Deel dit bericht

Batavus Milano E-go

De Batavus Milano E-go is al lang niet meer het enige model dat voorzien is van een Bosch middenmotor. In de afgelopen jaren is het systeem door vele merken toegepast in een grote verscheidenheid aan modellen. Toen de fiets in 2014 gelanceerd werd, was het systeem van Bosch echter nog nieuw en viel de fiets op door de uitstekende combinatie van betrouwbaarheid, kwaliteit en een aantrekkelijke prijs. Twee jaar later weet de Batavus Milano E-go zich nog altijd op dezelfde punten te onderscheiden en is de fiets nog altijd zeer populair.

Niets dan kwaliteit

Pak enkel kwaliteitsonderdelen van de plank en je kan voorspellen dat er een degelijk en duurzaam geheel ontstaat. Zo schakel je soepel met de Shimano Nexus-7 naaf en kan je in ons vlakke land prima vooruit met 7 versnellingen. Harde wind in de polder, een onverwacht viaduct of de heuvels in Limburg, de Milano kan ze allemaal aan. Stopkracht is vanwege een hogere snelheid op een e-bike zeker zo belangrijk. De hydraulische Magura velgremmen nemen deze taak zeer serieus. Krachtig en toch goed dozeerbaar. Ook de mooi geïntegreerde verlichting draagt bij aan de veiligheid van de berijder. Zo ben je met de Aeroflow koplamp goed zichtbaar voor andere weggebruikers, maar heb je zelf ook voldoende zicht op je omgeving. Niet voor niets is dit design bekroond met het 3 sterren RAI keurmerk voor fietsverlichting.

Bosch!

Zoals beschreven heeft Batavus vanaf het eerste moment samengewerkt met Bosch. In de loop der jaren is deze samenwerking steeds hechter geworden en is het systeem verder geperfectioneerd. Met het overzichtelijke Intuvia display en de duimbediening naast het handvat, scroll je moeiteloos door de menu’s en selecteer je eenvoudig de gewenste stand voor de ondersteuning. Met een druk op de knop zet je de verlichting aan en uit.

De nieuwste Active-line middenmotor ondersteunt op een heel natuurlijke manier. Dat komt onderandere door de trapkrachtsensor, welke gevoelig is voor de druk die jij op de pedalen uitoefent. Het systeem ondersteunt tot ongeveer 25 kilometer per uur en geeft met een 400Wh accu een bereik tot zo’n 140 kilometer. Door de centrale plek in het frame, is de gewichtsverdeling optimaal en de fiets zo stabiel als hij zijn kan.

Concluderend

Deze review heeft inmiddels alle elementen van een lofrede gekregen. We zullen dan ook geen moeite hebben je met de Batavus Milano E-go naar huis te sturen. Wanneer je op zoek bent maar een hoogwaardige elektrische fiets, welke je kan verzekeren van comfort en rijplezier, dan hoe je niet verder te zoeken!

Deel dit bericht

Wat vind je van dit blog artikel?

Arthur Weisink

Arthur Weisink

Mantel Equipe coureur! Met een Sportklasse licentie op zak in verschillende criteriums, omlopen en mogelijk klassiekers te vinden. Geen leven zonder Garmin als datafreak. Rijdt op een TCR Advanced.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten


Meest gelezen