Menu
Terug
In onze Superstores mag je alles aanraken, testen en proberen! Kom langs.

Fietsonderhoud

Een fiets hou je lang mooi en in goede staat door goed fietsonderhoud te plegen. Of je nu zelf de ketting gaat smeren, je remolie ververst of misschien zelfs een groepset vervangt, we hebben alle fietsonderhoud producten voor je, van momentsleutel tot gereedschapssets speciaal voor fietsen. En ook andere fietsonderhoudmiddelen zoals schoonmaakartikelen vind je bij ons terug. Heb je een goede fietsstandaard nodig om je fiets aan vast te zetten wanneer je er aan werkt? Ook die hebben we voor je.


Meer lezen
Categorieën
Gereedschap
Schoonmaakmiddelen
Onderhoudsmiddelen
Standaarden
Merken

Best verkocht

Squirt Lube
13,95 Vanaf 10,95
Onze keuze voor een kettingwax
Mantel's keuze

BBB Cycling Momentsleutel BTL-73
79,95 55,-
Onze keuze voor een momentsleutel
Mantel's keuze

Muc-Off Bike Cleaner
16,49 Vanaf 10,95
Onze keuze voor een schoonmaakmiddel
Mantel's keuze

Muc-Off Ultimate Bicycle Kit
99,99 69,-
Onze keuze voor een onderhoudsset
Mantel's keuze

BBB Cycling Missinglinktang Linkfix BTL-77
11,50 7,95
Onze keuze voor een missinglink tang
Mantel's keuze

Morgan Blue Chain Cleaner Kettingreiniger
12,50 11,95
Onze keuze voor een kettingontvetter
Mantel's keuze

Park Tool CM-5.3 Cyclone
37,99 26,95
Onze keuze voor een kettingreiniger
Mantel's keuze

Cyclon Bionet Ontvetter
11,95 Vanaf 8,95

Muc-Off Pressure Washer
201,95 169,-

Shimano Bleeding Kit
32,99 24,25

Cyclon Montage Pasta
15,95 Vanaf 13,95

Hornit Clug
18,95 16,95

Pro Torque wrench
62,99 54,99

Zelf fietsonderhoud plegen

Je fiets onderhouden kun je heel goed zelf. Fietsonderhoud is zelfs een hele leuke klus zolang je de beschikking hebt over goed fietsgereedschap en goede onderhoudsmiddelen. Door zelf je fiets te onderhouden kun je veel geld besparen. En dat geld kun je dan uiteraard weer besteden aan leuke upgrades voor je fiets die je er dan zelf vervolgens weer op kunt monteren. Een win-win situatie dus!

Fietsgereedschap

Voordat je begint met fietsonderhoud moet je eerst het juiste gereedschap hebben. Wil je echt alles zelf doen, dan heb je vaak speciaal gereedschap nodig dat gemaakt is voor fietsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan fietsgereedschap om je cassette te vervangen of om je crank los te draaien.

Fietsgereedschap voor je groepset

De drivetrain of groepset van je racefiets of mountainbike is waarschijnlijk datgene waar je veel mee bezig bent. Daarom hebben we ook ruime keuze in speciaal fietsgereedschap om die aan te pakken. Zo hebben we gereedschap voor fietskettingen & cassettes, cranks & trapassen en diverse inbus- & steeksleutels. Ook je pedalen en je voorvork & balhoofd hebben zo hun eigen gereedschap nodig. En de met de opkomst van de schijfremmen voor racefietsen hebben die, net als de mountainbikers, ook ontluchtingsets-schijfremolie om de hydraulische remmen te ontluchten. En met het juiste fietsgereedschap kun je ook zelf aan je frame & remmen sleutelen of die kraak eens uit dat wiel halen.

Maak je fietswerkplaats compleet

Verder hebben we natuurlijk een een heleboel verschillende soorten tangen. Voor pech onderweg is een handige multitool onmisbaar. Bij de werkplaatsbenodigdheden vind je verder veel klein spul om je werkplaats compleet te maken.

Fietsgereedschap voor carbon fietsen

Heb je een carbon frame? Dan is een momentsleutel echt onmisbaar om schade aan je mooie fiets te voorkomen. Om er voor te zorgen dat al je harde werken ook mooi blijft en je niets kapotmaakt zijn goede montagepasta en montagevetten een vereiste. Let er op dat je bij een carbon frame wel carbon pasta gebruikt, anders loop je de kans dat bijvoorbeeld je zadelpen weer inzakt.

Fietsgereedschapskoffers

Wil je in een keer alles in huis hebben om zelf je fiets te onderhouden? Dan doe je er goed aan een gereedschapskoffer te kopen. Hoe groter de koffer, hoe completer hij is. Maar met de meeste kleine fietsgereedschapskoffers kunnen de meeste thuisklussers al prima de meeste dingen zelf doen.

Fiets montagestandaarden

Om goed fietsonderhoud te plegen is het belangrijk om je fiets wel goed stevig vast te zetten. daarvoor zijn er verschillende montagestandaarden te krijgen. Daarmee weet je zeker dat je fiets goed vast zit, maar dat je er wel aan alle kanten makkelijk bij kunt voor fietsonderhoud. WIl je na al je harde werk je fiets op een mooi plekje showen? Dan is een presentatiestandaard voldoende. Hang je je fiets liever meteen weg omdat je bijvoorbeeld te weinig ruimte hebt - of teveel fietsen ;). Gebruik in dat geval een fiets ophangsysteem.

Onderhoudsmiddelen voor je fiets

Naast al dat mooie fietsgereedschap heb je ook een aantal onderhoudsmiddelen nodig. Zo moet je je fiets voor het onderhoud natuurlijk eerst even goed schoonmaken met de juiste schoonmaakmiddelen. Gebruik dan meteen ook goede speciale fietsborstels waarmee je echt in alle hoeken en gaten kunt komen. En na het fietsonderhoud is het belangrijk dat je ook alles weer goed smeert met de juiste smeermiddelen en lagervetten.

Fietsreinigers voor onderweg

Neem je je fiets mee op vakantie of ben je vaak onderweg maar wil je je fiets wel goed schoon houden? Dan bieden mobiele fietsreinigers een uitkomst. Deze speciale reinigers neem je zo mee in de auto zodat je nog voordat je weer naar huis gaat je fiets al schoon kunt maken.


Lees meer op ons blog