Deel dit bericht

Alé wielerkleding - Design fietskleding voor wie op wil vallen

2 April 2017

Alé wielerkleding wordt steeds populairder. Dit Italiaans merk wielerkleding staat bekend om de opvallende prints en designs en is ook op de Hollandse wegen steeds meer terug te vinden. Genoeg reden dus om het ook in de uitgebreide Mantel collectie met fietskleding op te nemen.

De fietskleding van Alé is op zijn minst opvallend te noemen. Van felle kleuren tot camouflagepakken, echt alles is mogelijk. En met de kwaliteit zit het gelukkig ook goed.

Alé wielerkleding

De beste materialen worden gebruikt om jou een zo functioneel shirt te geven. En dankzij het design zie je er ook nog eens goed gesoigneerd uit. Wie wil dat nu niet?

Alé wielershirts

Allereerst zijn er de opvallende wielershirts van Alé. Of je nu fietskleding zoekt met een eigen stijl voor mannen of voor vrouwen, je zit bij Alé gebakken.

Alé wielerkleding

Dankzij de strakke aerodynamische pasvorm die Alé bij haar fietskleding gebruikt flappert er gegarandeerd niets als jij je toptijden neerzet. Alleen de Basic Jersey heeft een iets ruimere pasvorm.

De wielershirts hebben daarbij allemaal een volledige rits. Dus als het echt te warm wordt gooi je de boel ook nog eens lekker helemaal open.

Alé wielerkleding

Daarnaast hebben sommige shirts high-tech stoffen zoals de Bio Ceramic RIB. Die houdt schadelijke zonnestralen tegen, maar laat de weldadige warmte van de zon wel goed door op je huid. Ideaal voor de iets frissere dagen.

Alé wielerbroeken

Natuurlijk kun je bij Alé ook kiezen voor een bijpassende bibshort voor bij je hippe wielershirt. Ook hier heb je de keuze tussen een simpele basisversie voor zowel de dames als de heren als een high-tech versie.

Alé wielerkleding

Het verschil zit hem dan in de gebruikte materialen, platte naden en of de bibshort compressie heeft waardoor je spieren ondersteund worden.

Alé fietssokken

Als je dan toch bent gevallen voor de hele kledinglijn van Alé kun je je outfit helemaal afmaken met een paar Alé fietssokken.

In de Reflex 10 fietssokken heeft Alé als eerst fabrikant van fietskleding een reflecterende band in de bovenkant van de sokken verwerkt. Dan weet je zeker dat je altijd goed zichtbaar bent.

De Summer light sokken zijn, zoals de naam al doet vermoeden, extra licht en super ademend. Ideaal voor die bloedhete dagen waar je elk beetje afkoeling kan gebruiken.

Durf je te laten zien met Alé wielerkleding

Met de Alé wielerkleding val je, vooral in Nederland, behoorlijk op tussen de veelal neutrale setjes die je op de weg ziet.

Alé wielerkleding

De basissets zijn prima voor de beginnende wielrenners. En wie meer eisen stelt aan zijn kleding kan kiezen voor de geavanceerdere sets waar rekening gehouden wordt met goede ventilatie en warmteafvoer.

Alé is misschien nieuw op de Nederlandse markt maar zal waarschijnlijk bij een flinke groep wielrenners snel een vaste plek veroveren in de kledingkast.

Wat vind je van dit blog artikel?

Deel dit bericht

Olle Vastbinder

Olle Vastbinder

Je komt mij bijna elke dag wel ergens op de fiets tegen. Ik fiets elke werkdag, door weer en wind, van huis naar mijn werk en weer terug. Vaak op de racefiets, maar in de winter ook op een fijne oude crosser. In het weekend ben ik ook niet van de fiets af te krijgen. Ik pak dan de racefiets voor een lange tocht. Of mijn mountainbike om daar de nodige kilometers mee te maken, liefst met mijn hond Runa. En kun je me buiten trouwens niet vinden? Dikke kans dat ik dan binnen aan het zweten ben op Zwift.