgroep en een net wat betere voorvork. Ook een perfecte beginners MTB, maar wel wat meer gemaakt voor een wat veeleisendere mountainbikester.

De Cube Access WS Pro is de beste beginnersfiets van Cube. Ideaal als je niet teveel geld wilt uitgeven, maar wel zo goed mogelijk van start wilt gaan op je eerste ritten.

Cube mountainbikes voor ervaren bikesters

De Cube Access WS Race is een snelle lichte aluminium MTB voor vrouwen die al meer ervaring hebben met fietsen. De 30 versnellingen van de Shimano XT / Deore groep helpen je elke beklimming omhoog en Suntour XCR32 voorvork vangt de klappen voor je op bij de afdalingen.

Met de Cube Access WS SL Eagle kun je probleemloos de zwaardere trails aan.
Met de Cube Access WS SL Eagle kun je probleemloos de zwaardere trails aan.

De Cube Access WS SL is weer een stap omhoog. Je krijgt hier al een RockShox Recon Silver voorvork. Samen met de Shimano SLX / Shimano XT groep zorgt dit voor een erg goede afmontage voor een hele vriendelijke prijs.

De Cube Access WS SL Eagle is echt de topper onder deze groep mountainbikes voor ervaren bikesters. De 12-speed Sram NX Eagle groep is oerdegelijk en erg goed. En met de RockShox Recon voorvork kun je op goede vering vertrouwen.

Cube dames mountainbikes voor gevorderde mountainbikesters

Ben je echt veeleisend, dan is de Cube Access WS C:62 Pro misschien de MTB voor jou. Allereerst krijg je hier ene lekker licht carbon frame. Een volledige Shimano XT/SLX schakelgroep, Rockshox Recon Silver voorvork maken deze topfiets af.

De Cube Access WS C:62 Pro heeft een carbon frame en is daarom lekker licht.
De Cube Access WS C:62 Pro heeft een carbon frame en is daarom lekker licht.

Een van de beste hardtail mountainbikes voor dames is de Cube Access WS C:62 SL. Allereerst krijg je 12 versnellingen van de Sram GX Eagle schakelgroep. De vering gebeurt met een RockShox Reba voorvork. En het frame is van lekker licht carbon. Tijd om je pr's uit de boeken te rijden en die QOM te pakken!

Cube Sting WS 120 Exc dames full suspension MTB

Wil je de zwaarste mountainbikeroutes opzoeken? Daarvoor heeft Cube de Sting. De Cube Sting WS 120 Exc is een full suspension mountainbike met 120 mm veerweg.

Na het klimmen nog harder afdalen? Dan is de Cube Sting WS 120 Exc iets voor je!
Na het klimmen nog harder afdalen? Dan is de Cube Sting WS 120 Exc iets voor je!

De 20 versnellingen geven je veel bereik en de XT achterderailleur heb je enorm soepele schakeling. En dankzij de achterdemper is geen afdaling te gek.

Trek dames mountainbikes 2019

Trek Marlin mountainbikes voor dames

De Trek Marlin 5 is een perfecte beginnersfiets. Een degelijke 21 -speed groepset van Shimano en een Suntour XCE voorvork om de klappen op te vangen. En dat voor een erg lage prijs.

De Trek Marlin 6 is perfect voor je eerste kennismaking met mountainbiken.
De Trek Marlin 6 is perfect voor je eerste kennismaking met mountainbiken.

De Trek Marlin 6 is net een beetje beter. Met 24 versnellingen van Shimano Altus groep haal je een hele degelijke MTB in huis. En met de Suntour XCT voorvork is het net wat comfortabeler racen over de trails.

De Trek Marlin 7 is voor zijn prijs ook erg goed afgemonteerd. De RockShox XC 30 voorvork zorgt voor de vering en met de Shimano Altus / Shimano Acera groep mix krijg je 27 versnellingen waarvoor geen berg te steil is.

Trek Roscoe mountainbikes voor dames

Met de Trek Roscoe 6 haal je een MTB in huis waar je echt mee kunt knallen op de trails. De single ring 10-speed Shimano Deore groep is lekker licht maar schakelt erg goed en direct. De Suntour XCM voorvork is ideaal om de klappen op te vangen.

De Trek Roscoe 6 is gemaakt om over de trails te knallen.
De Trek Roscoe 6 is gemaakt om over de trails te knallen.

De Trek Roscoe 8 is ideaal voor als je veel verschillende trails wilt pakken. De Rockshox Judy Silver voorvork geeft een ruime 120mm veerweg. En de 12-speed Sram NX Eagle is ideaal voor zelfs de veeleisende mountainbikester. En als klap op de vuurpijl krijg je ook nog een dropper post om echt elke afdaling optimaal controle te kunnen houden.

Liv dames mountainbikes 2019

De Liv Bliss 1 is de ideale instap mountainbike. De banden hebben kleine noppen zodat hij ook op het asfalt prettig rijdt. Daardoor is het een hele fijne sportieve allround fiets voor én het asfalt én de bospaden.

Met de Liv Tempt 0 zijn de lokale trails echt geen probleem voor je.
Met de Liv Tempt 0 zijn de lokale trails echt geen probleem voor je.

De Liv Tempt 0 is een high-end dames mountainbike met een ongelooflijk scherpe prijs. Met de Shimano XT 11-speed achterderailleur schakelt deze mountainbike enorm goed. En met de lock-out op het stuur en de hydraulische Shimano schijfremmen heb je een hele goede MTB om de trails mee aan te vallen.

Liv Embolden 2 full suspension dames MTB

De Liv Embolden 2 is een hele fijne fully voor als je graag ook op een stuk uitdagender terrein fietst. Met een degelijke vering en een demper met allebei een veerweg van 120 mm kun je echt alles aan.

De Liv Embolden 2 is snel bergop en bergaf.
De Liv Embolden 2 is snel bergop en bergaf.

De Liv Embolden 2 heeft een Shimano Alivio / Deore mix met 18 versnellingen om je ook bovenaan je afdaling te krijgen. En dankzij de dropper post kun je je zwaartepunt goed laag krijgen voor optimale controle. Plezier gegarandeerd!

Liv Obsess carbon dames mountainbikes

De Liv Obsess Advanced 2 is een erg fijne MTB met een lichtgewicht carbon frame. Je krijgt 11 versnellingen met de degelijke Shimano SLX 1x11 groepset. En de Fox 32 Rhythm voorvork is ook erg goed. Met deze MTB haal je een fiets in huis waar je met gemak de trails de baas kunt.

De Liv Obsess Advanced 1 is niet alleen mooi, maar ook echt een erg goede mountainbike.
De Liv Obsess Advanced 1 is niet alleen mooi, maar ook echt een erg goede mountainbike.

De Liv Obsess Advanced 1 heeft ook een carbon frame en is erg licht en snel. Met de carbon wielset is deze fiets erg compleet. De Sram GX Eagle schakelgroep en de Rockshox SID voorvork zijn ook al top. Kortom; geen smoesjes meer! Tijd om die QOM te pakken.

Scott dames mountainbikes 2019

Scott heeft een aantal hele goede en degelijke mountainbikes voor beginners. Allereerst is daar de Scott Contessa Scale 40. Je krijgt hier 24 versnellingen van de Shimano Altus groep. En de Suntour XCT voorvork zorgt voor de vering.

De Scott Contessa Scale 20 is Scott's beste beginners MTB voor vrouwen.
De Scott Contessa Scale 20 is Scott's beste beginners MTB voor vrouwen.

Net wat beter is de Scott Contessa Scale 30. De 18 versnellingen van de Shimano Deore groep schakelt al erg lekker en soepel. En de ook de voorvork is net wat beter met de Suntour XCR.

De Scott Contessa Scale 20 is de topper onder de beginners mountainbikes voor vrouwen. De goede Shimano Deore / XT mix groep is erg betrouwbaar en degelijk. En de RockShox 30 Silver voorvork is goed genoeg om de trails de baas te zijn.

Scott dames MTB's voor ervaren bikesters

De Scott Contessa Scale 10 is een erg goede aluminium hardtail mountainbike. Met de nieuwe Sram NX Eagle groepset heb je een breed bereik en hoef je nog maar met 1 shifter te schakelen. De FOX voorvork geeft demping op het hoogste niveau, zodat je met nog meer controle de lastige trails kunt nemen.

De Scott Contessa Scale 900 heeft een lekker licht carbon frame.
De Scott Contessa Scale 900 heeft een lekker licht carbon frame.

De Scott Contessa Scale 900 is heel erg vergelijkbaar met de Scale 10, maar maakt gebruik van een enorm licht carbon frame. Hierdoor rijdt deze Scale enorm prettig. Ook klimt hij hierdoor veel gemakkelijker dan veel andere mountainbikes.

Scott full suspension mountainbikes voor dames

De Scott Contessa Spark 930 is de full suspension mountainbike voor vrouwen die de lastigste mountainbikeroutes willen opzoeken. Met de 120 mm veerweg hoef je ook op de lastigste trails in de Alpen niet bang te zijn. Met de NX Eagle groepset heb je een breed bereik en deze Spark heeft zelfs een dropperpost.

De Scott Contessa Spark RC 900 is een superlichte carbon fully voor vrouwen.
De Scott Contessa Spark RC 900 is een superlichte carbon fully voor vrouwen.

De Scott Contessa Spark RC 900 is de absolute topper van Scott. Deze fully voor dames heeft een superlicht en stijf carbon frame. En dat zit daar ook nog eens de Sram X01 Eagle 12-speed groep op om je de bergen op en af te krijgen.

De Rockshox Sid voorvork en de FOX Nude zorgen voor de demping en comfort. En je kunt ze met een druk op de knop uitschakelen dankzij de dubbele remote lock-out op je stuur. Een echte PR-killer dus!

Elektrische mountainbikes collectie 2019

Elektrische mountainbikes of e-MTB's worden steeds populairder. Het zijn al lang niet meer logge lompe mountainbikes die gemaakt zijn voor luilakken of slappelingen die een berg niet op willen fietsen.

Het draait bij elektrische mountainbikes juist om de lol. Snelheid maken en houden, nog harder een berg af of gewoon iets minder diep hoeven gaan op een groepsrit. Allemaal goede redenen om een elektrische MTB aan te schaffen.

Cube elektrische mountainbikes

Cube Acid Hybrid elektrische MTB

De Cube Reaction Hybrid One 400 is een erg voordelige elektrische MTB. Met de degelijke Shimano mix groepset en de Suntour XCM haal je een prima MTB in huis voor uitdagende avonturen in het bos.

Met de Cube Reaction Hybrid One 400 knal je over de vlaktes.
Met de Cube Reaction Hybrid One 400 knal je over de vlaktes.

Deze Cube is ook te krijgen in een speciale Acid Hybrid One 500 uitvoering voor woon-werkverkeer. Met o.a. een grotere accu, spatborden en wat andere extra's kun je hier probleemloos mee de slechtste wegen pakken op weg naar je werk. Je kantoor bovenaan de heuvel? Geen probleem!

Cube Reaction Hybrid elektrische MTB

De Cube Reaction Hybrid Pro heeft de krachtige Bosch Performance Line CX middenmotor. Daarmee kun je zelfs een muur nog beklimmen. De 500 Wh accu is mooi weggewerkt in het frame. De Shimano Deore groep zorgt voor het schakelwerk.

Supersnel bergop met de Cube Reaction Hybrid Eagle.
Supersnel bergop met de Cube Reaction Hybrid Eagle.

De Cube Reaction Hybrid Eagle heeft - zoals de naam al doet vermoeden - een Sram NX Eagle groepset. verder is ook de voorvork net iets beter. En ook hier krijg je een van de krachtigste middenmotoren die je kunt krijgen.

Met de Cube Reaction Hybrid Race haal je de beste elektrische mountainbike uit deze serie binnen. De supersterke Shimano XT groep is oerdegelijk en bestand tegen alle krachten die vrijkomen bij een e-MTB. Een perfect racemonster!

Cube Stereo Hybrid elektrische MTB

De Cube Stereo Hybrid 120 Race is een echte tank. Een superkrachtige Bosch middenmotor 500 Wh accu en de oerdegelijke Fox 34 Rhythm voorvork en Fox Float demper maken dit tot een e-MTB waarmee je elk terrein de baas bent.

De beste elektrische fully van Cube: de Cube Stereo Hybrid 140 Race.
De beste elektrische fully van Cube: de Cube Stereo Hybrid 140 Race.

Ben je op zoek naar de beste full suspension elektrische mountainbike? Dan is de Cube Stereo Hybrid 140 Race jouw e-MTB. Een Fox 34 Rhythm voorvork, Fox Float demper en de Sram NX Eagle 12-speed groep maken dit tot een echte droomfiets. Keihard de berg op en er nog harder weer af!

Cube Nutrail Hybrid elektrische Fatbike

Met de Cube Nutrail Hybrid elektrische MTB krijg je een oersterke elektrische fatbike. De superbrede banden zorgen voor optimale grip onder alle omstandigheden. En ook hier krijg je de krachtigste Bosch middenmotor en een lekker grote 500 Wh accu.

Zo'n dikke banden jonguh!
Zo'n dikke banden jonguh!

De Shimano XT-groep geeft je 11 versnellingen. Genoeg om elke klim en afdaling mee te pakken. En de extra grote Manitou Mastodon Comp voorvork zorgt voor een veerweg van maar liefst 120 mm. Tijd voor actie!

Trek elektrische mountainbikes

Trek Powerfly 7 elektrische mountainbike

Met de Trek Powerfly 7 kun je echt door het bos knallen.
Met de Trek Powerfly 7 kun je echt door het bos knallen.

De Trek Powerfly 7 heeft een lekker grote accu van 500 Wh. In combinatie met de sterke Bosch motor kun je hier het maximale uit je fiets en uit jezelf halen.De Shimano SLX / XT groep is ideaal om de extra kracht die bij een e-MTB vrijkomt over te dragen. En de degelijke Rockshox Sector voorvork zorgt voor wat extra comfort.

Trek Powerfly FS 7 Plus elektrische Mountainbike

De Trek Powerfly FS 7 Plus is een echte krachtpatser. De supersterke Bosch motor en de grote accu zorgen ervoor dat je er altijd het maximale uit kunt halen.

Beter dan deze Trek Powerfly FS 7 Plus wordt het niet!
Beter dan deze Trek Powerfly FS 7 Plus wordt het niet!

De 11 versnellingen van de Shimano SLX / XT mix maken het fietsen nog makkelijker en leuker. En met de RockShox Revelation voorvork en Rockshox demper krijg je maar liefst 130 mm vering voor en achter! Genoeg om in de afdaling ook voluit te gaan.

Wat vind je van dit blog artikel?

Deel dit bericht

Maurice Reurich

Maurice Reurich

Op vijfjarige leeftijd begonnen met BMX racen en als achtjarige ook een wielrenlicentie gekregen. Tegenwoordig persoonlijke records najagend via Strava op zowel de mountainbike als racefiets.

Gerelateerde berichten

Ontdek de nieuwe Bliz fietsbrillen: Scandinavisch design voor maximale bescherming en stijl

18 April 2024

Bliz fietsbrillen zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan de eisen van veeleisende fietsers ...

De mooiste winterroutes op de (elektrische) fiets

2 Februari 2024

Ontdek de winter op de fiets ...

Cadeautips voor de feestdagen: Voor elke fietser een geschikt fietscadeau!

8 December 2023

De feestdagen staan weer voor de deur! Als je niet zelf regelmatig op de fiets zit kan het misschien lastig zijn om een ...