Deel dit bericht

4iiii Podiiiium Ultegra R8000 powermeter [Review]

Wielrennen. Als ik dit woord alleen al hoor, krijg ik persoonlijk een warm gevoel. Stoempen, beuken, sprinten, alles aan de sport maakt het mooi. Het afzien, hoge snelheden naar beneden en de gezelligheid met het fietsgroepje. Toch blijft het voor mij verder, qua materiaal, op een amateuristisch niveau. Enigszins bewust: het blijft een dure hobby.

Daarom ben ik aangenaam verrast een 4iiii powermeter te vinden op mijn bureau en dat op een druilerige maandagmorgen. Het is ook nog eens de 4iiii Podiiiium Ultegra R8000 powermeter. Deze powermeter doet een enkelzijdige meting en monteer je aan de linkerkant.

Plug en play

Hoewel ik toch een lichte angst voelde om de 4iiii powermeter te monteren, was het toch zo gepiept. Ik had een half uurtje nodig, maar waarschijnlijk kan het veel sneller. Kleine tip: maak foto’s van het demonteren, zodat je het weer gemakkelijk kan monteren.

Zorg wel dat je het juiste gereedschap hebt klaar liggen om je crankarm te vervangen. In deze blog staat een gemakkelijk stappenplan.

4iiii powermeter koppelen

Om een optimale beleving van de 4iiii powermeter te hebben is het verstandig om deze te koppelen aan je telefoon. Dat kan heel simpel door middel van bluetooth en de 4iiii app. De app werkt zowel op Android als op iOS. De app biedt handige informatie, zo kun je zien of er updates beschikbaar zijn en is het mogelijk om de 4iiii powermeter te kalibreren.

Kalibreren maar!

Het kalibreren is erg belangrijk voor het het nauwkeurig meten van wattage. Na het kalibreren geeft de 4iiii powermeter namelijk de nauwkeurigste meting weer. Aangezien het een enkelzijdige powermeter is, is het fijn dat de meting zo nauwkeurig mogelijk is. Naast kalibreren kan je via de app van 4iiii de status van de batterij zien. Al zal je deze niet vaak hoeven te vervangen, de batterij gaat namelijk ongeveer 100 uur mee.

4iiii Podiiiium usb poort
Heb je de 4iiii Podiiiium leeggefietst? Dan kun je hem gemakkelijk met een USB-kabel opladen.

Althans dat is wat 4iiii claimt. Ik heb dit helaas in mijn testperiode niet kunnen testen. Op het moment van schrijven staat de batterij op 50%. Dat zou inhouden dat ik ongeveer 50 uur gefietst heb met de 4iiii powermeter. Dit klopt niet helemaal. Uiteindelijk heb ik er ongeveer 30-35 uur mee kunnen fietsen. Is de 4iiii Podiiiium leeg? Dan kun je hem gemakkelijk opladen met de meegeleverde USB-kabel.

4iiii powermeter en de Wahoo ELEMNT Bolt

Een powermeter is pas compleet als deze is gekoppeld aan een fietscomputer. Dan wel een fietscomputer die compatibel is met een powermeter. In mijn geval is dat de Wahoo Bolt. En dat blijkt in de praktijk een perfecte match te zijn.

De koppeling tussen de Wahoo en de 4iiii is snel gemaakt en kan via ANT+ of Bluetooth. Voordat ik het weet zie ik een wattage voorbijkomen op mijn scherm. Schrikbarend laag, maar het gaat om de soepele werking tussen de twee accessoires.

Bij mijn fietscomputer kan ik eenvoudig een nieuwe pagina aanmaken met een wattage aanduiding. Dit werkt overigens ook met andere merken goed samen.

Nauwkeurigheid

De powermeter is, voor zover het met een enkelzijdige meting kan, nauwkeurig. Hier zijn een aantal factoren belangrijk bij, zoals bijvoorbeeld welk been gemeten wordt en of de montage goed is gegaan.

4iiii powermeter

In mijn geval, en bij elke andere enkelzijdige powermeter, wordt mijn linkerbeen gemeten. Door middel van de buiging in de crank wordt bepaald hoeveel kracht er wordt gezet op het pedaal. Aan de hand daarvan wordt de wattage beoordeeld. Mijn linkerbeen is, door een aantal blessures, niet mijn meest sterke been. Dit maakt de gemeten wattage dus ook niet heel representatief.

Wil je dit zo nauwkeurig mogelijk? Dan moet je kiezen voor een dubbelzijdige meting. Voordeel daarvan is, naast de nauwkeurige meting, dat je per been kan zien hoeveel watt je trapt.

Tijd om wattages weg te trappen

Zoals ik eerder al aangaf.. het was even schrikken. Althans dat dacht ik, na wat rondstruinen op het internet kom ik er al snel achter dat ik het niet heel slecht doe. Wel zie ik direct in de data het verloop van mijn wattages terug.

Hierbij valt duidelijk op dat ik in het begin van een rit een hoog energieverbruik heb, waardoor ik aan het einde tekortkom. Waar ik eerst twijfels had bij de werking van de powermeter en het nut ervan, ben ik er nu wel van overtuigd. Zo rijd ik de eerste 50 kilometer gemiddeld 209 watt en de daaropvolgende 50 kilometer gemiddeld 181 watt. Een flinke daling.

Aan de hand van die data kan ik nu steeds beter mijn ritten indelen. Zo ben ik gedurende een langere rit op zoek naar een gemiddeld wattage dat ik langere tijd kan volhouden. En dat werkt, langzaam gaat dit steeds beter. Ik fiets nu op een rit van 100 km gemiddeld 196 watt.

Bijkomend nadeel is wel dat je snel omslaat en je je volledig laat sturen door deze data. Het wordt voor mij een kleine obsessie.

Bekijken, noteren en uitzoeken

Cijfertjes, cijfertjes en cijfertjes. Persoonlijk vind ik dat erg handig. Tot in detail bepalen hoeveel watt je kan wegtrappen. Zoals de voormalig Sky-bots het al deden en tegenwoordig de meeste wielerploegen het doen.

De 4iiii powermeter heb ik een lange tijd mogen testen, maar voor optimaal gebruik zou ik deze graag nog langer testen (en houden!). Dan kan je precies uitrekenen en bepalen welk gedeelte van je route je welk wattage moet wegtrappen. Ideaal.

4iiii powermeter op fiets
Vanaf de buitenkant zie je niet dat je een 4iiii powermeter op je fiets hebt.

Daarnaast is het mooi om de data van de 4iiii powermeter naast de data van je hartslagmeter te leggen. Die data geven ook inzichten en helpen bijvoorbeeld verklaren waarom je gemiddelde wattage zakt.

4iiii powermeter: een handig accessoire

Fiets je een aantal keer per week een heerlijk rondje, maar heb je het idee dat je niet sterker wordt? Dan is het tijd om een 4iiii powermeter aan te schaffen. Een handig accessoire dat helpt bij het verbeteren van je prestaties.

fietsen met een powermeter

De 4iiii powermeter geeft inzicht in belangrijke cijfers, helpt je ontdekken waar je kan verbeteren en hoe je je kracht beter kan verdelen. Wanneer geef ik te veel en wanneer juist te weinig? Hoe kan ik dit perfect in evenwicht brengen? De powermeter van 4iiii helpt je hier perfect bij.

Wel moet je wat tijd steken in het ontdekken van de data en of de gemiddelden kloppen. Voornamelijk met beklimmingen is het handig om uit te vogelen wat je gemiddelden zijn. Heb je dit allemaal op een rijtje, dan kan je routes bouwen en bekijken hoe je deze het beste vol kan houden.

Al met al een handig accessoire dat ik zeker op mijn verlanglijstje zet. Niet bovenaan, maar zeker in de top vijf.

Deel dit bericht

Wat vind je van dit blog artikel?

Remco Blaauw

Remco Blaauw

Doordeweeks reis ik het vaakst per trein naar werk. De afstand tot het hoofdkantoor van Mantel vind ik net te ver om te fietsen. In de avonduren probeer ik dan zoveel mogelijk fietsuren te maken. De weekenden staan eigenlijk altijd in het teken van fietsen. Het liefst tochten van ongeveer 100 - 150 kilometer. Maar een kortere tocht op een hoger tempo vind ik ook niet verkeerd. Dit alles doe ik samen met mijn Giant TCR Advanced 1. Hopelijk voeg ik er snel een aan toe. Want sinds dat ik bij Mantel werk ben ik regelmatig aan het flirten met andere fietsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten


Meest gelezen